Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

stefanidis

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.145 profile views

stefanidis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-3

Φήμη στην κοινότητα

  1. https://eclass.upatras.gr/modules/document/file.php/CIV1503/%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF/%CE%9A%CE%B5%CF%863.pdf Με χεράκι και σημειώσεις απο τον πρώην καθηγητή μου για τις συμμικτες δοκούς.
  2. Καλησπέρα, Μελετάω σπίτι με ορθογωνική κάτοψη 16χ9 μέτρα με μεταλλικό σκελετό και τετραέριστη στέγη. Θα ηθελα την γνωμη των συναδελφων στα εξης ερωτήματα: Να χρησιμοποιήσω μεταλλικό η ξύλινο σκελετο για την στέγη; Και δεύτερον, με ποιον τρόπο μπορει να πραγματοποιηθεί η σύνδεση του ξύλινου σκελετού της στεγης με την μεταλλική κατασκευή;
  3. Με σύμμικτη λειτουργία το έλυσα και κατέληξα σε διατομές IPE450-IPE500 για την κύρια δοκό. Διαδοκίδες IPE220. Συγγνώμη για την εκρηξη μου τις προάλλες. Θελει ντέ και καλα πλάκα απο πάνω γι αυτο το ελυσα ετσι και προσπαθησα να κάνω οσο δυνατον οικονομία στις διατομές αλλα εκ των πραγματων τετοια ανοιγματα δεν βγαίνουν με μικρότερες διατομές. Απλα είναι η γεωμετρία περίεργη γιατι είναι προσθηκη σε ηδη υπάρχον κτίριο και θέλει τα υποστυλώματα στην πλευρά που γίνεται η προσθήκη να συμπίπτουν ωστε να έχει τα ιδια ανοιγματα αναμεσα στα δυο κτίρια.
  4. "Μήπως κάνεις δουλειές μέσω ίντερνετ σε εξωτερικό ή ασκήσεις ? Γιατί δεν λες την αλήθεια και μας πρήζεις μια βδομάδα ? Είναι δουλειά που σου ανέθεσε κάποιος αρχιτέκτονας εδώ Ελλάδα, δουλεύεις σε εργοστάσιο ?" Αυτο είναι βοήθεια;; Πλακα μου κάνετε; Προσωπικά εσύ Terry με βοηθησες οπως και καποιοι αλλοι συναδελφοι και το εκτιμώ πολύ αλλα τετοια ειρωνικα σχολια δεν δέχομαι απο κανένα. Σκοπος αυτου του forum ειναι η αλληλοβοηθεια και οχι να εξευτελιζουμε ο ενας τον αλλον. Δεν προκειται να σχολιασω κατι αλλο. Να είστε καλα συνάδελφοι.
  5. Είστε απαραδεκτοι ολοι σας! Αντι να βοηθησετε ενα παιδι 24 ετων που προσπαθει να κανει τις πρωτες του μελετες καθεστε και μου επιτιθεστε! Θα επρεπε να ντρεπεστε! Εγω την κατασκευη την ελυσα και με μικροτερες διατομες! Ουτε καν γνωσεις δεν εχετε καποιοι εδω μεσα και το παιζετε και εμπειροι και το μονο που κανετε ειναι να σταζετε φαρμακι! Θα επρεπε να ντρεπεστε κυριοι!
  6. Δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι εγω ειμαι υπαλληλος και κάνω οτι μου λεει ο εργοδοτης μου. Δεν θα παρω εγω την αποφαση, και εμενα μου φαινεται παραλογο αλλα πρεπει να το λυσω Εκανα την αναρτηση γιατι χρειαζομαι βοηθεια και ευχαριστω για καποιες πολυτιμες απαντησεις!
  7. μεταλλατζη οιδιαδοκιδες εχουν ανοιγμα 8 μετρα και η κυρια δοκος 9,2. Ολα θα συνδεθουν με διατμητικους ηλους με τη συμμικτη πλακα! Μηπως γνωρίζει κανεις αν θα υπάρξει καποιο κατασκευαστικό προβλημα στη συνδεση υποστυλωματος HEB300 με δοκο IPE500; Αναρωτιέμαι μηπως χρειαστει να μεγαλωσω τη διατομη του υποστυλωματος.
  8. Στους ελέγχους που κάνω ο καμπτοστρεπτικός λυγισμός είναι αυτος που τα χαλάει όλα. Την πλευρική εξασφάλιση την έλαβα υπόψη αλλα αν αποφυγω τον καμπτοστρεπτικό λυγισμό σώθηκα. Πιστευετε να είναι εξασφαλισμένο σε καμπτοστρεπτικό? θέλω σύμμικτη πλάκα γιατι αύτο θέλει ο πελάτης.Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν είμαι αυτοκτονικός!
