Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

astry200m

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

astry200m's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους! Επαναφέρω ένα ζήτημα το οποίο έχει να συζητηθεί περίπου 4 χρόνια. Αναφέρομαι στη δυνατότητα απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του κλάδου υγείας, κατά τη διάρκεια της στατιωτικής θητείας. Προσωπικά, μπαίνω φαντάρος το Γενάρη του 2018 και για το λόγο αυτόν αναζήτηση πληροφόρηση στο ίδιο το ΤΣΜΕΔΕ. Ειλικρινά, άκρη δεν έβγαλα. Κατέληξα στο ότι αυτό που όλοι έλεγαν (ότι δηλαδή όντως μπορείς να απαλλαγείς) ΔΕΝ ισχύει πια απόλυτα... Και για να εξηγούμαι: Η μόνη κοπέλα που μερικώς μπόρεσε να καταλάβει τι λέω, με ενημέρωσε ότι εκείνη θα μαζέψει όλες τις αιτήσεις (βεβαίωση κατάταξης δηλαδή), και εάν και όποτε το Υπουργείο δώσει διευκρινίσεις τότε θα το υλοποιήσουν, δηλαδή θα περάσουν τις ανάλογες μειώσεις στις εκάστοτε εισφορές. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω; Κάτι πιο σαφές; Έχει κάποιος πρόσφατη εμπειρία; Ευχαριστώ πολύ.
  2. Καλησπέρα σε όλους! Επαναφέρω ένα ζήτημα το οποίο έχει να συζητηθεί περίπου 4 χρόνια. Αναφέρομαι στη δυνατότητα απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του κλάδου υγείας, κατά τη διάρκεια της στατιωτικής θητείας. Προσωπικά, μπαίνω φαντάρος το Γενάρη του 2018 και για το λόγο αυτόν αναζήτησηα πληροφόρηση στο ίδιο το ΤΣΜΕΔΕ. Ειλικρινά, άκρη δεν έβγαλα. Κατέληξα στο ότι αυτό που όλοι έλεγαν (ότι δηλαδή όντως μπορείς να απαλλαγείς) ΔΕΝ ισχύει πια απόλυτα... Και για να εξηγούμαι: Η μόνη κοπέλα που μερικώς μπόρεσε να καταλάβει τι λέω, με ενημέρωσε ότι εκείνη θα μαζέψει όλες τις αιτήσεις (βεβαίωση κατάταξης δηλαδή), και εάν και όποτε το Υπουργείο δώσει διευκρινίσεις τότε θα το υλοποιήσουν, δηλαδή θα περάσουν τις ανάλογες μειώσεις στις εκάστοτε εισφορές. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω; Κάτι πιο σαφές; Έχει κάποιος πρόσφατη εμπειρία; Ευχαριστώ πολύ.
  3. Μόλις ενημερώθηκα από τον υπέυθυνο φορέα του ΕΜΠ σχετικά με το ποιος αποδίδει τι... Στην περίπτωση λοιπόν της ένταξης στη ρύθμιση της Παρ. 9 Άρθρου 39 Νόμου 4387/2016, ο εργοδότης υποβάλλει ΑΠΔ (όταν με το καλό ανοίξει το σύστημα) με την οποία αποδίδει ο ίδιος όλο το ποσό (δηλ. αυτό που του αναλογεί + αυτό που μου αναλογεί και επομένως μου έχει κρατηθεί). Αυτό δεν ξέρω βέβαια εάν ισχύει καθολικά ή εάν το ΕΜΠ έχει λάβει σχετική οδηγία.
  4. Έγινε, και πάλι σε ευχαριστώ πολύ! Καλή μας τύχη!
  5. Paul_Mix σε ευχαριστώ. Επομένως για να καταλάβω... Το 17% θα μου το δώσουν και θα το αποδώσω εγώ. Το 21% του εργοδότη επίσης θα μου το δώσουν για να το αποδώσω ο ίδιος ή θα το διευθετήσουν αυτοί; Και τελευταίο και σημαντικότερο... Με το ήδη υπάρχον ειδοποιητήριο που βγήκε στο taxis για Γενάρη 2017 τι κάνω;; Το πληρώνω ή όχι;;
  6. Καλησπέρα και από εμένα. Ελπίζω το ερώτημά μου να μην έχει ξανατεθεί, αν ναι ζητώ συγγνώμη. Εϊμαι μηχανικός ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ και όλα τα συναφή με μπλοκάκι και μέχρι 2 εργοδότες, εκ των οποίων ο βασικός είναι το Ε.Μ.Π. Μου έχει έρθει ειδοποιητήριο ΕΦΚΑ για τους πρώτους μήνες του 2017. Και αύριο σκοπέυω να κόψω τιμολόγιο για αμοιβή μου για το Γενάρη του 2017 στο ΕΜΠ. Εδώ πέρα όμως, μου λένε ότι πρέπει να βάλω στο τιμολόγιο σημείωση προκειμένου να μου παρακρατήσουν το πσοοστό που μου αναλογεί για την ασφάλισή μου (περίπου 16-17%) και αντίστοιχα το υπόλοιπο 21% περίπου να το αποδώσει ο εργοδότης. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει...?? Γιατί 2 φορές?? Αφού μου έχει έρθει ειδοποιητήριο για το 2017 με βάση τα εισοδήματα του 2015.. γιατί μου ξαναζητάνε να πληρώσω μέσω του τιμολογίου που κόβω; Πάλι για το 2017 δε θα είναι και αυτά;; Εάν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει παρακαλώ γιατί πραγματικά δε βγαίνει άκρη... Ευχαριστώ!
