Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mikaelo

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

765 profile views

mikaelo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. οκ ενταξει αλλα παλι με την απορια εμεινα δηλαδη οταν λεμε φουλ αποπληρωμη,τι εννοουμε?
  2. Οκ αρα βγαζω την αδεια μου και ειμαι οκ ετσι? Στο προγραμμα δεν μπορω να μπω λογο του οτι πρεπει να δηλωνεται ο χωρος σαν κατοικια για 2 χρονια? Ευχαριστω! Αυτο δεν το καταλαβα...???
  3. Καλημερα. Σε χωρο ισογειου που ηταν μαγαζι πριν κανα 3αρι χρονια.Εαν απο τα 185 τετραγωνικα κλειστουν τα 35 για να γινει μια γκαρσονιερα μπορει να υπαχθει σε προγραμμα εξοικονομω η' δεν γινεται ουτε να φτιαξω την γκαρσονιερα? Ευχαριστω.
  4. στην στεγη φυσικα εχω κανει ολες τις διαδικασιες για εκδοση αδειας για να ειμαι καθολα νομιμος απλα ειναι καπως ανοητο η σχεδον απολυτη υγρομονωση που επιτυγχανεται με την στεγη να μην επιδοτειται και να επιδοτειται ενα απλο επαλειφομενο..
  5. καλησπερα και ευχαριστω για την αμεση απαντηση για το θεμα της στεγης ο ενεργειακος επιθεωρητης μου ανεφερε οτι γινεται αρκει βεβαια να αλλαξουμε στο εντυπο παρεμβασεων το σεναριο για μονωση και υγρομονωση και να βαλουμε το σεναριο στεγης.. να αναφερω οτι θα τοποθετηθουν πολυμερη κεραμιδια τα οποια εχουν λ=0.20 και φυσικα στην πλακα dow 5αρι μηπως οτι τα κεραμιδια ειναι θερμομονωτικα και θα κανουν υγρομονωση μπορει να περασει? φυσικα δεν θα υπαρχει κοστος για την υλοποιηση αλλα μονο για τα υλικα με τα κουφωματα προχωραω κανονικα λοιπον τελος με τον λεβητα συγνωμη αλλα δεν εννοουσα να βαλω αλλον σε σχεση με την αιτηση μιας και δεν ειχα υποβαλει τι θα βαλω εννοω να αντικαταστησω τον παλιο πετρελαιου που εχω με εναν καινουριο που θα ειναι μικροτερος σε ισχυ μιας και ο προηγουμενος ηταν ηδη υπερδιαστασιολογημενος και φυσικα τωρα με τις μονωσεις θα χρειαζομαι και μικροτερο,με καποιον πολυ καλυτερο σε αποδοση και φυσικα με αντισταθμιση κτλ. ο ενεργειακος μου εχει πει οκ και σε αυτο αλλα σε ολα οκ μου λεει και φοβαμαι μην στο τελος καταληξω και τα πληρωσω ολα απο την τσεπη μου.. ευχαριστω!
  6. καλησπερα εχω εγκριθει στο εξοικονομω και θελω να παρω καποιες πληροφοριες αλλα στο υπουργειο εχω τηλεφωνησει γυρω στις 50 φορες απο πρωι μεχρι μεσημερι και δεν το σηκωνουν η' μιλαει... μηπως γνωριζει καποιος αν τελικα σε σπιτι χωρις στεγη αν επιδοτειται η κατασκευη στεγης? επισης αν επειδη δηλωθηκαν ανοιγομενα κουφωματα, μπορω να βαλω τελικα συρομενα με φυσικα προυπολογισμο συρομενων (250 ευρω) και οχι ανοιγομενων (280 ευρω) τελος αν μπορω να αντικαταστησω τον υπερδιαστασιολογημενο λεβητα πετρελαιου 40kw με πολυ μικροτερο με αντισταθμιση και υψηλο βαθμο αποδοσης
  7. Καλησπερα. Μεσα απο το προγραμμα εξοικονομω κοιταζω να βρω λυσεις για θερμομονωση και στεγανοποιηση για το δωμα περαν βεβαια των αλλων παρεμβασεων. Ειχα αποκλεισει τοι θεμα στεγης μιας και προσθετα αρκετο βαρος και μου εχουν πει οτι στην περιοχη μου το οριο υψους ειναι 7 μετρα και εγω ειμαι ηδη στα 8 μιας και οταν φτιαχτηκε το σπιτι το οριο ηταν στα 10 μετρα. Τελευταια μου ειπε καποιος για τα πολυμερη κεραμιδια και το βαρος για μια σκεπη 200μ2 δεν ειναι πανω απο 2 τονους και μιας και η λυση της σκεπης ειναι οτι καλυτερο για υγρομονωση αλλα και το βαρος ελαχιστο μου μπηκαν παλι οι ιδεες και θα ηθελα να υλοποιησω κατι τετοιο. Ρωτησα σε εναν μηχανικο για το θεμα αλλα μου το απεκλεισε δια του οριου υψους και σαν επιπλεον δομηση αλλα σε πληροφοριες του διαδικτυου αν φυσικα ευσταθουν ειδα οτι αν δεν φτιαχτει χωρος που θα χρησιμοποιειται (πχ σοφιτα) δεν υπαρχει κανενα θεμα δομησης ουτε και υψους. Εγω δεν θελω σοφιτα και τετοια απλα να προστατευσω το κτιριο μου,οποτε αν καποιος γνωριζει ας μου απαντησει ουτως ωστε να απευθυνθω καπου αλλου. Τελος ηθελα να ρωτησω αν γνωριζεται για τα πολυμερη κεραμιδια και αν οντως αξιζουν η' ειναι πεταμενα λεφτα οπως επισης αν μιας και κανουν θερμομονωση θα μπορουσε η κατασκευη της σκεπης να ενταχθει στο προγραμμα εξοικονομω. Ευχαριστω πολυ!
