Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δημήτρης Kls

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Δημήτρης Kls's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα!! Θέλω να βγάλω άδεια δόμησης για κατοικία 50μ2 σε οικόπεδο 1000μ2 στο οποίο υπάρχει ήδη κατοικία 120μ2 προ του 1950. Εννοείτε ότι η υφιστάμενη κατοικία δεν έχει άδεια.. Οι δυο κατοικίες θα βρίσκονται στις απέναντι γωνίες του οικοπέδου(ένας ιδιοκτητης).. Ερώτηση: Θα ακολουθήσω τη διαδικασία σαν να βγάζω καινούργια άδεια ή πρέπει να κάνω κ κάτι άλλο??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
  2. Οχι... το περιγραμμα της ΟΙ είναι όπως στην άδεια... Δηλαδή Ιάσονα μπορεί να πάει με 4178 αλλαγή διαμερισμάτωσης οπότε καθαρίζει με 500ρικο??
  3. Ένας είναι ο ιδιοκτήτης.. Δες όμως μια απάντηση του helpdesk.. αρθρο 23 23.Η διαφορετική διαρρύθμιση αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, η οποία όμως έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων συνιστά αυθαίρετη κατασκευή ; Όχι, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 23 του ν. 4178/13 σε κάθε περίπτωση η διαφορετική διαρρύθμιση αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που 5 προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας δεν συνιστά αυθαίρετη κατασκευή ανεξάρτητα αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων και δεν έχει υποχρέωση υπαγωγής στο νόμο
  4. Καλησπέρα!! Έχω μια περίπτωση ενός ενιαίου καταστήματος, όπου στην οικ. άδεια φαίνεται χωρισμένο σε 3 καταστήματα..Η οριζόντια ιδιοκτησία σαν περιγραμμα δεν έχει διαφορά με την άδεια... Στον 4178 (παρ. 9 του άρθρου 23) λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυθαιρεσίας.. Με ποιον τρόπο θα μπορούσα να το νομιμοποιήσω??
  5. Καλησπέρα!! Ιδιοκτήτης με παιδι ΑΜΕΑ >80% έχει μείωση προστίμου ή όχι?? Ευχαριστώ!!
  6. Η αλλαγή έγινε πριν τις 28/7/2011... Οπότε είμαι στην κατηγορία 5 όπου έχει όλες τις άλλες περιπτώσεις έτσι δεν είναι???
  7. Η άδεια είναι για 3 καταστήματα αλλά η ηφιστάμενη κατάσταση στο μαγαζί είναι ένας εννιαίος χώρος... οπότε η αλλαγή έχει ήδη γίνει.. Δεν είναι ρίσκο να το πάω με άδεια μικρής κλίμακας??
  8. Καλησπέρα!!! Έχω μια περίπτωση ενός καταστήματος που στην άδεια είναι χωρισμένο σε 3 καταστήματα... ο πελάτης θέλει να μετατρέψει την άδεια από 3 χώρους σε 1... Για να το νομιμοποιήσω πάω μέσω του 4178 και το δηλώνω σαν κατηγορία 3 αλλαγη διαμερισμάτωσης και πληρώνει μόνο παράβολο 500ε??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
  9. Όσον αφορά τα στοιχεία ιδιοκτήτη - επειδή ο χώρος δεν είναι ιδιόκτητος αλλά ενοικιάζεται, κ την αυθαιρεσία την έχει κάνει η επιχείρηση- βάζω τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης ή του ακινήτου???
  10. Αυτές τις περιπτώσεις τις περνάμε κ από το σύστημα αμοιβών?? Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!
  11. Καλησπέρα!! Εχω έναν πελάτη ο οποίος έχει ένα μπαράκι κ έχει βάλει στον πεζόδρομο ένα ξύλινο παταράκι ύψους 0,20μ κ 2 μεταλλικές κατασκευές για διακόσμιση.. Του είπαν από το δήμο ότι πρέπει πληρώσει ένα παράβολο με τον 4178 για να είναι νόμιμος για 2 χρόνια.. 1. Το βάζω στο σύστημα κ το τρέχω κανονικά σαν αυθαίρετο(λέει ο νόμος για 2 χρόνια???) 2. Το βάζω κατηγορία 5?? 3. Το πάω με αναλυτικο??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.