  7. Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το έχω στο νου μου. Σε pressure chamber Θέλω πρόσβαση, computational resources ας πούμε ότι έχουμε και εδώ...! Έχω φυσικά μιλήσει με τον επιβλέποντα, ωστόσο σπάνια τα projects δίνουν funding για abroad visitor, εκτός από ειδικές περιπτώσεις που το task είναι 100% συνδεδεμένο με το project. Και στην περίπτωσή μου, είναι 50-50..! Καλή συνέχεια!
  8. Καλησπέρα σας, βρίσκομαι στον 3ο χρόνο του διδακτορικού μου (ΕΜΠ) και αναζητώ τρόπο χρηματδότησης για να εκπονήσω μέρος της έρευνάς μου σε ερευνητικό κέντρο της Γαλλίας (IFREMER). Ουσιαστικά αναζητώ funding για αρκετά μικρό χρονικό διάστημα (max 1 μήνας) προκειμένου να εκτελέσω εκεί μία σειρά πειραμάτων και μετρήσεων. Φαντάζομαι ότι μία απ'ευθείας επικοινωνία με το ερευνητικό κέντρο θα μου έδινε κάποιες απαντήσεις, ωστόσο γνωρίζει κάποιος άλλους τρόπους/φορείς/διαδικασίες;; Πιστεύετε ότι είναι εφικτό να βρεθεί τέτοιου τύπου χρηματοδότηση; (Τα ΕυρωπαΪκά projects από τα οποία συνήθως χρηματοδοτούνται τα διδακτορικά στην Ελλάδα δύσκολα δικαιολογούν τέτοιο έξοδο...) Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  9. Καλησπέρα και πάλι. Στην περίπτωση που φορολογείται τελικά κάποιος (μπλοκάκι, πληροί τις προυποθέσεις κλπ.) ως μισθωτός για ολόκληρο το ειοδημά του, μπρεί κάποιος να εξηγήσει με ποιον τρόπο βγάινει το τελικό ποσό; (πιστωτικό ή χρεωστικό) Τι ισχύει για τις φετινές δηλώσεις; Ώς έξοδο περνάει μόνο το ΤΣΜΕΔΕ, σωστά;
  10. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις και τη βοήθεια. Ελπίζω πραγματικά να είναι όπως τα λέτε. Αύριο θα μάθω και θα ενημερώσω ώστε να ξέρουν πιθανά ζητήματα και όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα τις δηλώσεις.
  11. Σε ευχαριστώ! Ελπίζω να είναι όπως τα λες τα πράγματα και να λυθεί το πρόβλημα. Μπορείς όμως σε παρακαλώ να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;; Γιατί για να ψέλλιζε η λογίστρια κάτι σχετικό, λογικά κάτι υπάρχει. Τι βρήκε δηλαδή;; Παραθυράκι δύσκολο...
  12. Μάλιστα... άρα υποθέτω ότι κάποιο λάθος έχει κάνει στο πώς τα έχει περάσει στο σύστημα... Ως μισθωτός φορολογείσαι ΗQ7 αν επιτρέπεται...;
  13. Έχεις ήδη κάνει δήλωση φέτος και το λες με τέτοια βεβαιότητα;; Τον "πετάει το σύστημα" από την κλίμακα μισθωτού αυτόματα, λέει...
  14. Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ελέυθερος επαγγελματίας Μηχανολόγος Μηχανικός με μπλοκάκι. Ωστόσο, το εισόδημά μου προέρχεται από 1 μόνο ΑΦΜ. (έχω δηλαδή έναν εργοδότη). Στη δήλωση του 2015 που πληρούσα τις προϋποθέσεις για να ενταχτώ στην κλίμακα μισθωτών (προέλευση εισοδήματος από μέχρι 3 διαφορετικές πηγές κλπ) φορολογήθηκα πράγματι ως μισθωτός όπως και οι περισσότεροι που εργάζονται υπό το ίδιο με εμένα καθεστός. Φέτος όμως, ο λογιστής μου σε πρώτη φάση και πριν υποβάλλουμε δήλωση μου είπε ότι πλέον πρέπει, προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στην κλίμακα μισθωτών, να έχει εισόδημα μέχρι 10.000. Πότε έγινε αυτό ρε παιδιά;; Το 2015 και με 15.000 και με 20.000 φορολογούταν κάποιος ως μισθωτός αρκεί να πληρούσε την προϋπόθεση προέλευσης εισοδήματος. Τι έγινε τώρα;; Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας με διαφωτίσει γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η διαφορά είναι πολύυυυ μεγάλη! Ευχαριστώ και... καλή μας τύχη!
  15. Ευχαριστώ πολύ! Η tqcc λέει αρκετά πράγματα αλλά και πάλι δε λύνει τα ερωτήματα που έχω. Το site της ΕΛΕΜΚΕ δυστυχώς μου φαίνεται αρκετά απαρχαιωμένο και δεν βγάζεις άκρη. Όποιος μπορεί να δώσει κάποιες παραπάνω πληροφορίες θα βοηθούσε πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.