Μετάβαση στο περιεχόμενο

nik

Core Members
 • Περιεχόμενα

  4.507
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  9

Φήμη στην κοινότητα

965 Εξαιρετική

Σχετικά nik

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καταρχάς κράτα μικρό καλάθι για το "ΙΔΙΑ εφαρμογή". Δηλαδή δεν αποδέχεσαι ότι στην μία περίπτωση θα πληρωθεί με την παράδοση από εσένα και στην άλλη περίπτωση εξαρτάται από άλλους και θα πληρωθεί μετά από μήνες....μου κάνει εντύπωση. Αν στραβώσει το πρόγραμμα, μένει απλήρωτος τόσο απλά. Για πήγαινε π.χ. στον Κωτσόβολο και πες του θέλω ένα A/C για το εξοικονομώ, δώστε το μου, κόψτε τιμολόγιο και δώστε μου και το ΙΒΑΝ και θα σας τα βάλει η τράπεζα όταν τελειώσει το πρόγραμμα....θα σε κοιτάει η ταμίας σαν χαζή. Το εξοικονομώ είναι ρίσκο για τις επιχειρήσεις. Και το ρίσκο κοστίζει. Δεν μπορεί ένας μονωσάς να πάρει υλικά για 100μ2 ταράτσα π.χ. να τα βάλει και να περιμένει. Μπορεί να μείνει πίσω σε μία άλλη δουλειά του. Το ίδιο και ο αλουμινάς. Πόσο χρήμα δηλαδή έχουν στην άκρη να κάνουν αυτή τη δουλειά, να φτιάχνουν μονώσεις ή αλουμίνια και μετά να περιμένουν ?
 2. Μίλησα με το Εξοικονομώ και μου είπαν ότι πρέπει να δηλώνεται ο επίσημος λογαριασμός που δηλώνουμε στο τάξις. Λογικά λένε αυτόν που βάζουμε στην εφαρμογή. Η εφαρμογή δεν είναι ενεργοποιημένη για τον ΑΦΜ μου. Γιατί ?
 3. Με αφορμή το Εξοικονομώ που πρέπει να δηλώσουμςε επαγγελματικό λογαριασμό, αυτός είναι που δηλώνεται στην ειδική εφαρμογή του ταξις και η οποία δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη ή αυτός που δηλώνουμε στο Ε3 ? Και αν αυτός που δηλώσαμε στο Ε3 που είναι και στο POS άλλαξε τώρα γιατί άλλαξα POS, πως το αλλάζουμε τώρα στο Ε3 ?
 4. ΟΚ...ε καλα ποσο θα ναι για ενα μηνα αλλα πιο πολυ ειναι η ταλαιπωρια!
 5. Φίλε μου η πρώτη τιμή είναι εκτός προγράμματος, σωστά ? Δεν μπορώ να ξέρω τι τιμές είναι αυτές που λες γιατί δεν τα εξηγείς. Εγώ νόμιζα είναι μαύρα και με ένα τυπικό ΦΠΑ. Αν δεν δω δεν μπορώ να καταλάβω. Από εκεί και πέρα. Το να σου έρθει ο μονωσάς χωρίς ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ με το να σου έρθει με ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ είναι μέρα με νύχτα για αυτόν. Εγώ δεν κάνω κανεός τον δικηγόρο αλλά σου εξηγώ κάποια πράγματα αν θες τα δέχεσαι. ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ: 1. Τα κόβει ΟΛΑ με ΦΠΑ. 2. Τα παίρνει σε εταιρικό λογαριασμό. Πολλοί δεν έχουν ακατάσχετο λογαριασμό. 