Μετάβαση στο περιεχόμενο

ilgi

Members
  • Περιεχόμενα

    81
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

884 profile views

ilgi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν ζητησα νομοθεσια που να με δικαιωνει!!Μη μπερδευεσαι Ζηταω ποια ειναι η ισχυουσα νομοθεσια την οποια πρεπει να εφαρμοσω!!Βγαινοντας ο νομος 41/2018 αναφερει πεδιο εφαρμογης του στο αρθρο 2. Δεν ανηκω σε κανενα απο αυτα τα πεδια. Στο αρθρο 2.2 του 41/2018 λεει:2.2. Σε κάθε άλλη περίπτωση όπου απαιτείται η σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας σε υφιστάμενα κτίρια, εφαρμόζονται οι κατά περίπτωση Πυροσβεστικές Διατάξεις, όπως εκάστοτε ισχύουν. Σε αυτο το σημειο Θεωρω οτι πρεπει να παω με τον 71/1988. Ομως η Π.Υ επαναλαμβανω λει οτι ο 71/1988 εχει καταργηθει.επικαλουμενη το εξης: Άρθρο 1: Καταργούμενες διατάξεις - Εξουσιοδοτήσεις 1.1. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος κανονισμού καταργούνται τα Κεφάλαια Α και Γ του π.δ. 71/1988 (Α΄ 32). 1.2. Το Κεφάλαιο Β «Κανονισμός Πυροπροστασίας Υφιστάμενων Ξενοδοχείων» του π.δ. 71/1988 (Α΄ 32) διατηρείται σε ισχύ μέχρι την έκδοση Κανονισμού Πυροπροστασίας Υφισταμένων Ξενοδοχείων Κανοντας την ερευνα μου και σε αλλες υπηρεσιες για να δω τι ισχυει τελικα δεχονται ακομα μελετες μετον 71/88 αν και δεν ανηκει στην περιπτωση των ξενοδοχειων οπως επισημαινεται. Υποτιθεται οτι καποια θεματα η νομοθεσια πρεπει να τα διευκρινιζει και κατα τη γνωμη μου ο 41/2018 δεν τα διευκρινιζει επειδη ειναι καινουριος και προφανως θα βγουν διευκρινιστικες. Σαφεστατα για να στειλω ερωτημα εδω σημαινει οτι εχω κανει και την προσωπικη μου ερευνα τοοοοσο στη νομοθεσια οσο και και σε κατα τοπους υπηρεσιες. Επομένως επειδη ειλικρινα απο τον τροπο της απαντησης σου αντιλαμβανομαι οτι δεν εχεις καν καταλαβει σε τι αναφερομαι και απλως απαντας γτ προφανως σκοπος σου ειναι η προκληση φραστικης διαμαχης θα ηθελα αν καποιος εχει βρεθει στην ιδια θεση και μπορει να μου απαντησει αν η υπηρεσια του απαντησε με καποιο επισημο εγγραφο θα με διευκολυνε
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, Ηθελα να ρωτησω το εξης.. Τελικά ο 71/88 έχει καταργηθεί ή οχι? Πρόκειται για κτιριο του 90 που δεν εχει κανει αλλαγη χρησης και χρειαζεται ενεργητικη. Επιμένω στο ερωτημα μου αν ξερει καποιος με βεβαιοτητα. Η Π.Υ της περιοχης επιμενει σε 41/2018 λεγοντας οτι εχει καταρηθει πλην περιπτωσεων ξενοδοχείων αναφεροντας μου ρητα το σημειο του κανονισμου οτι κεφα και Γ εχουν καταργηθεί. Ισχύει? Επίσης προκειται για φαρμακειο με υπογειο το οποιο στο υπογειο εχει πυραντοχη πορτα που το διαχωριζει απο κλιμακοστάσιο. Εχω max τιμη μηκους απροστατευτης οδευσης διαφυγης τα 18 μετρα. στο σημειο της πυραντοχης πορτας αυτο μηδενιζει?το κλιμακοστασιο δεν αποτελει πυροδιαμερισμα. το υπογειο ομως ναι..
  3. Συναδελφε μηπως βρηκες καμια λύση? εχω το ιδιο προβλημα..χρηση καταστημα, επιχειρηση πρακτορειου οπαπ.
  4. Καλησπέρα, σε κτιριο με αδεια του 1990 στο οποιο εχει γινει τακτοποιηση-αλλαγη χρηση της υπογειας αποθηκης σε καταστημα, μου ζητηθηκε απο την πυροσβεστικη υπηρεσια αντιγραφο της παθητικης απο πολεοδομια το οποιο ομως ειναι εξαφανισμενο απο το φάκελο. στο σημειο αυτο η Π.Υ ζητησε να συνταξω εγω παθητικη για τον οροφο που με αφορα!! Μηπως υπάρχει καποια νομοθεσια η οποια δειχνει απαλλαγη απο αυτο? Ευχαριστώ πολύ. Πρόκειται για πρακτορειο οπαπ
  5. Καλημερα, μηπως γνωριζει κανεις U για γυψοσανιδα που ερχεται σε επαφη με μθχ του ιδιου κτιριου? ευχαριστω πολυ
