Μετάβαση στο περιεχόμενο

Amfitritis

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ναυπηγός Μηχανικός

Amfitritis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών έχω ακριβώς αυτή την περίπτωση: "δυο κλιμακοστασια και καλυψη μικροτερη απο 500 τμ". Μήπως από το 2012 έχει αλλάξει κάτι στην ερμηνεία ότι "αφαιρω τα 25 τμ ανα οροφο ενω το δευτερο δεν μετραει στον ΣΔ σαν κλιμακα κινδυνου"; Ρωτάω διότι η αρχική άποψη της ΥΔΟΜ προς τον αρχιτέκτονά μου είναι ότι από τον κτιριοδομικό υποχρεωτικό είναι μόνο ένα κλιμακοστάσιο ανά 500 τμ και συνεπώς μόνο για αυτό δεν προσμετρούνται 25 τμ, ενώ το δεύτερο προσμετράται ολόκληρο.
  2. Χαίρετε συνάδελφοι, Μήπως κάποιος τυχαίνει να γνωρίζει πως ονομάζονται στα ελληνικά τα "isolation sleeves" (aka "insulation bushes") και που μπορώ να τα βρώ σε Αθήνα/Πειραιά; Ευχαριστώ!
  3. Σε πολυκατοικία με άδεια του '79 που αναθεωρήθηκε το '86, το παλαιό σύστημα αυτονομίας με ωρομετρητές αντικαταστάθηκε με νέο σύστημα αυτονομίας με θερμιδομετρητές. Ο αρχικός πίνακας κατανομής των δαπανών θέρμανσης που χρησιμοποιείτο μέχρι τώρα δεν είχε συμπεριληφθεί στη Σύσταση ούτε είχε κατατεθεί στη Πολεοδομία, πιθανώς διότι ποτέ δεν υπήρξε σχετική Μελέτη Θέρμανσης. Το σύστημα είναι μονοσωλήνιο και οι καυστήρες μετατράπηκαν σε φυσικού αερίου πριν από πέντε χρόνια. Οι ερωτήσεις είναι: - Είναι υποχρεωτικό να γίνει νέα μελέτη θέρμανσης, ή μπορεί να γίνεται μια απλή αναλογική κατανομή των δαπανών αερίου με βάση τη κατανάλωση σε kWh του κάθε διαμερίσματος; - Αν μπορεί να γίνεται μια απλή αναλογική κατανομή των δαπανών αερίου με βάση τη κατανάλωση σε kWh του κάθε διαμερίσματος, τότε το πάγιο μπορεί να είναι όσο αποφασίσει κατά βούληση η Γενική Συνέλευση (0%, 20%, 40%, κλπ); - Αν γίνει νέα μελέτη θέρμανσης, είτε λόγω νομικής υποχρέωσης είτε λόγω εθελούσιας απόφασης της ΓΣ, τότε ο μελετητής διπλωματούχος Μηχανολόγος/Μηχανικός που θα την αναλάβει με βάση ποιά νομοθεσία πρέπει να υπολογίσει τη κατανομή δαπανών; Ευχαριστώ
  4. Μήπως υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου πει αν είναι αποδεκτό ή συνηθισμένο το αναλογικό πολύμετρο να δείχνει 12 V AC μεταξύ φάσης και ουδετέρου; Φταίνε τα λεντάκια, φταίει ο ηλεκτρονικός ρεοστάτης, φταίει κάτι άλλο, μπορεί να διορθωθεί; Καμιά ιδέα; Εκτιμώ το ενδιαφέρον των nvel και el greco. Ευχαριστώ
  5. Ναι υπάρχουν σποτάκια με LED λαμπτήρες. Οι λαμπτήρες αυτοί ελέγχονται από ηλεκτρονικό ρυθμιστή έντασης. Υπάρχει ένα προβληματάκι με αυτούς διότι στη μέγιστη ένταση λειτουργούν καλά αλλά αμέσως μόλις αρχίσει να μειώνεται η έντασή τους αρχίζουν να τρεμοπαίζουν σε τόσο ενοχλητικό βαθμό ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στο 80%-90% της έντασής τους και πάνω.
  6. Με αναλογικό πολύμετρο τη δοκίμασα. Τη δοκιμή την έκανα επειδή έτυχε να παρατηρήσω ότι το δοκιμαστικό κατσαβίδι άναβε (με μειωμένη ένταση) με το διακόπτη κλειστό και με παραξένεψε.
  7. Εξωτερικά φώτα που αναβοσβήνουν με διακόπτη. Μετράω τη τάση μεταξύ φάσης και ουδετέρου (όχι γείωσης) στα καλώδια και το πολύμετρο δείχνει 12 V AC. Αυτή η τάση είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια όταν ο διακόπτης είναι κλειστός;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.