3. Σου κάνει όλη τη δουλειά με μία μικρή προκαταβολή και μετά περιμένει να ολοκληρώσεις εσύ το πρόγραμμα κάνοντας τα πάντα σωστά, περιμένει να ολοκληρώσουν και άλλοι τυχών προμηθευτές που μπορεί να εμπλέκονται και αφού γίνουν όλα καλά, γίνει όλη η χαρταδούρα κτλ πρέπει να περιμένει και την τράπεζα η οποία ίσως καθυστερήσει για να πληρωθεί τελικά περίπου ένα χρόνο μετά τις εργασίες. Ε από το να κάνει όλα αυτό ισχύει η γνώστη φράση κάλιο πέντε και στο χέρι.... 4. Οι προδιαγραφές εκτός Εξοικονομώ είναι τελείως πιο χαλαρές και πιο ευέλικτες. Ούτε συγκεκριμένο U κηνυγάς, ούτε παντού πιστοποιήσεις. Υπάρχει π.χ. πιθανότητα να σου βάλει λίγο χειρότερο μονωτικό και να πας σε R=1.6 αντί για 1.8....σιγά τα αυγά. Ε...νομίζω τα παραπάνω καλύπτουν αρκετά την παραπάνω διαφορά μεταξύ 36 και 48 ευρώ. Ο κυριότερος λόγος είναι ο 3ος. Βασίζεται σε άλλους για να πάρει τα λεφτά του. Και ξαναλέω...παντού ισχύει αυτό σε όλους τους τομείς.
 6. Επειδή έχω χάσει αρκετά επεισόδια....μπορεί να με ενημερώσει κάποιος ? Το αναδρομικό Α2013 δεν το πλήρωσα μέχρι 31/7 από αμέλεια. Πως το πληρώνω τώρα ? Πάω στο e-tsmede στην εφαρμογή και μου βγάζει μήνυμα "Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το B2018".
 7. Τι δεν καταλαβαίνεις ? Το ένα είναι μαύρο και τους πληρώνεις μετρητά εσύ άμεσα, το άλλο είναι με τιμολόγιο και θα πληρωθούν από την τράπεζα κάααποτε. Για αυτό και η διοαφορά στην τιμή. Παντού σε όλες τις υπηρεσίες και προϊόντα συμβαίνει αυτό.
 8. Οι κανονισμοί δεν είναι νόμοι ή εγκύκλιοι. Υπάρχει κάνα ΦΕΚ με Ευρωκώδικες που στο κρύβει το κράτος ή στο χρεώνει ?! Μάλλον δεν ξέρεις τι γράφεις, έχεις ζαλιστεί από τους πολλούς τόνους. Δεν είναι υποχρεωμένος ο φορολογούμενος να σου πληρώνει τους κανονισμούς σου για να δουλέψεις. Υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα του CEN. Δεν μπορεί το κράτος να τους δημοσιεύσει! Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν καταλαβαίνεις. Είναι κανονισμοί - ιδιωτική πνευματική ιδιοκτησία του CEN. ΌΧΙ νόμοι - ΦΕΚ ! Παρακαλώ για κοσμιότερη διατύπωση, χωρίς προσωπικές προσβολές. AlexisPap
 9. Οκ, αλλά οι ΕΚ κυρίως οι ΕΚ3, ΕΚ4, ΕΚ5, ΕΚ6 έχουν σαφείς τύπους διαστασιολόγησης που έχουν προκύψει από πειράματα ξαναλέω. Π.χ.. για τις κμπύλες λυγισμού έχουν σπάσει ποιος ξέρει πόσα IPE...Χιλιάδες.
 10. Οι ελληνικοί κανονισμοί ήταν αντίγραφα των προηγούμενων ελληνικών ή ξένων κανονισμών από όσο ξέρω. Δηλδή ναι μεν υπήρχαν επιτροπές, μελέτες κτλ για να φτιαχτούν αλλά δεν γινόντουσαν π.χ. πειράματα για να βγει η καμπύλη λυγισμού του ΕΚ3. Ήταν καθαρά θεωρητική δουλειά και δεν συγκρίνονται με τον όγκο των ευρωκωδίκων.
 11. Ρε παιδιά οι ΕΚ έχουν φτιαχτεί από μία ιδιωτική εταιρεία, τον CEN, έχουν αγοραστεί από τον τοπικό CEN τον ΕΛΟΤ και τον κάθε ΕΛΟΤ σε κάθε χώρα, με κάποιο μεγάλο ποσό προφανώς και ο οποίος μετά τους πουλάει σε εμάς τους ιδιώτες της χώρας. Δεν νομίζω ότι έχουν φτιαχτεί δωρεάν ή μονο με προγράμματα της ΕΕ οπότε όλα καλά. Βασικά δεν νομίζω να έχει εμπλακεί καθόλου το ΕΣΠΑ στους ΕΚ.