  8. Κυριε Ροδοπουλε εχω διαβασει πολλα απο τα σχολια σας και σας συγχαιρω για τις 4000+ ! απαντησεις που εχετε προσφερει. Λοιπον για τα εξαεριστικα μου εχουν αναφερει οτι σε περιπτωση που περασει υγρασια απο το συστημα θα αποτελεσουν το μεσο της αναπνοης για να στεγνωσει η ταρατσα. Ο μηχανικος μου προφανως μου προτειναι αυτο που και η dow εχει αναρτημενο ως λυση για μονωση εκ των υστερων και τελος αν ειναι ευκολο ενα σχολιο για το αν η μονωση που εχω υιοθετησει μετα απο αρκετο προσωπικο διαβασμα θεωρειται εντελως λαθος και αν ναι τι θα προτειναται συνοπτικα? Ευχαριστω και παλι.
  9. Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα αν ειναι ευκολο την γνωμη σας για τα παρακατω. Εχω εγκριθει στο προγραμμα εξοικονομω κατ'οικον και προκειται να εκτελεσω καποιες εργασιες για να βελτιωσω το κτιριο το οποιο ειναι ενα σπιτι στην αχαια, 145μ2, κατασκευης 1980 με διπλα τουβλα και ενα λευκο φελιζολ αναμεσα,αλουμινια με μονα τζαμια με αρκετες απωλειες.. και ταρατσα μονο πλακα με περιπου καλες κλισεις (στην μεση εχω μια κοιλιτσα..). Εχω μεγαλες ενεργειακες απωλειες (δηλαδη χρειζομαι συνηθως 3000 λιτρα πετρελαιο για θερμανση,με θερμανση απο νοεμβρη και σβησιμο οποτε τελειωσουν τα κρυα.Ο λογος ειναι οτι ζουν ηλικιωμενοι με προβληματα υγειας και η θερμανση ειναι ακρως απαραιτητη και αδιαπραγματευτη δυστυχως.. Με την ευκαιρια του εξοικονομω εχω σκοπο να κανω καποιες παρεμβασεις και εχω προκρινει να μονωσω την ταρατσα,να βαλω εναν λεβητα στερεων καυσιμων και εναν ηλιακο. Τα αλουμινια αποκλειστικαν μιας και ολοι πλεον οι οδηγοι ειναι ψηλοι και οι ηλικιωμενοι τα ποδια δεν τα σηκωνουν και φοβαμαιο ατυχηματα! Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Μετα απο πολυ μελετη κατεληξα να κανω μια μονωση ως εξης. Καθαρισμα ταρατσας με πιεστικο,κοψιμο αναμονων Φραγμα υδρατμων με πισσα νερου Εξηλασμενη πολυστερινη dow 6cm περλομπετο για ρυσεις hyperdesmo για υγρομονωση Ειναι καλη αυτη η μονωση? Ο μηχανικος μου απλα μου συνεστησε να κολλησω το dow και οχι απλα να το τοποθετησω για να μην κουφωσει καποια στιγμη και επισης μου προτειναι εναλλακτικα να κανω υγρομονωση,dow,γεωυφασμα και χαλικι, η οποια λυση δεν μου πολυ αρεσει μιας και δεν θελω να λημναζουν τα νερα απο κατω αλλα και δεν θελω να ειναι μη βατο το δωμα. Επισης εχω ανυσηχησει με τα εξαεριστικα.Πρεπει να βαλω η' οχι? Δεν θελω να εχω τιποτα μουχλες στα ταβανια και τετοια μιας και μεχρι τωρα ποτε δεν ειχα προβλημα. Τα φωτα σας παρακαλω και.. Ευχαριστω εκ των προτερων!
