Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

pantrian1988

Members
  • Περιεχόμενα

    40
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Βόλος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.141 profile views
  • Toxus1

  • mask

pantrian1988's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω κάτι άσχετο με τα ΠΕΑ αλλά που αφορά την ηλεκτρονική κατάθεση μισθωτηρίου συμβολαίου. Αν ο ενοικιαστής θελήσει να φύγει πριν τελειώσει ο συμφωνημένος χρόνος ενοικίασης του σπιτιού, υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις για τον ίδιο ή απλά θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να μεταβάλλει την ηλεκτρονική δήλωση που έχει κάνει και μετά ο ενοικιαστής να την αποδεχτεί με τους δικούς του κλειδαρίθμους? Ρώτησα κι έμαθα κάποια πράγματα απλά θέλω να το επιβεβαιώσω αν γνωρίζει κανείς. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον γνωρίζει κι απαντήσει.
  2. Να ρωτήσω κάτι για να διευκρινίσω αν έχω καταλάβει καλά όσον αφορά τις αποδοχές ενός μισθωτού:ο καθαρός μισθός προκύπτει αν από τον μεικτό αφαιρέσεις α) τις προσωπικές εισφορές του Μηχανικού για τους κλάδους του Ταμείου και β) τις εργοδοτικές εισφορές για τον κλάδο παροχών σε περίπτωση ασθενείας από το ΙΚΑ? α) Οι προσωπικές εισφορές υπολογίζονται πολλαπλασιάζοντας τον μεικτό μισθό επί τα ποσοστά των κλάδων ανάλογα με την πενταετία και το αν είσαι στο παλαιό ή στο νέο ασφαλιστικό? β) Οι εργοδοτικές εισφορές υπολογίζονται πολλαπλασιάζοντας τον μεικτό μισθό επί το 4,3 %? Υπάρχει κάτι που ξεχνάω ή σωστός ο συλλογισμός μου σύμφωνα με τον Πίνακα Εισφορών Μισθωτών Μηχανικών από το site του ΤΣΜΕΔΕ?
  3. Να ρωτήσω κάτι για να διευκρινίσω αν έχω καταλάβει καλά όσον αφορά τις αποδοχές ενός μισθωτού:ο καθαρός μισθός προκύπτει αν από τον μεικτό αφαιρέσεις α) τις προσωπικές εισφορές του Μηχανικού για τους κλάδους του Ταμείου και β) τις εργοδοτικές εισφορές για τον κλάδο παροχών σε περίπτωση ασθενείας από το ΙΚΑ? α) Οι προσωπικές εισφορές υπολογίζονται πολλαπλασιάζοντας τον μεικτό μισθό επί τα ποσοστά των κλάδων ανάλογα με την πενταετία και το αν είσαι στο παλαιό ή στο νέο ασφαλιστικό? β) Οι εργοδοτικές εισφορές υπολογίζονται πολλαπλασιάζοντας τον μεικτό μισθό επί το 4,3 %? Υπάρχει κάτι που ξεχνάω ή σωστός ο συλλογισμός μου σύμφωνα με τον Πίνακα Εισφορών Μισθωτών Μηχανικών από το site του ΤΣΜΕΔΕ?
  4. Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι διαδικαστικό ίσως κι αφελές αν το γνωρίζει κάποιος: Η αίτηση διαγραφής στο ΤΕΕ μπορεί να κατατεθεί σ' οποιοδήποτε περιφερειακό τμήμα του ή για όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών καλή ώρα πρέπει να αποσταλεί ταχυδρομικά στο κεντρικό τμήμα? Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα Arch_Stefania, ρώτησες καθόλου στο ΤΣΜΕΔΕ για το αν υφίσταται η δυνατότητα επανεγγραφής μετά την διαγραφή? Ή 'ο,τι θέλει λέει ο κάθε υπάλληλος?
  6. Βιβλιάριο υγείας θα πας εσύ να το παραλάβεις, δεν θα στο στείλουν. Για το άλλο που ρωτάς έχει γραφτεί πολλές φορές στο φόρουμ, κάνε μια αναζήτηση.