  6. Κοιτα λίγο ποιος ειναι δηλωμενος ως υποχρεος δες μηπως εχεις βαλει τα νουμερα στην επιβολη εισφορα αναποδα..επισης δες αν εχεις βαλει στα τεκνα αν υπαρχουν μηδενικο εισοδημα γιατι εμενα το χε παρει λαθος. αφου το εκανε σωστα μου ελεγε οτι δεν συμφωνουν με την ΑΑΔΕ και μετα απο 5 λεπτα το δεχτηκε...
  7. Ειναι η πρωτη περιπτωση που περιγραφεις...η ισογεια κατοικια με τη υπογεια αποθηκη δεν επικοινωνουν λειτουργικα...επισης μονο η κατοικια ενοικιαζεται..
  8. Καλησπέρα...σχετικα με το θέμα αυτο εχω ακριβως την ιδια απορια οσον αφορα την υπογεια αποθηκη. Στη δικη μου περιπτωση δε νοικιαζεται..Επομένως εφοσον εχω μονο πεα για την κατοικια τι κανω?εχω μπερδευτει.. πρεπει να περιγραψω και την αποθηκη ως μθχ η μπορω να κανω uμθχ/2? Επισης η τουαλετα μου ειναι εκτος κτιριου οποτε λογικα δεν βγαζω πεα και γι αυτο σωστα?
  9. Σε ευχαριστώ πολύ για την συντομη απαντηση. Οπότε είναι ξεκαθαρο για σενα απο τις φωτο οτι προκειται για μια στηλη. Μήπως ξερεις αν ειναι σωστο να βαλω κατηγορια αυτοματισμου Γ εφοσον εχω αυτονομη θερμανση στι διαμεισμα μου?
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι,Σε μια πολυκατοικία ισογειο( κατάστημα),α,β,γ όροφος κάνω ΠΕΑ για διαμέρισμα α οροφου. Ο κάθε όροφος έχει 2 διαμερίσματα. Το σύσημά μου πρέπει να ναι μονοσωλήνιο (λέβητας με 1 σωλήνα προσαγωγής και μία επιστροφής). Στον α οροφο συναντησα συλλεκτη με 2 ηλεκτροβανες. Η ερώτηση μου είναι τι ισχύ δικτύου διανομης θα βάλω? Πόσοι είναι οι κλάδοι μου? Αν μπορει καποιος να με βοηθησει. Ευχαριστώ πολύ.
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μία ερώτηση. Γνωρίζει κανεις για αδεια λειτουργιας κεντρου διανομης και αποθηκευσης και συγκεκριμενα ελαιολαδου έχουμε κολλησει στη χρηση γης. Βρισκόμαστε σε περιοχη γενικης κατοικιας. Μπορω να το χαρακτηρισω ως εργαστηρι χαμηλης οχλησης η ειναι προτιμερο ως εμπορικο καταστημα. Η λογικη μου λεει επαγγελματικο εργαστηρι. Η πολεοδομια της περιοχης εμπορικο καταστημα. Μονο σε περιοχη μη οχλουσας βιομηχανιας-βιοτεχνιας βιομηχανικου παρκου το εμπεριεχει ξεκαθαρα ως κτιριο αποθηκευσης. Αν το περασουν ως επαγγελματικο εργαστηρι χρειαζεται καποιου ειδους πιστοποιηση? και αν ειναι ως εμπορικο τι επιβαρυνσεις θα εχω? ευχαριστω πολυ!!
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μία ερώτηση. Γνωρίζει κανεις για αδεια λειτουργιας κεντρου διανομης και αποθηκευσης και συγκεκριμενα ελαιολαδου έχουμε κολλησει στη χρηση γης. Βρισκόμαστε σε περιοχη γενικης κατοικιας. Μπορω να το χαρακτηρισω ως εργαστηρι χαμηλης οχλησης η ειναι προτιμερο ως εμπορικο καταστημα. Η λογικη μου λεει επαγγελματικο εργαστηρι. Η πολεοδομια της περιοχης εμπορικο καταστημα. Μονο σε περιοχη μη οχλουσας βιομηχανιας-βιοτεχνιας βιομηχανικου παρκου το εμπεριεχει ξεκαθαρα ως κτιριο αποθηκευσης. Αν το περασουν ως επαγγελματικο εργαστηρι χρειαζεται καποιου ειδους πιστοποιηση? και αν ειναι ως εμπορικο τι επιβαρυνσεις θα εχω? ευχαριστω πολυ!!
  13. Καλημέρα, Είμαι μηχανολόγος μηχανικος και μου ζητηθηκε να κανω ανανεωση της αδειας ενος σκαφους. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι διαδικασια και τι χαρτια χρειαζεται? τι πρεπει να προσεξω και φυσικά αν εχω δικαιωμα να υπογραψω?Ευχαριστώ πολύ
  14. Βρε συναδελφε δειξε λιγη κατανόηση σε έναν νέο συνάδελφο. Παρ' αυτα με κάλυψες και σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.
  15. και αν ο ενας οροφος εχει μονο τζακι που δεν μας καλυπτει στο συνολο των τετραγωνικων αλλα ο αλλος εχει θεωρητικο? τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση? ο θερμοσιφωνας ειναι κοινος και για τις δυο κατοικιες
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.