  10. Ας ειναι καλα τα κοροιδα που πηραν δανειο 35000 ευρω για να πληρωσουν ντουκου τους αρχιμαγκες φωτοβολταικοτοποθετητες που μουρλοκονομησαν πουλωντας ενα συνολο αξιας 15000 στις 35000 και μετα να πληρωσουν και τους αρχιμαγκες τραπεζιτες με αλλα 35000 σε τοκους. Μετα σου λεει ο αρχινταβατζης-κρατος εγω τιποτα? Οποτε ερχετε και η λυπητερη..... Τωρα αν μετα μεινει και κατι για τον και καλα επενδυτη θα δουμε. Εγω το μονο που λεω ειναι να παρακαλανε να μην παθουν μετα απο κανα 5αρι χρονακια τιποτα ζημιες γιατι θα τους ψαχνουν αυτους που τα αγορασαν αλλα και αν τους βρουν θα βγαλουν ακρη σιγουρα....... και το δανειο θα τρεχει....
  11. Με μπερδεψες. Στο πρωτο σου ποστ λες για 5 βαθμους και στο δευτερο το λες φανταστικο σεναριο. Ενταξει το υλικο λεει εως 10 βαθμους διαφορα και εγω λεω υπερβολη.Δεν μπορει ομως να μην κανει και καθολου δουλεια. Τοση πολυ κοροιδια στα ισια δηλαδη? Στα μαγαζια μιλανε για προιοντα υπερτεχνολογιας και θα συμφωνησω μαζι σου ( τρομαρα τους )! Γι αυτο ρωτω πιο ειδικους μιας και εγω δεν γνωριζω απο ιδιοτητες υλικων..
  12. Εχω διαβασει για το ιδανικο τροπο θερμομονωσης και στεγανωσης απλα τα οικονομικα αδυνατουν αυτη την στιγμη για μια ταρατσα 180 τετραγωνικα.. Κοιταω να την βγαλω κανα 3αρι χρονια μεχρι να δουμε πως θα παει και μετα αν ολα καλα (αμφιβαλω) να προβω σε λυση μακροπροθεσμη. Αν παμε παντως 5 βαθμους κατω δεν ειναι και ασχημα θα ελεγα! Λειτουργει τελικα η αντανακλαστικοτητα?
  13. Δεν ειμαι γερμανολατρης αλλα εχω διαβασει σε αλλο φορουμ παθηματα καταναλωτων με ελληνικα προιοντα που με εχουν βαλει σε μεγαλη σκεψη.. Εξαλλου και τα πιο επωνυμα ελληνικα ( καλπακ,μαλτεζος ) εχουν κατι τιμες φαρμακι. Καμια προταση δεν μας εκανες.. Εχουμε υποψην μας κανα ηλιακο που και με συννεφια να βγαζει λιγο ζεστο νερο? Ευχαριστω.
  14. Καλησπερα. Προκειται να κανω καποιες εργασιες στο σπιτι μου και ηθελα την αποψη σας εφοσον εχετε εμπειρια στο θεμα. Το σπιτι.. Οικοδομη του 81 χωρις μονωσεις με προβλημα στην ταρατσα απο συγκρατηση λιμναζουσων νερων. Ευτυχως τα μπετα καλης ποιοτητας και δεν εχω ακομα διαβρωσεις. Ομως. Λογο του οτι φτιαχτηκε με σκοπο να γινει και αλλος οροφος προφανως δεν δοθηκαν καλες κλισεις. Σκεφτομαι να παω σε μια φτηνη λυση (μιας και δεν μου περισευουν με τιποτα αυτη την στιγμη για ποιο ολοκληρωμενη λυση) με περασμα ενος στεγανωτικου οπως το Durostick DS 220 η' καποιο αλλο ( δεν εχω αποφασισει ) για μια μεσοπροθεσμη λυση και μετα βλεπουμε. Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Για την στεγανοποιηση θα καλυφθω το καλοκαιρι που βραζω απο την ζεστη υπαρχει περιπτωση να εχω βελτιωση? Το υλικο λεει εως και 10 βαθμους κατω απο την ζεστη του καλοκαιριου,ομως μου φαινεται πολυ αισιοδοξο σεναριο. Εχεται καμια εμπειρια η' αν γνωριζεται καποιο υλικο που να κανει δουλεια? Επισης πρεπει να προβω στην αλλαγη ηλιακου μιας και ο υπαρχων μας εγκατελειψε. Λεω να παω σε κατι καλο μιας και απο οτι ειδα ενας ηλιακος βασταει αρκετα χρονια και οποτε αξιζει. Εχω βαλει στο ματι αυτον Buderus BT Solar H150L και πιστευω οτι η εταιρια εχει καλα προιοντα αλλα η επιλογη μου ειναι υποκειμενικη και δεχομαι οποιαδηποτε συμβουλη-υποδειξη για την αγορα ηλιακου μιας και δεν εχω καμια γνωση επι του θεματος. Ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.