 12. Εγώ θα επιμείνω. Είναι θέμα του πως διοικείται μία χώρα και τι πόροι υπάρχουν. Κάντα όλα κρατικά και οι ευθύνες χάνονται σε άπειρους μίνι - υπεύθυνους και στην τελική αυτοί θα σου πούνε, αυτά τα μέσα έχουν, αυτά κάνανε. Κάντε αυτοδιοικητικά με σοβαρά μέσα και μετά οι ευθύνες δεν μπορούν να μοιραστούν. Ούτε μπορούν να σου πούνε δεν έχουν μέσα γιατί η κάθε τοπική περιφέρεια θα έχει τον δικό της προϋπολογισμό που θα κρίνει αυτή κάθε χρόνο. Θα έχει δική της πυροσβεστική, αστυνομία και υπαλλήλους και αναλόγως τις ανάγκες θα έχει τον ανάλογο περιφερειακό φόρο κάθε χρόνο. Θες να κάνεις αυθαίρετο, θα πληρώσεις τέλη. Δεν πληρώνεις, μπουλντόζα γιατί δεν γουστάρει η κάθε περιφέρεια να μετράει νεκρούς. Τώρα το μοντέλο μας είναι ένα πρωθυπουργοκεντρικό χάος.
 13. Αυτό γινόταν σίγουρα στο πρώτο Εξοικονομώ. Στο καινούριο απλά έχω μπερδευτεί λίγο έτσι όπως τα γράφει. Θα στείλω μειλ να δω τι θα μου πούνε.
 14. Εγώ γιατί θυμάμαι ότι το πρόγραμμα λέει ότι οι αμοιβές των ΠΕΑ κατατίθονται κατευθείαν στο ΙΒΑΝ που έχεις δηλώσει από το ίδιο το πρόγραμμα και όχι από τους πελάτες ? Δηλαδή νομίζω πρέπει να γραφτούμε σαν προμηθευτές και να μας επιλέξει ο πελάτης και έτσι να πληρωθούμε απευθείας όπως και οι υπόλοιποι προμηθευτές. Δεν εχω δει κάπου να γράφει για μετρητά στις αμοιβές ΠΕΑ.
 15. Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ που γνωρίζω, υπάρχει η ένοια της τοπικής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο περιφέρειας ή περιφερειακής ενότητας καλύτερα (county). Η κάθε county λοιπόν έχει αυτοδιοίκητη αστυνομία, πυροσβεστική και λοιπές υπηρεσίες , έχει τον δικό της προυπολογισμό, προσλαμβάνει αυτή και λογικά αυτή επιλέγει και αν θα έχει π.χ. καναντερ κτλ. . Η κάθε county επομένως αναλόγως τον πληθυσμό που έχει κάνει σχεδιασμό και βάζει τους κατάλληλους φόρους για να συντηρεί ένα μίνι κρατικό μηχανισμό. Οι φόροι σαν τον ΕΝΦΙΑ είναι περιφερειακοί και είναι τεράστιοι. Δηλαδή δεν πας να αγοράσεις ένα σπιτάκι στο Μάτι και λες μετά οκ πληρώνω έναν ΕΝΦΙΑ και κάτι Δ.Τ. και άντε γεια. Έχεις μεγάλες υποχρεώσεις και για αυτό υπάρχουν σχεδιασμένοι οικισμοί με υπηρεσίες. Δεν είναι κακό να βάζουν το Μάτι στο σχέδιο και να έχουμε Μάτια μέσα στα πεύκα. Κακό είναι ότι έχουμε απλά εξοχικά όπου να ναι χωρίς σχεδιασμένους οικισμούς. Αλλά από την άλλη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά σε αυτό ? Τώρα που οι ευθύνες θα κατανεμηθούν σε ένα σωρό φορείς , κράτος, περιφέρεια, δήμος, πυροσβεστική, πολεμική αεροπορία, άντε βγάλε άκρη...
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.