Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Fring

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Fring

  1. Καλημέρα παιδιά! Και γω έχω μια αντίστοιχη περίπτωση με απόληξη κλιμακοστασίου 10,82τ.μ.και μέγιστο ύψος 1,45μ. σε ακίνητο εκτός σχεδίου με Ο.Α. που πρέπει να δηλωθούν και δεν ξέρω αν πρέπει να τα βάλω ως υπέρβαση δόμησης Β.Χ. ή με αναλυτικό στις λοιπές παραβάσεις. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Ευχαριστώ πολύ
  2. Τιμολόγιο όπως στις εταιρίες δηλαδή... Οκ, ευχαριστώ πολύ.
  3. Καλησπέρα! Μου ζητήθηκε η αποτύπωση ενός ιατρείου και βεβαίωση για επικαιροποίηση της άδειας λειτουργίας του και δεν ξέρω τι ΑΠΥ να κόψω. Θα είναι απλά η αμοιβή με το ΦΠΑ ή έχει και παρακράτηση 20% το οποίο αποδίδει ο γιατρός στην εφορία? Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά? Ευχαριστώ.
  4. Παιδιά έχετε κάποια άποψη για την ανάρτηση 1707? Θέλω να δω αν το σκέφτομαι σωστά πριν το προχωρήσω... Ευχαριστώ.
  5. Μήπως σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιείς αυτό που λέει η εγκ 3 Σύμφωνα με την παρ.3 του αρ. 30 του Ν.4178/13 ορίζεται: ..... Σε περιπτώσεις που από την μεταφορά των στοιχείων το πρόστιμο που υπολογίζεται από τον νέο νόμο είναι μεγαλύτερο από αυτό της πράξης υπαγωγής δεν θα καταβάλλεται το επιπλέον ποσό και θα εκδίδεται πράξη ολοκλήρωσης σύμφωνα με το ποσό που έχει υπολογιστεί.... ....Αλλά αυτό εφόσον δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά στοιχεία της δήλωσης (χώροι-επιφάνειες)... Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να σκεφτώ που να σε βοηθήσει....
  6. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η ονομασία.. Τα επανέφερες όλα όπως ήταν στον 4014 και βγαίνει μεγαλύτερο? Οι λοιπές παραβάσεις είναι ίδιες με τον 4014? Μήπως αν μειώσεις αυτές εφόσον τώρα μπορείς να τις βάλεις με έναν αναλυτικό και κάνεις πάλι υπολογισμό επανέλθει το πρόστιμο..?
  7. Στην ανάρτηση 1730 λες ότι έγινε επεξεργασία στα τ.μ. γι' αυτό σε ρωτάω.. Εμένα μου βγήκε μικρότερο αλλάζοντας τις λοιπές παραβάσεις σε μία λιγότερη και χωρίς όμως να αλλάξω τα τ.μ. στα άλλα ΦΚ
  8. Και τι εννοείς λέγοντας ότι έκανες επεξεργασία στα τ.μ.....? Σε αντίστοιχη περίπτωση δική μου που και γω είχα σβήσει και ξαναφτιάξει την καρτέλα την επιπλέον όπως εσύ αλλά χωρίς να πειράξω τα τ.μ. προέκυψε μικρότερο πρόστιμο.
  9. Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα την γνώμη σας για την εξής περίπτωση: 1.Περίγραμμα υπογείου διαφορετικό από αυτό της Ο.Α. στην μία γωνία του. 2.Το υπόγειο είχε βάσει της Ο.Α. μια διαμερισμάτωση 'άλφα'.Η αντίστοιχη σύσταση Ο.Ι. έχει διαφορετική διαμερισμάτωση 'βήτα' από αυτήν της Ο.Α. και η πραγματικότητα διαφέρει αφού πλέον η τελική διαμερισμάτωση 'γάμα' είναι άλλη από τις προηγούμενες δύο. 3.Το υπόγειο αυτό αποτελείται από αποθήκες η μία εκ των οποίων σήμερα επικοινωνεί εσωτερικά με ένα από τα καταστήματα ισογείου έχοντας ανοίξει τρύπα και βάζοντας μια μεταλλική κλίμακα. Αυτές είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει και σκέφτομαι να δηλώσω την διαφορετική διαμερισμάτωση, με αναλυτικό να βάλω το άνοιγμα και την κλίμακα επικοινωνίας και μάλλον με αναλυτικό και την αλλαγή του περιγράμματος. Εσείς πως το βλέπετε?Θα κάνατε κάτι άλλο?
  10. Νομίζω ότι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες από τον 3843 δεν υπάγονται με μεταφορά στον 4178 παρά μόνο με νέα δήλωση και φτου και απ' την αρχή... Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος
  11. Έχετε δίκιο παιδιά!!!! Το ίδιο ελπίζω και γω! Προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχω πρόβλημα με τον συγκεκριμένο στα οικονομικά και καταλαβαίνει ότι δεν είναι απλά τα πράγματα... Πιστέψτε με θα σας ενημερώσω και γι' αυτό το κομμάτι. Σας ευχαριστώ που υπάρχετε!Νιώθω την στήριξη σας και αυτό δίνει δύναμη. Μόλις μίλησα με συμβολαιογράφο η οποία μου είπε ότι θα γίνει πρώτα πράξη διανομής χιλιοστών στο κατάστημα της πυλωτής από τις άλλες δικές του ιδιοκτησίες στην πολυκατοικία και στην συνέχεια θα γίνει η αγοραπωλησία. Αυτά προς το παρόν.
