Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jim21

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

648 profile views

jim21's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω , σε πελάτη με αναπηρία >67%, που έχει 2 αυθαίρετες ισόγειες αποθήκες και μία παράβαση στη κατοικία που είναι κύρια λόγω αλλαγής θέσης δικαιούται κάπου την έκπτωση που αναφέρεται στο άρθρο 103 παρ.2?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Συνάδελφοι αν κάποιος πληρωσει εφάπαξ δικαιουται έκπτωση 20%,αν ιδιοκτήτης δικαιούται έκπτωση 20%, αν ξεκινήσει τη διαδικασία έως τις 8.4.2018, και 10%, αν ξεκινήσει τη διαδικασία από 9.4.2018 έως 8.10.2018, θα δικαιούται σύνολο 40% αν το κάνει μέχρι 8.4.2018?
  3. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ? Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  4. Ευχαριστώ πολύ.Επίσης από ότι καταλαβαίνω οταν θα καταθετει την αίτηση ο ενδιαφερόμενος ηλεκτρονικά,πρέπει να εχει μια σειρά από δικαιολογιτικά,δλδ πρέπει να έχει το πρώτο πεα και να έχει πάρει προσφορές από προμηθευτές για να συμπληρωθεί το έντυπο παρεμβάσεων,δλδ πρέπει να τα έχει όλα αυτά προτού κάνει την αίτηση η κάνει την αίτηση και μετά τα καταθέτει άμα εγκριθεί?
  5. στα διακιολογιτικα που απαιτουνται ειναι και το πεα?δηλαδη ο ενδιαφερομενος πρεπει να εχει στην κατοχη του απο πριν το ενεργειακο πιστοποιητικο?και τελος αν εχει ηδη ενεργειακο πιστοποιητικο θα απαιτηθει μονο ενα οταν γινουν οι εργασιες?
  6. Το Μπουρτζ Χαλίφα , γνωστό και ως Μπουρτζ Ντουμπάι, είναι ουρανοξύστης στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο, με ύψος 828 μέτρα. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου2004 και ολοκληρώθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2009. Τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν στις 4 Ιανουαρίου 2010. Το κτήριο ξεκίνησε την κατασκευή του στις 21 Σεπτεμβρίου του 2004. Ο πύργος σχεδιάστηκε από την εταιρεία Skidmore, Owings and Merrill, η οποία έχει σχεδιάσει τον ουρανοξύστη Γουίλς Τάουερ (πρώην Σίαρς Τάουερ) στο Σικάγο και τον 1 World Trade Center ουρανοξύστη, που θα πάρει τη θέση των Δίδυμων Πύργων στην Νέα Υόρκη. Το σχέδιο το εμπνεύστηκαν από ένα φυτό που συναντάται στις ερήμους, το Hymenocallis. Την κατασκευή ανέλαβε η εταιρεία Samsung Engineering & Construction, η οποία και έχει κατασκευάσει τους Πύργους Πετρόνας και τον Ταιπέι 101 ενώ το κόστος άγγιξε τα 1,2 δις ευρώ. Οι μηχανικοί αντιμετώπισαν κατά την κατασκευή πολλαπλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών ανέμων που ασκούν πιέσεις στον πύργο, εξαιτίας των οποίων έγιναν πάνω από 40 δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα, όχι μόνο για να διαπιστωθεί πώς ο άνεμος θα επηρεάζει το κτίριο, αλλά και να δοκιμαστούς οι γερανοί που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή. Διαθέτει 160 ορόφους, όπου και οι πιο πολλοί προορίζονται για γραφεία και διαμερίσματα. Στο μέλλον θα κατοικούν και θα εργάζονται 12.000 άνθρωποι. Επίσης, θα στεγάζεται και ένα ξενοδοχείο σχεδιασμένο από τον Τζόρτζιο Αρμάνι. Ο ουρανοξύστης, ύψους 828 μέτρων, είναι ορατός από απόσταση 100 χιλιομέτρων, υπό καλές καιρικές συνθήκες. Έχει συνολικά 24.348 παράθυρα και το σύστημα καθαρισμού του κόστισε 8 εκ. δολάρια. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υψηλότερος όροφος έχει διαφορά θερμοκρασίας από τον πρώτο 6-7 βαθμούς Κελσίου. Στο εξωτερικό χώρο του Μπουρτζ Χαλίφα υπάρχει ένα σιντριβάνι, που η κατασκευή του κόστισε 217 εκατομμύρια δολάρια. Το σιντριβάνι με το όνομα Dubai Fountain κατασκευάστηκε από την εταιρεία "WER Design", η εταιρεία που κατασκεύασε και το σιντριβάνι στο ξενοδοχείο Μπελάτζιο στο Λας Βέγκας. Περιλαμβάνει 6.600 φώτα και 50 προβολείς (projectors), έχει μήκος 275 μέτρα και εκτοξεύει νερό σε ύψος 150 μέτρων. Άλλα Ρεκόρ που κατέχει ο πύργος: · Ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο: 828 μέτρα (2.717 ft) (προηγούμενο:Ταιπέι 101 – 509,2 μέτρα) · Ψηλότερη κατασκευή: 828 μέτρα (προηγούμενο: Ραδιοϊστός της Βαρσοβίας – 646,38 μέτρα) · Κτήριο με τους περισσότερους ορόφους: 160 (προηγούμενο Willis Tower – 108) · Γρηγορότερο Ασανσέρ: 63 χλμ/ώρα (προηγούμενο: Taipei 101 – ταχύτητα 60 χλμ/ώρα )Υψηλότερο Παρατηρητήριο στον κόσμο: 124ο όροφος, στα 442 μέτρα. · Τζαμί στο υψηλότερο σημείο στον κόσμο: 158ο όροφος. · Πισίνα στον υψηλότερο σημείο στον κόσμο: 76ος όροφος. Click here to view the είδηση
  7. Το Μπουρτζ Χαλίφα , γνωστό και ως Μπουρτζ Ντουμπάι, είναι ουρανοξύστης στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο, με ύψος 828 μέτρα. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου2004 και ολοκληρώθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2009. Τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν στις 4 Ιανουαρίου 2010. Το κτήριο ξεκίνησε την κατασκευή του στις 21 Σεπτεμβρίου του 2004. Ο πύργος σχεδιάστηκε από την εταιρεία Skidmore, Owings and Merrill, η οποία έχει σχεδιάσει τον ουρανοξύστη Γουίλς Τάουερ (πρώην Σίαρς Τάουερ) στο Σικάγο και τον 1 World Trade Center ουρανοξύστη, που θα πάρει τη θέση των Δίδυμων Πύργων στην Νέα Υόρκη. Το σχέδιο το εμπνεύστηκαν από ένα φυτό που συναντάται στις ερήμους, το Hymenocallis. Την κατασκευή ανέλαβε η εταιρεία Samsung Engineering & Construction, η οποία και έχει κατασκευάσει τους Πύργους Πετρόνας και τον Ταιπέι 101 ενώ το κόστος άγγιξε τα 1,2 δις ευρώ. Οι μηχανικοί αντιμετώπισαν κατά την κατασκευή πολλαπλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών ανέμων που ασκούν πιέσεις στον πύργο, εξαιτίας των οποίων έγιναν πάνω από 40 δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα, όχι μόνο για να διαπιστωθεί πώς ο άνεμος θα επηρεάζει το κτίριο, αλλά και να δοκιμαστούς οι γερανοί που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή. Διαθέτει 160 ορόφους, όπου και οι πιο πολλοί προορίζονται για γραφεία και διαμερίσματα. Στο μέλλον θα κατοικούν και θα εργάζονται 12.000 άνθρωποι. Επίσης, θα στεγάζεται και ένα ξενοδοχείο σχεδιασμένο από τον Τζόρτζιο Αρμάνι. Ο ουρανοξύστης, ύψους 828 μέτρων, είναι ορατός από απόσταση 100 χιλιομέτρων, υπό καλές καιρικές συνθήκες. Έχει συνολικά 24.348 παράθυρα και το σύστημα καθαρισμού του κόστισε 8 εκ. δολάρια. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υψηλότερος όροφος έχει διαφορά θερμοκρασίας από τον πρώτο 6-7 βαθμούς Κελσίου. Στο εξωτερικό χώρο του Μπουρτζ Χαλίφα υπάρχει ένα σιντριβάνι, που η κατασκευή του κόστισε 217 εκατομμύρια δολάρια. Το σιντριβάνι με το όνομα Dubai Fountain κατασκευάστηκε από την εταιρεία "WER Design", η εταιρεία που κατασκεύασε και το σιντριβάνι στο ξενοδοχείο Μπελάτζιο στο Λας Βέγκας. Περιλαμβάνει 6.600 φώτα και 50 προβολείς (projectors), έχει μήκος 275 μέτρα και εκτοξεύει νερό σε ύψος 150 μέτρων. Άλλα Ρεκόρ που κατέχει ο πύργος: · Ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο: 828 μέτρα (2.717 ft) (προηγούμενο:Ταιπέι 101 – 509,2 μέτρα) · Ψηλότερη κατασκευή: 828 μέτρα (προηγούμενο: Ραδιοϊστός της Βαρσοβίας – 646,38 μέτρα) · Κτήριο με τους περισσότερους ορόφους: 160 (προηγούμενο Willis Tower – 108) · Γρηγορότερο Ασανσέρ: 63 χλμ/ώρα (προηγούμενο: Taipei 101 – ταχύτητα 60 χλμ/ώρα )Υψηλότερο Παρατηρητήριο στον κόσμο: 124ο όροφος, στα 442 μέτρα. · Τζαμί στο υψηλότερο σημείο στον κόσμο: 158ο όροφος. · Πισίνα στον υψηλότερο σημείο στον κόσμο: 76ος όροφος.
  8. Η Σήραγγα βάσης Γκόταρντ ή Γκοτάρντ (Gotthard Base Tunnel - GBT) είναι η μεγαλύτερη σήραγγα του κόσμου, μήκους 57 χιλιομέτρων. Η σήραγγα Γκόταρντ βρίσκεται στην Ελβετία, κάτω από τις Άλπεις, και θα εξυπηρετεί τη σιδηροδρομική γραμμή Μιλάνου-Ζυρίχης. Η διάνοιξή της άνοιξε το 1996, η ολοκλήρωση της διάνοιξης έγινε το 2010 και η σήραγγα θα είναι έτοιμη για λειτουργία το 2016. Είναι μια από τις τρεις σήραγγες που βρίσκονται κάτω από την οροσειρά Σαιν Γκοτάρντ (Saint-Gotthard Massif). Οι άλλες δυο είναι η Σιδηροδρομική σήραγγα Γκόταρντ (Gotthard Rail Tunnel) του 1881 και η Οδική σήραγγα Γκόταρντ (Gotthard Road Tunnel) του 1980. Κύριος στόχος του Gotthard Base Tunnel είναι να αυξήσει τη συνολική ικανότητα μεταφορών διαμέσου των Άλπεων (κυρίως στο κομμάτι της μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ της Γερμανίας και της Ιταλίας) και συγκεκριμένα να μετατοπίσει τον όγκο των εμπορευματικών μεταφορών από τις οδικές στις σιδηροδρομικές, ώστε να μειωθούν οι περιβαλλοντολογικές ζημιές που προκαλούνται από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των φορτηγών στις οδικές αρτηρίες. Επιπλέον θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού για τις επιβατικές αμαξοστοιχίες από τη Ζυρίχη στο Μιλάνο κατά μία ώρα και από τη Ζυρίχη στο Λουγκάνο σε μία ώρα και σαράντα λεπτά. Οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα κινούνται στις γραμμές με ταχύτητα που θα φτάνει τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ οι επιβατικές θα κινούνται με 250 χιλιόμετρα την ώρα. Για κάθε τρεις εμπορικές αμαξοστοιχίες που