Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

OLINAPAL

Core Members
  • Περιεχόμενα

    952
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

OLINAPAL's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

92

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Ήθελα τη γνώμη σας για μία περίπτωση. Έχει εκδοθεί προέγκριση για κατοικία για 2 συζύγους Α και Β που έχουν το οικόπεδο 50-50. Τώρα ενώ είναι έτοιμη η άδεια και λείπει μόνο η εγγραφή στο ΙΚΑ και το πάτημα του κουμπιού για την έκδοση, θέλουν να μη φαίνεται ο ένας ιδιοκτήτης Α γιατί θα πάρει ο άλλος κάποιο δάνειο και ο ένας δεν θέλει να εμπλακεί με το δάνειο. Η μία εκδοχή είναι να εκδοθεί η άδεια κανονικά και να γίνει μισθωτήριο από τον Α προς τον Β και να γίνει ενημέρωση της άδειας για αλλαγή ιδιοκτήτη. Στο φύλλο της πράξης μετά την ενημέρωση θα πάψει να φαίνεται το όνομα του Α σωστά? Εννοώ ότι δεν φαίνεται στην προγενέστερη πράξη ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες σωστά? Αυτό το συμπεραίνω από άλλες ενημερώσεις που έχω κάνει για άλλους λόγους (ποτέ για αλλαγή ιδιοκτήτη) και δεν φαίνεται σε αυτές το όνομα του ιδιοκτήτη, παρά μόνο στην τελική πράξη. Όλα αυτά για να μην βλέπει η τράπεζα και το όνομα του Α. Η άλλη εκδοχή είναι πριν την έκδοση της άδειας να αλλάξουν όλα τα ονόματα σε σχέδια, δικαιολογητικά, ΦΕΜ κ.λπ. Ποια η γνώμη σας? Θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση της προέγκρισης ή μπορώ να διορθώσω έτσι τα δικαιολογητικά? Το σύστημα επιτρέπει να αλλάξεις τον ιδιοκτήτη όσο είναι σε "προσωρινή αποθήκευση".
  2. Συγνώμη αλλά το Π.Δ. 270/85 έχει και παρεκκλίσεις για τα προ του 1977 και σε αυτές υπάγονται τα εντός ζώνης. Το Στε καταργεί μία παρέκκλιση?Δεν το πιάνω....
  3. Κατά τη γνώμη σου στην παράγραφο 1.α.ββ του άρθρου 6 ΠΔ 270/85 εκτός από το 1,20μ. πλάτος σύνδεσης πρέπει να υπάρχει και Δ ανάμεσα στους τοίχους του κτιρίου?
  4. Καλημέρα. Υπάρχει ελάχιστη απόσταση μεταξύ των όγκων της περίπτωσης ββ του άρθρου 6 παρ.1.α.ββ. του ΠΔ 270/85?
  5. Ρωτάω γιατί σε ΕΟΤ που ρώτησα είπαν ότι δε λαμβάνουν υπόψη του τα bonus του ΝΟΚ, αλλά σαν τετραγωνικά αναγνωρίζουν όσα υπολογίζονται στο σ.δ..
  6. Καλησπέρα. Σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα 4 κλειδιών έχω ισόγειο 30 τ.μ. με πατάρι που φυσικά δεν μετράει στο σ.δ.. Μπορώ να βάλω υπνοδωμάτιο και στα δύο ή επειδή τα τ.μ. του παταριού δεν υπολογίζονται στη δόμηση δεν επιτρέπονται περισσότερα υπνοδωμάτια?
  7. Η άδεια έχει σφραγίδα που γράφει "Θεωρείται για να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με το Ν.1512/85 στη ΔΕΗ (ή στην εταιρεία ύδρευσης) για ηλεκτροδότηση ή ύδρευση της κατασκευής". Επίσης υπάρχει και άλλη σφραγίδα που γράφει "Βεβαιούται ότι κατατέθηκε στην υπηρεσία μας η αριθμ. πρωτ......./2016 υπεύθυνη δήλωση αδειούχου υδραυλικού"