  12. Το κακό είναι ότι ο ιδιοκτήτητς ζει στην Αυστραλία και δεν επικοινωνούμε συχνά. Αυτός ζήτησε να γίνει ότι χρειάζεται προκειμένου να το πουλήσει. Μάλλον θα πρέπει εγώ να συνεννοηθώ με έναν οποιοδήποτε συμβολαιογράφο.... για τη περίπτωση και μετά να κάνω αυτό που μου προτείνετε. Θα πάρω τηλέφωνο και θα επανέλθω να σας πω τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση. Charles, Ιάσονα ευχαριστώ προς το παρόν για την βοήθεια! Ακόμη και έτσι ξεκαθάρισε κάπως στο μυαλό μου.. Θα επανέλθω με μνμ μόλις έχω νεότερα.
  13. Καταρχήν σ'ευχαριστώ για την απάντηση! Στην σύσταση όταν αυτή είχε γίνει, δεν είχε ακόμη γίνει το κατάστημα οπότε δεν φαίνονται δύο καταστήματα. Στην αρχική και μοναδική σύσταση αναφέρεται ότι ο σημερινός ιδιοκτήτης είχε την αποκλειστική χρήση της πυλωτής και ότι σε περίπτωση που στο μέλλον η πυλωτή θα μπορούσε να κλείσει και να δομηθεί θα ήταν δική του αποκλειστική ιδιοκτησία. Εν ολίγοις και όταν έγινε η τακτοποίηση στον 3843 πάλι όπως είναι και σήμερα ήταν.Επιπλέον το οπίσθιο κατάστημα δεν έχει δική του ανεξάρτητη είσοδο και ούτε πρόσωπο στον δρόμο... ΙΑΣΟΝΑΣ Σύμφωνα με την σύσταση δεν έχει χιλιοστά η πυλωτή αλλά στην περιοχή οι περισσότερες πυλωτές παλαιών πολυκατοικιών έχουν κλείσει και έχουν γίνει καταστήματα κατα τον ίδιο τρόπο. Πιθανόν ο συμβολαιογράφος θα κάνει κάποια τροποπόιηση....Αυτό δεν το γνωρίζω.Το θέμα για μένα είναι προς το παρόν ανα πρέπει να τα τακτοποιήσω ως ένα πριν την οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη...
  14. Καλημέρα, Έχω τρεις περιπτώσεις που χρήζουν βοηθείας. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει να δω πως αντιμετωπίζεται η πρώτη.... Έχω μια περίπωση πυλωτής όπου έχει γίνει κατάστημα. Ο προηγούμενος μηχανικός έκανε δύο τακτοποιήσεις με τον 3843, μία για το εμπρόσθιο τμήμα καταστήματος που βλέπει στον δρόμο και μια δεύτερη για το όπισθεν που βλέπει στον ακάλυπτο. Στην πραγματικότητα δεν είναι δυο ξεχωριστά καταστήματα αλλά ένα ενιαίο με δύο χώρους που επικοινωνούν με μία εσωτερική πόρτα.Δεν έχω καταλάβει γιατί έκανε δύο τακτοποιήσεις και ο πελάτης που ζει στο εξωτερικό δεν ξέρει να μου πει. Τώρα θέλει βεβαίωση για να το πουλήσει και δεν ξέρω αν μπορώ και πρέπει να βγάλω δύο ή αν πρέπει με τον 4178 να δείξω ότι είναι ενωμένα ως ένα και να βγάλω μία. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει ...σας ευχαριστώ!
  15. Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια απορία σχετικά με το τι εννοούν ληξιπρόθεσμη οφειλή... Έχω έναν πελάτη του οποίου το αυθαίρετο δήλωσα με τον 4014 και πληρώνει το πρόστιμό του σε δόσεις. Έχει πληρώσει όλες του τις δόσεις μέχρι τώρα εντός των χρονικών ορίων που όριζε το σύστημα και απλά σε μία που ήταν να πληρωθεί μέχρι 10.5.2013 την κατέθεσε 15.5.2013. Θεωρείται ληξιπρόθεμος και πρέπει να ματαφερθεί στον 4178 μέχρι 6.2.2014 ή δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορεί η δήλωσή του να μεταφερθεί και αργότερα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια παιδιά!!!!
  16. Φαντάζομαι ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν πληρώνεις επιπλέον αλλά δεν μπορώ να το πώ με σιγουριά....
  17. Έκανα οριστική υποβολή τελικά και όλα πήγαν καλώς. Ισχύει αυτό που είπε ο letom προηγουμένως, ότι εφόσον δεν αλλάζει το ποσό του παραβόλου δεν πληρώνεις διαφορά. Τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση ήταν έτσι...για τις επόμενες θα δείξει τι μας επιφυλάσσει... Πάω να πάρω ένα depon για τον πονοκέφαλο που προκάλεσε ο 4178!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.