Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

rover12

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

rover12's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι. Το θέμα με την διαγραφή βλέπω έχει ατονίσει. Όποιος γνωρίζει τη γίνεται με της εισφορές ας κάνει κάποια ενημέρωση. Η συλλογική σύμβαση μας έχει ισχύ μέχρι 1/5/2013. Δεν μπορείτε να διαπραγματευτείτε όσοι πάτε μισθολογικά οπότε με παροχή. Σε κάποιους συναδέλφους δεν απάντησα γιατί δεν έκανα την αίτηση λόγου αποτελεσμάτων από εργασίες.
  2. Το κείμενο είναι απο το τσμεδε απο της εισφορές Σε περίπτωση καθυστέρησης πέραν των ανωτέρω προθεσμιών οι εισφορές και των ελευθέρων επαγγελματιών και των μισθωτών, πληρώνονται με τιμές που ισχύον κατά την ημερομηνία εξόφλησης, επιπλέον δε επιβαρύνονται με πρόσθετο τέλος που ανέρχεται σε 3% για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης και στη συνέχεια 1% για κάθε επόμενο μήνα περαιτέρω καθυστέρηση. Ειδικά για τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται για εξόφληση δόσεων διακανονισμού υπάρχει η δυνατότητα μία και μόνο μία ληξιπρόθεσμη δόση να εξοφλείται μαζί με την επόμενη στην Ε.Τ.Ε ή στα Ε.Λ.Τ.Α. χωρίς να απαιτείται να προσέλθει ο ασφαλισμένος στο Ταμείο. όταν ρώτησα αν ισχύει αυτό με απάντηση ναι. Δηλ. 1ος μήνας 3%, 2ος μήνας 3%+1%=4%, 3ος μήνας 4%+1%=5% κτλ. αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας ενημερώσει.
  3. Το ερώτημα είναι ποιο είναι το επιτόκοιο γαι να δουμε τη θα πληρώσουμε
  4. Καλησπέρα Σήμερα είχα πάει στο ΤΕΕ και ρώτησα τη πρέπει να κάνω για να διαγραφώ. Η κοπέλα στο μητρώο μου είπε ότι θα πρέπει να συμπληρώσω μια αίτηση, να γράψω για ποιο λόγο θέλω να διαγραφώ να τους επισυνάψω από την πολεοδομία βεβαίωση διαγραφής, εκκαθαριστικό εφορίας ή ότι εγώ νομίζω που θα με βοηθηθεί για την διαγραφή. Αυτά τα χαρτιά θα τα στείλουνε στην Αθήνα και έτσι θα αποφασίσουν. Για την επανεγγραφές δεν ξέρουν τίποτα γιατί δεν υπάρχει μέσα στο καταστατικό όπως και η διαγραφή.
  5. Καλημέρα Σήμερα ήμουν στο ΤΣΜΕΔΕ και ρώτησα για διαγραφή. Η απάντηση ήταν ότι διαγραφή μπορούμε να κάνουμε άμα θα φύγουμε εξωτερικό. Τους είπα ότι θέλω να γραφτώ ΟΓΑ ή ΙΚΑ η απάντηση είναι ότι όσοι είναι με το νέο δηλ μετά το 1992 δεν μπορούν. Η διαγραφή εξαρτάται από το ΤΕΕ αν τους στείλει χαρτί να μας διαγράψου αυτοί δεν έχουν πρόβλημα και ότι όλα εξαρτιούνται από εκεί.
  6. Δεν μπορούν να γραφτούν στον ΟΑΕΔ Μηχανικοί ΑΕΙ , Γιατροί και Δικηγόροι. Αν δηλώσεις ΤΕΙ σε γράφουν ή ότι δεν είσαι στο ΤΣΜΕΔΕ.
  7. Φίλε Slammer σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Όποιος ξέρει περισσότερες λεπρομέρεις θα είναι χρήσιμες. Θα πρέπει να γραφτείς σε άλλο φορέα και μετά να κάνεις διαγραφεί, δεν μπορεί να γίνει διαγραφή και μετά να γραφτεί? Υπάρχει κάποιος που έχει διαγραφεί ή μόνο συζήτηση να γίνετε?
  8. Αν δεν έχει βρεί δουλεία με ΙΚΑ αλλά σε άλλο ταμείο ΟΓΑ ας πουμε τότε έχει την δυνατότητα να διαγραφείς?
  9. giorgos80 ήμουν στην ίδια περίπτωση με την δικιά σου όταν τους έλεγα θα μιλήσετε με τον δικηγόρο μου όλα λύνονταν. Πάνε πρώτα σε δικηγόρο για να ενημερωθείς μετά κάνε επίσκεψή στην εταιρεία και ενημέρωσε ότι θα μιλάνε με τον δικηγόρο σου σε περίπτωσή που δεν τελειώσει το θέμα σου. Μην υπογραφής αν δεν πάρει το 50% σε ρευστό και αν σε δώσει επιταγή να είναι του ιδίου και όχι της εταιρείας.
  10. Καλημέρα Είπα να αρχίσω να ασχολούμαι με συνδέσεις μοτέρ και με έτυχε μοτέρ 110 kw με 191 A η ρωτήσει είναι 1. τη καλώδιο θα χρησιμοποιήσω 2. τη ασφάλεια θα βάλω 3. ποια είναι η ένταση σε κάθε αγωγό.
  11. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Θέλω να ρωτήσω πριν φτάσουμε στην διαγραφή όταν παίρνεις 1000Ε καθαρά σαν μισθωτός το αντίστοιχο ποιο είναι όταν κόβεις ΔΠΥ ή ΑΠΥ. Κάποιος συνάδελφος το είχε εξηγήσει και δεν το βρίσκω.
  12. Ναι για αντικειμενικά κριτήρια εννοώ.
  13. Καλημέρα. Μπορώ να κάνω έναρξη σε ένα μικρό δήμο ώστε να έχω λιγότερο πλαφόν φορολόγησης? Είχα ακούσει ότι σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 50000 είναι 15000 ευρό ενώ κάτω από 50000 είναι 10000 ευρό. Ισχύει κάτι τέτοιο?
  14. Καλημέρα σε όλου ανοίγω ένα άλλο μεγάλο θέμα γιατί δεν έχω βγάλει άκρη. 10 χρόνια πληρώνω εισφορές είμαι άνεργος και παθαίνω κάτι. Η γυναίκα θα πάρει σύνταξη ή τη θα πάρει?
  15. Από ότι κατάλαβα manoli_m πρότεινες στον εργοδότη να σε πλήρωσή το ΙΚΑ μαζί με της εργοδοτικές που είναι κοντά στο 11% και ΤΣΜΕΔΕ δικό σου. Τελικά ισχύει κάτι τέτοιο? Γιατί όσους ρώτησαν ήταν κάθετοι ότι δεν ισχύει, και θα πρέπει να πάμε στην διπλή ασφάλιση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.