  9. Καλησπέρα, Είμαι νέος μηχανικός και έχω αναλάβει τη στατική μελετη μια μονοόροφης μεταλλικης αποθηκης με συμμικτη πλακα σκυροδεματος και χαλυβδοφυλου. Την επιλυση την κανω στο steel. Η αποθηκη ειναι σε κάτοψη 15 επι 20 μετρα και εχεις υψος 4 μετρα. Στην πλευρα των 20 μετρων υπαρχουν ανοιγματα 10 μετρων λογω αρχιτεκτονικων λογων ενω στη μικρη πλευρα το ανοιγμα ειναι 6,75 μετρα. Εβαλα διαδοκιδες για την πλακα διατομης IPE 160 ανα 1 μέτρο και τους μετέφερα το μονιμο και το κινητο φορτιο της πλακας. Οι κυριες δοκοι διατομή IPE 300, οι στυλοι IPB 300 και οι συνδεσμοι δυσκαμψιας κοιλοδοκοι τετραγωνικης διατομης. Εκανα χθες μερικες αναλυσεις αλλα οι δοκοι και οι διαδοκιδες δεν πληρουν τους ελεγχους και μου αλλαζει διατομες. Της ταξης του ΙPE 500 για τις κυριες δοκους και πανω απο IPE200 για τις διαδοκιδες.Το πιο σημαντικο πρόβλημα φανηκε να το εχουν οι κυριες δοκοι που καποιες εβγαιναν πραγματικα τεραστιες. Εχει κανεις να μου προτείνει κατι που μπορει να με βοηθήσει γενικότερα πάνω στο θέμα?
  10. Καλησπέρα, Προσπαθώ να σχεδιάσω ενα μονοόροφο απο φερουσα τοιχοποιια στο Fespa. Είναι πέτρινο με ξύλινη στεγη. To πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω πως να βάλω ανοιγματα (πορτες παραθυρα). Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με αυτο? Δευτερη απορία ειναι αν το κάνω στο Fedra που ειναι πολυ απλο θα πάρω αξιόπιστα αποτελέσματα? Εχω διαβάσει οτι το Fedra χρησιμοποιείται για να πάρεις μια εκτίμηση και οχι να κάνεις μελετη.
  11. Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος για το μεταπτυχιακο των μηχανολογων και αεροναυπηγων της πατρας και ειδικοτερα για την κατευθυνση Υπολογιστικη και Πειραματικη Μηχανικη και Προηγμενα Υλικα; Υπάρχουν προοπτικές;
  12. Καλησπέρα, Είμαι 24 ετών και είμαι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στο κατασκευαστικό τομέα. Σε 3 βδομάδες θα πάρω το απολυτήριο του στρατού καθώς ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και πλέον είμαι στην αγορά εργασίας. Δεν θέλω να κάτσω Ελλάδα να μείνω άνεργος για πολύ καιρό μέχρι να βρώ κάποια εταιρεία να με πάρει για ψίχουλα. Θέλω την γνώμη όσων γνωρίζουν πως μπορώ να πάω σε κάποια χώρα οπως το Κατάρ που έχει άνθηση στο κατασκευαστικό τομέα και τι διαδικασία χρειάζεται να ακολουθήσω.
  13. Εν ολίγοις μου προτείνετε να αποκτήσω εμπειρία με κάποια εργασια στο τομέα μου και το μεταπτυχιακο έρχεται σε δεύτερη μοίρα
  14. Απλώς αυτο που με απασχολεί είναι πως η αγορά εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα είναι σχεδόν μηδενική και σκέφτηκα οτι ενα μεταπτυχιακό σε καποιον διαφορετικο κλαδο οπως αυτο των μηχανολογων θα με βοηθησει να διευρυνω την "γκαμα" των επιλογων μου. Εχω στειλει παρα πολλα βιογραφικα σε τεχνικες εταιρειες και ζηταω πρακτικη ασκηση εστω και χωρις πληρωμη αλλα ακομα δεν εχω δει καποιο αποτελεσμα
  15. Καλησπέρα, Είμαι 24 και ειμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Πριν λιγες μέρες τελείωσα και με το στρατό και τώρα θέλω να κάνω ενα μεταπτυχιακό. Ειχα κάνει αίτηση στο ΔΠΜΣ του ΕΜΠ "Δομοστατικός Σχεδιασμός και ανάλυση Κατασκευών" αλλα δεν έγινα αποδεκτός και η δευτερη εναλλακτική μου είναι το ΠΜΣ στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα ήθελα να αλλάξω λίγο γραμμη πλεύσης μιας και τα αντικείμενα του Πολιτικού Μηχανικού έχουν "πεθάνει" και το αντικείμενο του συγκεκριμένου προγράμματος είναι "Υπολογιστική και Πειραματική Μηχανική και Προηγμένα Υλικά" που δεν είναι εντελώς άσχετο με το πτυχίο μου. Θα ήθελα να ακούσω κάποιες γνώμες για το πως πρέπει να συνεχίσω...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.