  7. Επειδή κι εγώ ήμουν σε ένα παλιότερο πρόγραμμα πεντάμηνο του ΟΑΕΔ και μόλις τελείωσα να ρωτήσω αν γίνεται το εξής αν γνωρίζει κανείς: Όταν τελειώσει το πεντάμηνο μπορούμε να ζητήσουμε από το ΙΚΑ βεβαίωση καταβολής εισφορών ή από το γκισέ ή να το εκτυπώσουμε εμείς ηλεκτρονικά από τον ατομικό μας λογαριασμό και να πάμε στο ΤΣΜΕΔΕ και να ζητήσουμε συμψηφισμό των τρεχουσών εισφορών του εξαμήνου με αυτές που έχουν καταβληθεί στο ΙΚΑ? Μην παραβλέπετε ότι ένα μικρό ποσοστό από τις μηνιαίες ή εξαμηνιαίες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ πάνε στο ΙΚΑ (περίπου 4%). Κι αν γίνεται αυτό που ρωτάω θα πρέπει προηγουμένως να έχει αναρτηθεί η σύμβαση προσληψης στο ΤΣΜΕΔΕ?
  8. Η εγγραφή στη νομαρχία δεν γίνεται αυτόματα. Το ΤΕΕ όταν εγγράφεσαι μαζί με την άδεια άσκησης του επαγγέλματος σου στέλνει κι ένα χαρτί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί γι'αυτό τον σκοπό για να βγάλεις την άδεια που χρειάζεσαι για εκτέλεση εργασιών της κάθε ειδικότητας μηχανικού.
  9. Aπόφαση του ΕΤΑΑ για μη αποστολή στοιχείων ασφαλισμένων του Ταμείου στο ΚΕΑΟ http://www.iekemtee.gr/el/component/content/article/26-%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/8205-a%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CE%B1%CE%BF @@@@@ απλά παράταση για μη αποστολή αποφασίσανε
  10. Καλησπέρα, να φανταστώ ότι επειδή δεν έχει γραφτεί κάποιο ποστ στο παρόν θέμα εδώ και μισό χρόνο, μάλλον δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη όσον αφορά το θέμα της αναστολής ιδιότητας μέλους ΤΕΕ και κατ' επέκταση το πάγωμα των εισφορών? Μας οδηγούν στη διαγραφή σαν πρόβατα στην σφαγή?
  11. Βιβλιάριο δεν βγάζουμε σε τέτοια περίπτωση, μόνο Α.Μ. ΙΚΑ...
  12. Βγάζεις αριθμό Μητρώου ΙΚΑ και ξεμπερδεύεις από εκεί. Τώρα στο ΤΣΜΕΔΕ μπορείς να γλιτώσεις τις εισφορές του εργοδότη(4%) και συγκεκριμένα το ποσοστό που αφορά την περίπτωση που αρρωστήσεις να λάβεις "μισθό" ασθενείας στην ουσία από το ΙΚΑ για τις μέρες που θα είσαι άρρωστη. Αυτά που σου ανέφερα ισχύουν στην περίπτωση που ο μισθός σου θα είναι κάτω των 680 ευρώ γιατί θα θεωρείσαι ελεύθερη επαγγελματίας για το ΤΣΜΕΔΕ. Αν όχι, αλλάζουν τα πράγματα...
  13. Εφόσον σου ζήτησαν αριθμό ασφάλισης από ΙΚΑ μάλλον δεν το συζητάν καν να σε προσλάβουν με ΤΣΜΕΔΕ οπότε θα χρειαστεί να πας μια βόλτα από το ΙΚΑ να βγάλεις αριθμό ασφάλισης. Για να βγάλεις όμως χρειάζεσαι και την σύμβαση του εργοδότη... Σου παραθέτω τα δικαιολογητικά: http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/insurance/chargebib.cfm Άιντε με το καλό!!!!!
  14. Προφανώς κι έπραξες σωστά...Αν ω μη γένοιτο μετά το τετράμηνο δεν σε κρατήσει θα έχεις το άγχος του να βρεις δουλειά + το μπιλιετάκι ανά εξάμηνο που θα σου κτυπάει ανυπόμονα την πόρτα. Λογικά με ΙΚΑ θα θελήσει να σε πάει ο εργοδότης για να μην τραβιέται με ΤΣΜΕΔΕ και τα συναφή σούξου μούξου...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.