θα περνούν από το τούνελ, θα περνάει μία επιβατική. Επισήμως οι σιδηροδρομικές γραμμές, που ξεκινούν από το Μπόντιο και καταλήγουν στο Έρστφιλντ θα δοθούν στην κυκλοφορία στις 5 Ιουνίου του 2016. Χρειάστηκαν πάνω από 2.600 άνθρωποι για την ολοκλήρωσή του, πάνω από 10 δις ευρώ και 23 χρόνια εργασιών, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Και δεν είναι μόνο το μήκος που κάνει την κατασκευή ιδιαίτερη. Για να γίνει το Gotthard Base Tunnel απαιτήθηκαν γεωτρήσεις μέσω εξαιρετικά σκληρού γρανίτη και χαλαζία, κάτω από τον ορεινό όγκο του Gotthard στις Άλπεις. Χάρη στα φρέατα βάθους 800 μέτρων που απαιτούνται για την άντληση του αέρα και την πτώση εκατομμύριων τόνων τσιμέντου για τα τοιχώματα της σήραγγας και τις βάσεις, η σήραγγα του Gotthard Base θεωρείται επίσης ότι θα έχει το πιο ισχυρό σύστημα εξαερισμού. Το τσιμέντο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του τούνελ φτιάχτηκε για περιβαλλοντικούς λόγους από την πέτρα που απομάκρυναν οι εργάτες. Για να γίνει αυτό οι μηχανικοί της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του, της AlpTransit Gotthard AG, ανέπτυξαν νέα πλαστικά μείγματα για να μονώσουν τα τοιχώματα ούτως ώστε να μην υπάρχουν διαρροές. Τα μονωτικά αυτά υλικά χρησιμοποιήθηκαν ως στρώσεις μεταξύ των στρώσεων τσιμέντου των τοιχωμάτων. Περιληπτικά: · Μήκος: 56.978 m (δυτικά τούνελ) και 57.091 μέτρα (σήραγγα ανατολικά) · Συνολικό μήκος των σηράγγων και στοών: 151,84 χιλιόμετρα · Έναρξη των εργασιών κατασκευής: 1993 (δημοσκοπήσεις), 1996 (Παρασκευή) και το 2003 (ανασκαφή) · Η ολοκλήρωση του έργου (πρόβλεψη για το 2007): 2016 έως 2017 · Συνολικό κόστος: US $ 10.300 εκατομμύρια · Καθημερινά αμαξοστοιχίες: 200-250 · Ανασκαφεί όγκο ροκ: 24 εκατομμύρια τόνους (13.300.000 m³) · Αριθμός ΤΒΜ (ΤΒΜ): 4 Πηγή & Φώτο: http://www.digitalli...n-planiti-35079 Click here to view the είδηση
  9. Πρόκειται για ένα θαύμα της μηχανικής. Η γέφυρα που ενώνει το λιμάνι Κινγκντάο με το νησί Χουανγκντάο, στον κόλπο Ζιάοζού, έχει μήκος 42 χιλιομέτρων και έχει εξασφαλίσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Για την οικοδόμησή της εργάστηκαν 10 χιλιάδες άνθρωποι και χρειάστηκαν μόλις τέσσερα χρόνια. Πριν οι Κινέζοι έπρεπε να οδηγήσουν περίπου 30 χιλιόμετρα σε παράκτιο δρόμο για να πάνε από το Τσινγκντάο στην απέναντι επαρχία Χουάμγκντάο του κόλπου Ζιαοζού. Χρησιμοποιήθηκαν 450 χιλιάδες τόνοι χάλυβα και 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τσιμένου. Το υπερθαλάσσιο κόσμημα στον κόλπο της επαρχίας Σανγκντόνγκ αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα πάνω από νερό, μια κατασκευή που αντέχει σε σεισμούς, τυφώνες ακόμα και σε πρόσκρουση πλοίου στους πυλώνες. Έως την ημέρα που δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα, οι οδηγοί ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν μια παράκτια διαδρομή μήκους 30 χιλιομέτρων στο τέλος της οποίας, ένα λιμάνι, επιβιβάζονταν σε πλοιάρια για να μεταβούν στο νησί Χουάνγκντάο. Στοίχισε 23 δισ. και οι κατασκευαστές υπολόγιζαν ότι από πάνω της θα περνούν γύρω στα 80 εκατ. επιβάτες το χρόνο ενώ το ταξίδι θα μειωθεί από 10 σε 4 μόλις ώρες. Οι Κινέζοι μέχρι στιγμής έχουν τις 12 από τις 15 μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο. Click here to view the είδηση
