Μετάβαση στο περιεχόμενο

catlin

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

catlin's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας Είμαι ιδιώτης(στην πραγματικότητα η μητέρα μου αλλά της είναι απαραίτητη η δική μου βοήθεια). Πρόκειται για ένα εξ' αδιαιρέτου οικόπεδο 420 μέτρων στην Άμφισσα Φωκίδος,το οποίο διαχωρίστηκε σε δύο ισομερή τμήματα των 210 μέτρων.Ο πρώτος μηχανικός που ανέλαβε και τον διαχωρισμό(τέλη Μαρτίου) σημείωσε και τα δύο τεμάχια ως άρτια και οικοδομήσιμα. Ο τωρινός μηχανικός,με τον οποίο συνεργαζόμαστε το τελευταίο τρίμηνο,καθώς υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές,μας ανακοίνωσε ότι τα συμβόλαια δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν γιατί ο νόμος άλλαξε μέσα στον Ιούλιο και υπολείπονται 4 μέτρα περιμετρικά προκειμένου το οικόπεδο να καταστεί οικοδομήσιμο! Θέλω λοιπόν καταρχην να σας ρωτήσω αν ισχύει αν αλλαγή αυτή στη νομοθεσία(καθώς έχουμε κάποιες υποψίες ότι ο μηχανικός προσπαθεί να δώσει προς αγοραπωλησία ολόκληρο το κτίσμα και όχι μόνο το δικό μας κομμάτι :Ρ). Επιπλέον,αν υφίσταται όντως αυτό το πρόβλημα,υπάρχει η πιθανότητα να μπορέσουμε κάπως να το προσπεράσουμε?υπάρχουν κάποιες "εξαιρέσεις" ή τα λεγόμενα "παράθυρα"? Και τέλος,σε άλλη περίπτωση μια νέα διανομή με καινούριες συντεταγμένες θα ήταν λύση? Να σημειωθεί ότι το γεωτεμάχιο βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλεως. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη που δεν γνωρίζω τη σχετική ορολογία. (υ.γ.σε ευχαριστώ DIMITRIS80 )
  2. Γεια σας. Πρόκειται για ενα εξ'αδιαιρέτου οικόπεδο στο νομό Φωκίδας(Άμφισσα).Εχει γίνει ο διαχωρισμός των ουσιαστικά πλέον 2 οικοπέδων και έχει βρεθεί επικείμενος αγοραστής για το τμήμα που αναλογεί στην οικογένεια μου.Το οικόπεδο συνολικά ειναι 420 μέτρα και επομένως το δικό μας κομμάτι 210 μέτρα.Ο συμβολαιογράφος είχε αναφέρει το οικόπεδο ως άρτιο και οικοδομήσιμο,όμως πρόσφατα μας ανακοίνωσε ο μηχανικός οτι υπολείπονται 4 μέτρα για μα καταστεί το κτήμα οικοδομήσιμο.Πρότεινε ως μόνη λύση τα μέτρα αυτά να παρθούν από τον ιδιοκτήτη του έτερου ήμισυ οικοπέδου,ενώ με τις ελάχιστες μου γνώσεις αντιλαμβάνομαι ότι μοιραιά ούτως ή άλλως και το υπόλοιπο κομματι ειναι ανοικοδομήσιμο,αν δεχτούμε ότι ισχύει κάποιος τέτοιος νόμος.Το γεωτεμάχιο βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλεως.Δυστυχώς δε διαθέτω άλλες πληροφορίες,όμως η βοήθεια σας θα μου ήταν πολύτιμη! Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής και αναρτήστε τα θέματα στην σωστή κατηγορία η οποία είναι "θέματα ιδιωτών"!! DIMITRIS80
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.