Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ramaya

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

642 profile views
  • Earl

  • judoaona

  • Gio.L

  • CivilKald

  • Didonis

Ramaya's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ίσως το θέμα να έχει ξανά αναφερθεί αλλά δεν έχω βρει μια απάντηση που να καλύπτει τις απορίες μου. Έχω πτυχίο από 5ετη φοίτηση στο εξωτερικό με τίτλο Master of Engineering In Civil Engineering Η πράξη από το ΔΟΑΤΑΠ (2015) λέει ότι ο τίτλος αναγνωρίζετε ως δίπλωμα ισότιμο με τα Ελληνικά Πολυτεχνεία και τις άλλες Πολυτεχνικές Σχολές των Ελληνικών Α.Ε.Ι. Από κάτω γράφει ότι μπορεί να γίνει και αντίστοιχο αν εξεταστώ σε 2 μαθήματα (όχι ότι έχει σημασία αλλά αυτά είναι - Σχεδιασμός Μεταφορών και Οδοποιία 1). Μπορεί κάποιος συνάδελφος να με κατατοπίσει στο τι σημαίνει για τα επαγγελματικά δικαιώματα αυτή η ισοτιμία που έχω (χωρίς να πάρω την αντιστοίχιση)? Μπορώ να γραφτώ στο ΤΕΕ? Έχω δικαίωμα να βγάζω άδειες χωρίς περιορισμούς? Είναι το μόνο πρόβλημα τα δημόσια έργα?
  2. Μετά από τεσσεράμισι χρόνια δουλειάς κατάφερα και εγώ να πάρω τον τίτλο του Chartered Civil Engineer, MICE. Αν και η πρώτη μου επιλογή δεν είναι να γυρίσω στην Ελλάδα, θα ήθελα αν κάποιος έχει εμπειρία να με κατατοπίσει στο αν μπορώ τώρα να γραφτώ στο ΤΕΕ χρησιμοποιώντας την παραπάνω επαγγελματική κατάρτιση. Έχω είδη αναγνώριση το δίπλωμα μου ως ισότιμο με τα Ελληνικά Πολυτεχνεία και μου είχαν βγάλει δυο μαθήματα για να κάνω την αντιστοιχία. Οπότε θα ήθελα να ξέρω αν ακόμα χιάζετε να τα δώσω ή αν μπορώ να αποκτήσω όλα τα δικαιώματα του ΠΜ στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας τον προαναφερόμενο τίτλο.
  3. Η πραγματικότητα είναι ότι αν είχα την δυνατότητα αύριο το πρωί θα ήθελα να ήμουν στην χώρα μου. Την αναγνώριση την θέλω πάνω από όλα για την δικιά μου ηρεμία να ξέρω ότι αν μου δοθεί η ευκαιρία θα μπορώ να γυρίσω αν το θέλω. Για τα μαθήματα ρωτάω ακριβός επειδή θα είμαι στο εξωτερικό και δεν θα μπορώ εύκολα να έρθω.
  4. Καλησπέρα, Μόλις τελείωσα πολίτικος μηχανικός από το Edinburgh Napier University (Scotland). Η φοιτιση μου ήταν στο 5ετες πρόγραμμα MEngCivil Engineering, στο οποίο και εισαχθείσα κατευθείαν στην αρχή του 2ου έτους καθώς είχα περάσει σχεδόν 2 χρονιά από μαθήματα στην αντίστοιχη σχολή του Edinburgh University. Θα ήθελα αν κάποιος έχει εμπειρία να μου πει τι πρέπει να περιμένω από μαθήματα από το ΔΟΑΤΑΠ. Να σημειώσω εδώ ότι όπου μπορούσα έπαιρνα τις επιλογές για μαθήματα που θα χρειαζόντουσαν στην Ελλάδα τύπου StructuralDynamics & Earthquake design to Eurocode 8 κλπ. Επίσης και η πτυχιακή μου ήταν πάνω στην σχεδίαση και απόδοση κατασκευών ενισχυμένων εσωτερικά με πολυμερούς μπάρες, για την οποία πραγματοποίησα κανονικά πειράματα και εξέδωσα ενδοπανεπιστιμιακα και ένα μικρο άρθρο. Τέλος, την σχολή την τέλειωσα με Master of Engineering (MEng) with First Class (70+) in Civil Engineering καθως και η πτυχιακή μου βραβεύτηκε ως το καλύτερο project από το έτος μου. Προς θεού αυτά δεν σας τα γράφω για να δείξω κατι, ζητώ εκ των πρότερων συγνώμη αν σε κάποιους φανεί αυτό. Άπλα θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει εμπειρία στο αν θα παίξουν ρόλο στην αναγνώριση του πτυχίου μου. Ευχαριστώ
  5. Top of Form Bottom of Form Καλησπέρα, Μόλις τελείωσα πολίτικος μηχανικός από το Edinburgh NapierUniversity (Scotland). Η φοιτιση μου ήταν στο 5ετες πρόγραμμα MEngCivil Engineering, στο οποίο και εισαχθείσα κατευθείαν στην αρχή του 2ου έτους καθώς είχα περάσει σχεδόν 2 χρονιά από μαθήματα στην αντίστοιχη σχολή του Edinburgh University. Θα ήθελα αν κάποιος έχει εμπειρία να μου πει τι πρέπει να περιμένω από μαθήματα από το ΔΟΑΤΑΠ. Να σημειώσω εδώ ότι όπου μπορούσα έπαιρνα τις επιλογές για μαθήματα που θα χρειαζόντουσαν στην Ελλάδα τύπου StructuralDynamics & Earthquake design to Eurocode 8 κλπ. Επίσης και η πτυχιακή μου ήταν πάνω στην σχεδίαση και απόδοση κατασκευών ενισχυμένων εσωτερικά με πολυμερούς μπάρες, για την οποία πραγματοποίησα κανονικά πειράματα και εξέδωσα ενδοπανεπιστιμιακα και ένα μικρο άρθρο. Τέλος, την σχολή την τέλειωσα με Master of Engineering (MEng) with First Class (70+) in Civil Engineering καθως και η πτυχιακή μου βραβεύτηκε ως το καλύτερο project από το έτος μου. Προς θεού αυτά δεν σας τα γράφω για να δείξω κατι, ζητώ εκ των πρότερων συγνώμη αν σε κάποιους φανεί αυτό. Άπλα θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει εμπειρία στο αν θα παίξουν ρόλο στην αναγνώριση του πτυχίου μου. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.