Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

vasianou

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Σχετιζόμενα Επαγγέλματα
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

482 profile views

vasianou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Aυτη την στιγμη ειμαι στην δουλεια.Η γυναικα μου απουσιαζε απο το σπιτι για 3 ωρες. Οταν επεστρεψε ειδε απλωμενα χαλιά στην ταρατσα. Και η μπαλκονοπορτα του σαλονιου ητανε ανοικτη απλα τοποθετουμε εναν καναπε για να μην βγει ο σκυλος. Αυτα τα νεα νεα!!!! Μαλλον δεν θα γλυτωσω τα 500ευρω!!
  2. Ποτέ δεν του κλεισα την οδευση απλα του ειπα να με ρωταει πρωτα. Η απαντηση του ηταν οτι αμα θελει να ανεβει στις 3 τα ξημερωματα θα πρεπει να με ενοχλει? Επιμενει οτι 24 ωρες το 24ωρο μπορει οποταν του καπνισει να πηδαει το μπαλκονι. Ο Δικηγορος μου θα ειχε ειδη προχωρησει σε εξωδικο και ασφαλιστικα αλλα περιμενει εμενα που προσδοκω συμβιβασμο και καλη γειτονία. Μου αναφερει οτι η σκαλα απο το μπαλκονι μου δεν ειναι κοινοχρηστη αλλα μου ανηκει και ο μονος τροπος των απο κατω για να πανε στην ταρατσα ειναι η κεντρικη πορτα του σπιτιου μου και οτι στην πλευρα του μπαλκονιου μου που εβαλα μια ξυλινη βαση για αναριχωμενα φυτα καλα εκανα κ την εβαλα για ενα κατα καποιο τροπο ασφαλειας για τον οποιοδηποτε θελει να ανεβει στην ταρατσα. Εκει αφησαμε την συζητηση και τωρα θελω να βρουμε εναν τροπο να ενοχλησουμε τον ιδιοκτητη να μας αναφερει εγγραφως την γνωμη του ή να πιεσουμε τον μεσιτη ο οποιος ειναι εξουσιοδοτημενος αμα γινεται να αλλαξει τα συμβολαια ενοικιασης.
  3. Αυτο ισχυει? __________ Η σκάλα πρόσβασης στην ταράτσα (εαν υπάρχει κάποια τέτοια) δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κοινόχρηστη. Υπάρχουν δυο διαφορετικά ζητήματα εδώ πέρα: Α) Πρόσβαση στο κοινόχρηστο δώμα Δεν είναι υποχρεωτικό το κοινόχρηστο δώμα να είναι και ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ από όλους. Το κοινόχρηστο δώμα μπορεί και να μην είναι καθόλου προσβάσιμο. Υποχρέωση απλά του ιδιοκτήτη του/των διαμερισμάτων του τελευταίου ορόφου είναι να επιτρέπουν την πρόσβαση προς το κοινόχρηστο δώμα στον διαχειριστή της οικοδομής για εργασίες ελέγχου και συντήρησης του δώματος και μόνο αυτό. Β) Οι ενοικιαστες του ισογειου με παραπεμψανε σε αυτην την αποφαση http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=1716632 και μου ειπανε οτι τσαμπα εξοδα θα κανω και οτι με οποιοδηποτε τροπο μπορουνε να ανεβουνε στην ταρατσα ακομα και με αλεξιπτωτο και ας παω οπου θελω δεν θα βρω ακρη. Γ) Στην ταρατσα υπαρχει Δωμα με το καυστηρα.Αυτο το δωμα ασφαλως και ειναι κοινοχρηστο αν και οταν ηρθα να δω το σπιτι ο μεσιτης μου ειχε πει οτι εισαι τυχερος διοτι τα παιδια απο κατω βαλανε ξυλοσομπα κ δεν θα σε ενοχλουνε για το πετρελαιο και στο ξαφνικο μου φανερωσανε οι ενοικιαστες κατω οτι να εχουμε και κλειδια για το δωμα. Αν ισχιει το Α το οποιο το βρηκα απο εδω http://www.michanikos.gr/topic/17553-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B1/ τοτε νομικα δεν θα χω να φοβηθω τπτ περα απο 2 κακα χρονια ψυχοφθορας κακης γειτονιας.