  10. Πρόκειται για ένα θαύμα της μηχανικής. Η γέφυρα που ενώνει το λιμάνι Κινγκντάο με το νησί Χουανγκντάο, στον κόλπο Ζιάοζού, έχει μήκος 42 χιλιομέτρων και έχει εξασφαλίσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Για την οικοδόμησή της εργάστηκαν 10 χιλιάδες άνθρωποι και χρειάστηκαν μόλις τέσσερα χρόνια. Πριν οι Κινέζοι έπρεπε να οδηγήσουν περίπου 30 χιλιόμετρα σε παράκτιο δρόμο για να πάνε από το Τσινγκντάο στην απέναντι επαρχία Χουάμγκντάο του κόλπου Ζιαοζού. Χρησιμοποιήθηκαν 450 χιλιάδες τόνοι χάλυβα και 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τσιμένου. Το υπερθαλάσσιο κόσμημα στον κόλπο της επαρχίας Σανγκντόνγκ αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα πάνω από νερό, μια κατασκευή που αντέχει σε σεισμούς, τυφώνες ακόμα και σε πρόσκρουση πλοίου στους πυλώνες. Έως την ημέρα που δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα, οι οδηγοί ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν μια παράκτια διαδρομή μήκους 30 χιλιομέτρων στο τέλος της οποίας, ένα λιμάνι, επιβιβάζονταν σε πλοιάρια για να μεταβούν στο νησί Χουάνγκντάο. Στοίχισε 23 δισ. και οι κατασκευαστές υπολόγιζαν ότι από πάνω της θα περνούν γύρω στα 80 εκατ. επιβάτες το χρόνο ενώ το ταξίδι θα μειωθεί από 10 σε 4 μόλις ώρες. Οι Κινέζοι μέχρι στιγμής έχουν τις 12 από τις 15 μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο.
  11. Η Σήραγγα βάσης Γκόταρντ ή Γκοτάρντ (Gotthard Base Tunnel - GBT) είναι η μεγαλύτερη σήραγγα του κόσμου, μήκους 57 χιλιομέτρων. Η σήραγγα Γκόταρντ βρίσκεται στην Ελβετία, κάτω από τις Άλπεις, και θα εξυπηρετεί τη σιδηροδρομική γραμμή Μιλάνου-Ζυρίχης. Η διάνοιξή της άνοιξε το 1996, η ολοκλήρωση της διάνοιξης έγινε το 2010 και η σήραγγα θα είναι έτοιμη για λειτουργία το 2016. Είναι μια από τις τρεις σήραγγες που βρίσκονται κάτω από την οροσειρά Σαιν Γκοτάρντ (Saint-Gotthard Massif). Οι άλλες δυο είναι η Σιδηροδρομική σήραγγα Γκόταρντ (Gotthard Rail Tunnel) του 1881 και η Οδική σήραγγα Γκόταρντ (Gotthard Road Tunnel) του 1980. Κύριος στόχος του Gotthard Base Tunnel είναι να αυξήσει τη συνολική ικανότητα μεταφορών διαμέσου των Άλπεων (κυρίως στο κομμάτι της μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ της Γερμανίας και της Ιταλίας) και συγκεκριμένα να μετατοπίσει τον όγκο των εμπορευματικών μεταφορών από τις οδικές στις σιδηροδρομικές, ώστε να μειωθούν οι περιβαλλοντολογικές ζημιές που προκαλούνται από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των φορτηγών στις οδικές αρτηρίες. Επιπλέον θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού για τις επιβατικές αμαξοστοιχίες από τη Ζυρίχη στο Μιλάνο κατά