  8. Καλησπέρα. Σε άδεια που εκδόθηκε το 2007( Π.Δ. ΤΗΣ 8/13.7.1993) έγινε οριστική σύνδεση με τα δίκτυα (σφραγίστηκε η άδεια από την πολεοδομία, αλλά δεν έγινε αυτοψία από την υπηρεσία. Τώρα ελεγκτής του αναπτυξιακού ζητάει την άδεια σφραγισμένη πίσω για αυτοψία. Γνωρίζω ότι παλιές άδεις έκλειναν με δηλώσεις ιδιοκτήτη - μηχανικού. Έχουν ελεγθεί επιβλέψεις κ.λπ. οπότε και όπως είπα σφραγίστηκε για σύνδεση με τα δίκτυα. Με ποια νομοθεσία μπορώ να του αποδείξω ότι δεν απαιτείται να μην έχει και σφραγίδα αυτοψίας και ότι θεωρείται περαιωμένη η άδεια?
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Η διαδικασία τακτοποίησης έχει ήδη περαιωθεί. Δεν είναι στατικά επικίνδυνο απλά θέλουμε άλλη διαρρύθμιση στο κτίριο και προσθήκη.
  10. Καλησπέρα. Αν κάποιος εκδώσει βεβαίωση όρων δόμησης και μετά θέλει να πάει με προέγκριση μπορεί να ακυρώσει τη βεβαίωση και να υποβάλλει αίτημα προέγκρισης?
  11. Καλημέρα. Ερώτηση για γήπεδο εμβαδού 3.000τ.μ. εντός ΣΧΟΑΑΠ: Το ΣΧΟΑΑΠ γράφει "Σε όλες τις εκτός οικισμών ζώνες, ως προς την αρτιότητα, τους όρους και περιορισμούς της δόμησης, εφαρμόζονται οι διατάξεις των π.δ. της 6/17.10.1978 (ΦΕΚ 538/Δ) και της 24/31.5.1985 (ΦΕΚ 270/Δ) όπως εκάστοτε ισχύουν, εκτός εάν άλλως ορίζεται στις επιμέρους ζώνες του ΣΧΟΟΑΠ". και η εγκύκλιος για τον 4759/2020 αναφέρει στις Μεταβατικές διατάξεις: "ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ότι για τα γήπεδα που βρίσκονται εντός περιοχών για τις οποίες από τα εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού πρώτου επιπέδου γίνεται ρητή αναφορά ότι επιτρέπονται οι παρεκκλίσεις της παρ.2 του άρθρου 1 του από 24-5-85 π.δ., αυτές εξακολουθούν να έχουν εφαρμογή" Στη δική μου περίπτωση δεν γίνεται ρητή αναφορά για τις παρεκκλίσεις. Οικοδομείται χωρίς χρονικό περιορισμό ή λήγει την 31-3-2024?
  12. Καλησπέρα. Έχω περίπτωση κτιρίου στο οποίο θα εκδοθεί οικοδομική άδεια για προσθήκη, αλλαγή χρήσης, διαρρύθμιση κ.α. Εξωτερικά του κτιρίου εφαπτόμενο υπάρχει ένα δωματιάκι 15 τ.μ. το οποίο έχει τακτοποιηθεί με τον 4495 και είναι από τσιμεντότουβλα. Επίσης είναι στατικά ανεξάρτητο και δεν έχει θεμέλια. Θέλουμε να το γκρεμίσουμε ώστε να χρησιμοποιηθούν και τα τετραγωνικά του για την υπόλοιπη κατοικία. Μπορεί να ενταχθεί στην άδεια που θα εκδοθεί για τις υπόλοιπες εργασίες ή θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί πράξη εκτέλεσης εργασιών επειδή είναι τακτοποιημένο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.