  4. Ναι φιλος μου με βοηθησε πολυ στο να βρω τα τοπογραφικα οικοδομικων αδειων απο πολεοδομια και γελαγε μολλις ειδε κεραμοσκεπη αντι για ταρατσα. Ο Δικηγορος μου ειπε αμα θελει να πληρωνει 500σαριες ας μην συμβιβαστθει με το εξωδικο και τα ασφαλιστικα. Εγω ομως δεν γελαω γιατι ολα αυτα ειναι ψυχοθορο και οικονομικη διαδικασια μιας και θα τον λουζομαι καθε ημερα εστω και οπτικα. Το 3ο περι χειροδικιας ή φραστικου επεισοδιου το επιδιωκει ο απο κατω κ παιζω αμυνα.Παιδια εχουμε ελεος...
  5. Το εχω κανει τοποθετωντας ενα ξυλο σαν δυχτι και η συζηγος μου εχει βαλει μια φασολια και εχει απλωσει αλλα με το πηδα πηδα κοντευει να πεσει γιατι κ παλι οποιος θελει πηδαει δεν κλεινει ολο το μπαλκονι γιατι ειναι σχεχον ενα μετρο και στο πλαι απ οπου εισερχονται οσοι εισερχονται. Το οποιο ξυλο σημερα μου ειπε η θα το βγαλεις ή θα το βγαλω!!
  6. Eισαστε ο 5ος που μου το λεει αυτο. Το κανισακι που εχω δεν κανει την δουλιτσα του σωστα. Πραγματικα δεν εχω κλεισει σε κανεναν την προσβαση,απλα θελω να με ρωτανε γιατι περα απο την ανομια-αυθαιρεσια υπαρχει και το ηθικο κομματι μιας και πηδωντας το μπαλκονι μου στο μισο μετρο ειναι η μπαλκονοπορτα του δωματειου μου και + της αλλης οπως λετε εχω κ ενα σκυλακι το οποιο και αυτο μπορει να κανει την ζημιουλα του κ θελω να αποφυγω κατι τετοιο μιας και αφηνω ανοικτη την διπλα απο το δωματειο μπαλκονοπορτα του σαλονιου μας. + της αλλης εχουνε αυλη οι ενοικιαστες κατω και μου ειπανε να κατεβαινω οποτε θελω με τον ιδιο τροπο και πολυ απλα τους απαντησα οτι και να υπηρχε απευθειας σκαλα στην ταρατσα απο ηθικης κ μονο πλευρας δεν θα μπορουσα να κανω κατι τετοιο. Κατα 2ον και πολυ κυριοτερον αυτη η διπλοκατοικια ενοικιαζεται εδω και 5-6+ χρονια με θεωρητικη συμφωνια του μεσιτη προς καθε ενοικιαστη οτι το πανω του πανου και το κατω του κατω. Στο φιναλε απο το να μας τα φαμε στα δικαστηρια γιατι να μην φτιαξουνε μια σκαλα απευθειας πανω? Πολυ απλα δεν μπορουνε μαλλον νομιμα γιατι θα το ειχανε κανει ειδη οπως κ πολλα αλλα..... Κατι πολυ σημαντικο που εκ παραδρομης ξεχασα να σας αναφερω και κατι το οποιο με οδηγησε στο να ρωταω δεξια κ αριστερα περα του νομικου μου μιας και ενα εξωδικο κρυβει πολλες παγιδες πιστευω κ μην βγουνε στο τελος και απο πανω οι απο κατω!!! Σημερα μου δωσανε στα χερια αυτο εδω εκτυπωμενο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=1716632 και βαση αυτου μου ειπανε οτι θα ανεβαινουμε οποταν θελουμε. Εγω τους πιεσα να ζητησουνε μια γνωμη απο πολεοδομια απο εναν νομικο ετσι ωστε να μιλλησουνε οι δικηγοροι μας χωρις εξωδικα χωρις φασαριες αλλα ητανε ανενδοτοι!!! Το παραπανω εγγραφο για μενα σαφως αναφερετε σε καποιους ιδιοκτητες οι οποιοι κλεινουνε νομιμη προσβαση προς την ταρατσα αν δεν κανω λαθος ναι?