μία ώρα και από τη Ζυρίχη στο Λουγκάνο σε μία ώρα και σαράντα λεπτά. Οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα κινούνται στις γραμμές με ταχύτητα που θα φτάνει τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ οι επιβατικές θα κινούνται με 250 χιλιόμετρα την ώρα. Για κάθε τρεις εμπορικές αμαξοστοιχίες που θα περνούν από το τούνελ, θα περνάει μία επιβατική. Επισήμως οι σιδηροδρομικές γραμμές, που ξεκινούν από το Μπόντιο και καταλήγουν στο Έρστφιλντ θα δοθούν στην κυκλοφορία στις 5 Ιουνίου του 2016. Χρειάστηκαν πάνω από 2.600 άνθρωποι για την ολοκλήρωσή του, πάνω από 10 δις ευρώ και 23 χρόνια εργασιών, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Και δεν είναι μόνο το μήκος που κάνει την κατασκευή ιδιαίτερη. Για να γίνει το Gotthard Base Tunnel απαιτήθηκαν γεωτρήσεις μέσω εξαιρετικά σκληρού γρανίτη και χαλαζία, κάτω από τον ορεινό όγκο του Gotthard στις Άλπεις. Χάρη στα φρέατα βάθους 800 μέτρων που απαιτούνται για την άντληση του αέρα και την πτώση εκατομμύριων τόνων τσιμέντου για τα τοιχώματα της σήραγγας και τις βάσεις, η σήραγγα του Gotthard Base θεωρείται επίσης ότι θα έχει το πιο ισχυρό σύστημα εξαερισμού. Το τσιμέντο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του τούνελ φτιάχτηκε για περιβαλλοντικούς λόγους από την πέτρα που απομάκρυναν οι εργάτες. Για να γίνει αυτό οι μηχανικοί της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του, της AlpTransit Gotthard AG, ανέπτυξαν νέα πλαστικά μείγματα για να μονώσουν τα τοιχώματα ούτως ώστε να μην υπάρχουν διαρροές. Τα μονωτικά αυτά υλικά χρησιμοποιήθηκαν ως στρώσεις μεταξύ των στρώσεων τσιμέντου των τοιχωμάτων. Περιληπτικά: · Μήκος: 56.978 m (δυτικά τούνελ) και 57.091 μέτρα (σήραγγα ανατολικά) · Συνολικό μήκος των σηράγγων και στοών: 151,84 χιλιόμετρα · Έναρξη των εργασιών κατασκευής: 1993 (δημοσκοπήσεις), 1996 (Παρασκευή) και το 2003 (ανασκαφή) · Η ολοκλήρωση του έργου (πρόβλεψη για το 2007): 2016 έως 2017 · Συνολικό κόστος: US $ 10.300 εκατομμύρια · Καθημερινά αμαξοστοιχίες: 200-250 · Ανασκαφεί όγκο ροκ: 24 εκατομμύρια τόνους (13.300.000 m³) · Αριθμός ΤΒΜ (ΤΒΜ): 4 Πηγή & Φώτο: http://www.digitallife.gr/idou-i-megalyteri-kai-vathyteri-siragga-ston-planiti-35079
  12. Αυτό το μηχάνημα ονομάζεται SLJ900/32 Segmental Bridge Launching Machine και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χτίζουμε σε δυσπρόσιτα σημεία. Με σχεδιασμό και παραγωγή από το Beijing Wowjoint Machinery Company, αυτό το μηχάνημα έχει σχεδιαστεί για να τοποθετεί τα κομμάτια μιας γέφυρας με πολύ πιο γρήγορα ρυθμό από όσο ήταν μέχρι τώρα δυνατόν. Μέσα σε λεπτά, το SLJ900/32 κατάφερε να χτίσει ένα ολόκληρο τμήμα μιας γέφυρας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους πέρα από τον χρόνο που γλιτώνει, αφού προσφέρει πρόσβαση σε σημεία που μέχρι τώρα θεωρούνταν πολύ δύσκολο. Πηγή: http://trelovideo.gr...n-kosmo-vinteo/ Click here to view the είδηση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.