  7. Εχετε δικιο ξεφυγα περα απο τα των Μηχανικων και επανερχομαι με μια και τελευταια ερωτηση στο υποψην θεμα: Δεν υπαρχει συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας ουτε καποιο συμβολαιογραφικο εγγραφο ουτε καν καποιο παραχωρητηριο απο τον Δημο που να λεει χτισε σκαλα πανω στο υδραγωγειο και περπατα και πηδα το μπαλκονι και ανεβα στην ταρατσα. Στην περιπτωση αυτη η ταρατσα και το δωμα που υπαρχει σε αυτη σε ποιον ανηκει απο την στιγμη που ο ενοικιαστης του ισογειου λεει οτι με οποιοδηποτε τροπο μπορω 24 ωρες το 24ωρο να σου πηδαω το μπαλκονι για να ανεβω στην ταρατσα. Εχει και αυτος κλειδια για το δωμα του οποιου το ρευμα το πληρωνω εγω! Ευχαριστω πολυ για την κατανοηση αν και απο πολεοδομικης πλευρας δεν περιμενω σαφη απαντηση περα απο το θεμα του οτι υπαρχει αντιδικια και αστικου δικαιου προβλημα κατι το οποιο θελω να το αποφυγω απο οικονομικης πλευρας. Εγω το μονο που θελω να μαθω ειναι αν μια στο δις υπαρχει περιπτωση αυτη η οδο προς την ταρατσα μπορει να ειναι νομιμη.
  8. Δεν υπαρχει συσταση οριζοντιας/καθετης ιδιοκτησιας.Αυτη η διπλοκατοικια ειναι οικογενειακη.Πανω πατερας κατω κορη μενανε.Επιδη ειχανε καποιο πλεονεκτημα οτι κολλαει σε ενα παλαιο δημοτικο υδραγωγειο απο την μια και απο την αλλη σε Δημοτικο σχολειο φτιαξανε εκτος ιδιοκτησιας μια σκαλιτσα 2 μετρα που οδηγει στην (ταρατσα) του υδραγωγειου και περπατωντας 3-4 μετρα πηδουσανε το μπαλκον του 1ου οροφου για να ανεβουνε στην ταρατσα της ιδιοκτησιας. Ο Δικηγορος μου ειπε να κανουμε εξωδικο στους ενοικιαστες του ισογειου και ασφαλιστικα μετρα. Πριν 2 ημερες κ παλι χωρις να με ενημερωσουνε τραβηξανε γλαστρες και ανεβασανε υδραυλικο και τοποθετησε μια βρυση για να πλυνουνε τα χαλιά τους κατι το οποιο δεν τους το ειχα απαγορευσει ο φιλοτιμος αλλα τους ειχα πει να με ενημερωνανε. 4 μηνες εχω μετακομισει εδω και απο οικονομικης πλευρας μου ειναι πολυ δυσκολο να ξαναμετακομισω αλλα απο την αλλη πλευρα βλεπω οτι για μια ταρατσα μπορει να φτασουμε σε ποιο ακραιες καταστασεις ακομα κ αυτες τις νομικης φυσεως μιας και ο ενοικιαστης του ισογειου μιλλησε με τον δικηγορο μου και του απαντησε οτι εχω σκαλα και θα ανεβαινω οποτε θελω.Ξεχασε να του πει που βρισκεται αυτη η σκαλα πρωτον,δευτερον η πεζοπορεια στο υδραγωγειο κ το πηδηματακι του μπαλκονιου. Ετσι ο δικηγορος μου μου ειπε να προβουμε στα νομιμα μιας και δεν καταλαβαινει ο κυριος(αλλα εξοδα και αυτα και εγω στην μεση). Ειναι φανερο του οτι δινω διακιωμα εστω και για αυτη την μη νομιμο οδο προς το δωμα αρκει να με ενημερωνουνε αλλα!! 1)Ο Ιδιοκτητης σε περιπτωση εξωδικου μπορει να μπλεξει στις οποιοεσδηποτε αυθαιρεσιες υπαρχουνε? 2) το κοστος του εξωδικου μαζι με ασφαλιστικα ποσο περιπου θα ειναι? 3) Και με το εξωδικο τι θα κερδισω? 4)θα εχει κ παραπερα εξοδα με δικαστηρια και και και? 5)Μπορω να απαιτησω απο τον μεσιτη να κατσω χωρις να πληρωσω 2-3 μηνες να μαζεψω χρηματα να φυγω ετσι ωστε να μην υπαρξει κ κανενα προβλημα με τα αυθαιρετα του ιδιοκτητη και τρεχουνε στο τελος ολοι? Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  9. Εμπρος στο φασμα της Νομικης ο Μεσιτης ενημερωσε τους απο κατω χωρις να του πουνα κουβεντα οτι κατα παρακληση προς εμενα μπορουνε να ανεβαινουνε στο δωμα απο την κυρια εισοδο του σπιτιου μου μιας και υφισταται αυθαιρετη σκαλα εκτος ιδιοκτησιας απο κατω προς Δημοτικο υδραγωγειο και πηδημα μπαλκονιου μου και οδευση προς το δωμα.Απλα ο μεσιτης εκανε ενα λαθος και ειπε σε αφηνει ο κυριος κατα παρακληση.Κρατησανε το σε αφηνει κ σημερα βγαλανε γλστρες δεν ενημερωσανε κανεναν και τοποθετησανε στο δωμα με δικο τους υδραυλικο βρυση. Ενημερωσα τον δικηγορο μου και οχι τον μεσιτη και μου απαντησε:Εξωδικο τωρα ασφαλιστικα τωρα! Ασφαλως και με επιπληξε στου οτι γιατι αφου πηρες χαμπαρι οτι γινονται καποιες εργασιες στο δωμα χωρις να σε ενημερωσει κανεις δεν καλεσες την Αστυνομια για την αυτοφωρη διαδικασια αυθαιρετης και ανομης εισοδου στην ιδιοκτησια σου δια μεσου πηδηματος μπαλκονιου.Του απαντησα οτι εξαντληθηκανε οι οποιες ψυχικες δυναμεις μου απο αυτο το συμβαν και απο αυριο θα παμε στο ως εδω κ μην παρεχει για τον σεβασμο και την τιμη σε κατι το οποιο εχει να κανει με την αξιοπρεπεια πλεον και την ανοχη καλοσυνης στου οτι ανεβα κανε δειξε αλαλ ρωτησε με σε παρακαλω πολυ.(κατι το οποιο πηγε στο περιπατο). Υστερογραφο: Ο Μεσιτης με θερμοπαρακαλεσε μην τυγχον και προβω σε καταγγελια πολεοδομικη. Τι φοβατε αραγε?
  10. Καλησπερα σας.Θα ηθελα να σας προβαλω ενα θεμα το οποιο εδω και 2 μηνες εχει προσβαλει την οικογενειακη μου-ψυχικη μου ηρεμια. Πριν 4 μηνες νοικιασα σε ενα 2οροφο τον πανω οροφο. Ο ιδιοκτητης ελληνας μεταναστης στην αυστραλια πολλα χρονια το εχει εδω και 10+ ετη δωσει για την διαχειριση του σε ενα μεσιτικο γραφειο. Αφου ενδιαφερθηκαμε για την ενοικιαση του λογο τιμης κυριως,μεταβηκαμε για να μας το δειξουνε. Το ισογειο ειχε ειδη ενοικιασθει σε αλλη οικογενεια. Ο Μεσιτης χωρις να μας αναφερει το τι θεωρητικα ισχυει στο ισογειο μας αναφερε αυτο κ μονον αυτο περα απο τα δωματια:Επειδη το ισογειο εχει μια αυλη 50-60τετραγωνικα μετρα,οι του ισογειου εχουνε στην κυριοτητας τους την αυλη ενω οι του 1ου οροφου την ταρατσα στην οποια υπαρχει και ενα κτισμα με λεωητα για τα καλοριφερ + αρκετο χωρο για τοποθετηση ορισμενων πραγματων. Επισης μας αναφερανε οτι επειδη οι του ισογειου τοποθετησανε ξυλοσομπα και δεν θα χρησημοποιησουνε το λεβητα αυτο ειναι ενα + για εμας ετσι ωστε να μην μας ενοχλουνε για θεματα πετρελαιου κλπ. Αποδεχθηκαμε και προβηκαμε σε συμβολαιο το οποιο αναεφερε μονο τα εσωτερικα του σπιτιου(δωματια,μπανιο,κουζινα,σαλονι). Περασανε 2 μηνες χωρις να υπαρχει κανενα προβλημα μεχρι που μια μερα ακουσαμε εντονο θορυβο στην ταρατσα και ανεβηκαμε πανω και ειδαμε ενα συνεργειο δια αντικατασταση ηλιακου θερμοσυφωνα για τους του ισογειου. Η προσβαση τους για την ταρατσα ητανε μια αυθαιρετη σκαλα 2 μετρων εκτος της αυλη τους κ εντος δημοτικης περιουσιας(παλαιο υδραγωγειο), η οποια σκαλα καταληγει πανω στο υδραγωγειο και περπατωντας 10 μετρα φτανουνε στο μπαλκονι μας μας το πηδανε και ανεβαινουνε στην ταρατσα. Απο αυτο το σταδιο κ μεχρι σημερα μας ειπανε ολοι οτι κανανε λαθος και οτι υφισταται κοινοχρηστια προς το δωμα μεσο αυτης τις 3πλης παρανομης διαδικασιας. Την επομενη ημερα απο την τοποθετηση του ηλιακου και σε πολυ πρωινη ωρα ακουσαμε κ παλι θορυβο στην ταρατσα. Ανεβαινω κ βλεπω εναν κατακοπο γεροντακο να προσπαθει μονος του να κατεβασει τον παλαιο ηλιακο(το επαγγελμα του μου ειπε οτι ητανε να μαζευει παλαια σιδερα). Πως ανεβηκατε κυριε τον ρωτησα κ μαλιστα μονος σας με κινδυνο να γινει το οτιδηποτε?Και ασφαλως μου απαντησε με τα παραπανω στα οποια κ σας αναφερω. Αποφασησαμε να βαλουμε μια μικρη ξυλινη περγκολα σε αυτο το σημειο και απο κει κ περα οι του ισογειου φερανετην επανασταση οτι πως θα ανεβουνε στην ταρατσα και πως θα βαλουνε πραγματα στην αποθηκη πανω και διαφορα αλλα. Και τους ρωτησαμε το πολυ απλο πραγμα.Ειναι κοινοχρηστη η ταρατσα?Γιατι αλλα μας ειπανε εμας και απο που κ οσπου σας εχουνε δωσει κλειδια? και η παρεξηγησει εγινε θεμα μεγαλο αφου οι του ισογειου εχουνε πλεον το αλλωθη του μεσιτη οτι εκανε λαθος κ οτι ειναι κοινοχρηστη και μπλα μπλα μπλα. Μια απλη ερωτηση εκανα στον μεσιτη στα πλαισια της δεοντολογιας βαση νομικου πλαισιου για τους μεσιτες. Γιατι δεν μου τα δειχνεται σε ενα εγγραφο ολα αυτα κυριε μεσιτη? Η απαντηση ηταν οτι δεν εχω τπτ και αμα δεν τα βρειτε με τους απο κατω θα αλλαξω κλειδαρια στο λεβητα κ θα πεταξω τα πραγματα σας εξω. Εχω φιλο μηχανικο και βαση συμβολαιου και επειδη εχω καθε ενομο συμφερον,αυτη την στιγμη εχω ολες τις οικοδομικες αδειες τις διπλοκατοικιας και το συμβολαιο αγορας της οικιας απο τον ιδιοκτητη. Δεν υπαρχει συσταση οριζοντιας-καθετης ιδιοκτησιας,υπαρχει καταπατηση δημοτικης περιουσιας κ στην τελικη ολα μαλλον ειναι αυθαιρετα μιας και δεν υπαρχει ταρατσα στην οικοδομικη αδεια αλαλ κεραμοσκεπη!!! Η ερωτηση μου ειναι πολυ απλη: Υφισταται κοινοχρηστια στην ταρατσα χωρις να υπαρχει νομιμη προσβαση?Και τι μπορω να κανω εγω απο εδω κ περα? Ακριβως διπλα στο μπαλκονι που μου πηδανε μεσο του παλαιου υδραγωγειου ειναι η κρεβατοκαμαρα μας εχουμε παιδια μικρα εχουμε σκυλο αλλα κανενας δεν μας λεει το ποτε θα ανεβει στην ταρατσα το τι θα κανει κλπ. Ευχαριστω πολυ για την κατανοηση σας. ΥΓ:Στο φορουμ εχω διαβασει κατι σχετικο http://www.michanikos.gr/topic/17553-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B1/ αλλα δεν ξερω αν βασιζεται σε καποιο νομο. Η αληθεια ειναι οτι ολοι μου γελανε και μου λενε οτι ειναι ηλιου φαεινωτερον το τι συμβαινει εκει και να προβω σε εξωδικα-ασφαλιστικα και πολλα(καταγγελια στην πολοεοδομια-αστυνομια) αλλα εγω θελω να ξερω αν εστω και με ολες αυτες τις αυθαιρεσιες η ταρατσα μου ανηκει ετσι ωστε να καταλαβουνε οτι μετα απο δικη μου παρανομη ομως βεβαια συννενεση θα μπορουνε να ανεβαινουνε στην ταρατσα μεσο τις αυθαιρετης σκαλας εντος ξενης περιουσιας και παλαιου υδραγωγειου κ πηδωντας το μπαλκονι μου).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.