Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μεταλλικές κατασκευές: Υπογραφή μεταλλικής στέγης;


Recommended Posts

καλησπέρα.η μελέτη μιας μεταλικής στέγης είναι αρμοδιότητα το πολιτικού μηχανικού ή δική μας κύριοι συνάδελφοι? ποιός από τους δύο την κάνει και την υπογράφει?

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα εκπλαγώ εάν κανείς δεν σου απαντήσει. Η απάντηση είναι τοοοοοόσο προφανής που ακόμα και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές το μετανιώνω.... (χωρίς παρεξήγηση)

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, μη παρεξηγιέσαι κιόλας... Μια πλάκα κάναμε.

Αν αναφέρεσαι στη μελέτη του φορέα, τότε είναι οι Π.Μ. Αν έκανες την ερώτηση σου λίγο πιο συγκεκριμένη τότε θα μπορούσα να σε βοηθήσω πιο πολύ.

Link to comment
Share on other sites

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Ουδέν δικαίωμα έχουν. Εξαιρούνται οι καταθέσαντες τα στοιχεία τους στο Γραφείο Πολεοδομίας Αθηνών μέχρι τέλους του έτους 1965 οι οποίοι έχουν δικαίωμα για Μελέτες και επιβλέψεις απλών οικοδομικών κατασκευών ( αποθηκών αγροκτηνοτροφικών κτιρίων κατοικιών γραφείων καταστημάτων βιοτεχνιών)μέχρι το πολύ τρεις (3) ορόφους ελευθέρου ύψους εκάστου μέχρι τεσσάρων (4) μέτρων πάνω από τυχόν υπόγειο (το οποίο χαρακτηρίζεται έτσι με τις προϋποθέσεις του ΓΟΚ)

ΣΧΟΛΙΑ

Η Εγκύκλιος 51502/1968 δίδει στους εγγεγραμμένους στις πολεοδομίες μέχρι τέλους του 1965 ίδια δικαιώματα με τους τοπογράφους μηχανικούς. Την εποχή αυτή βέβαια τα δικαιώματα των τοπογράφων ήταν λιγότερα από τα σημερινά αλλά μπορούμε να υποθέσουμε βάσιμα ότι ακολουθούν την ίδια εξέλιξη - κατ αναλογία με τα δικαιώματα των τοπογράφων που ακολούθησαν την αναβάθμιση των δικαιωμάτων των πολιτικών υπομηχανικών. Η αναφορά του νομοθέτη στο Γραφείο πολεοδομίας Αθηνών βάσιμα μπορεί να επεκταθεί σε όλα τα πολεοδομικά γραφεία της χώρας. Δεν υπάρχει πλήρης σαφήνεια στο όριο απλότητος των οικοδομικών κατασκευών τις οποίες αναφέρει ο νομοθέτης. Μπορεί όμως να εξαχθεί βάσιμα το συμπέρασμα ότι είναι η κατηγορία αρχιτεκτονικών 3 στην οποία υπάγονται οι κατοικίες και τα γραφεία.

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Εγκ. 17131/66

Εγκ. 51502/68

Εγκ. 26903/71

 

 

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ Τ.Ε. - ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ

Ουδέν δικαίωμα έχουν

 

 

 

ΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Ουδέν δικαίωμα έχουν. Εξαιρούνται οι καταθέσαντες τα στοιχεία τους στο Γραφείο Πολεοδομίας Αθηνών μέχρι τέλους του έτους 1965 οι οποίοι έχουν δικαίωμα για Μελέτες και επιβλέψεις απλών οικοδομικών κατασκευών ( αποθηκών αγροκτηνοτροφικών κτιρίων κατοικιών γραφείων καταστημάτων βιοτεχνιών)μέχρι το πολύ δύο (2) ορόφους ελευθέρου ύψους εκάστου μέχρι τεσσάρων (4) μέτρων πάνω από τυχόν υπόγειο (το οποίο χαρακτηρίζεται έτσι με τις προϋποθέσεις του ΓΟΚ). Με τις πρόσθετες προυποθέσεις ότι η κατηγορία του σκυροδέματος είναι η ελαχίστη απαιτούμενη για τα ανωτέρω έργα (C16/20). Το στατικό άνοιγμα των πλακών δεν είναι μεγαλύτερο των 5.50 μέτρων. Η θεμελίωση γίνεται μόνο επί μεμονωμένων πεδίλων. Δεν υπάρχει δικαίωμα ειδικών κατασκευών. Δεν υπάρχει δικαίωμα αντισεισμικού υπολογισμού. Για στέγες δίδεται δικαίωμα μέχρι ανοίγματος 8.00 μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ

Η Εγκύκλιος 51502/1968 δίδει στους εγγεγραμμένους στις πολεοδομίες μέχρι τέλους του 1965 ίδια δικαιώματα με τους τοπογράφους μηχανικούς. Εννοείται ότι δεν υπάρχει το δικαίωμα δηλώσεων αντοχής (εκθέσεων αυτοψίας). Ειδικά για την θεμελίωση η διατύπωση του Π.Δ. 906/79 οδηγεί στο συμπέρασμα ότι άν υπάρχει ειδική θεμελίωση τότε δεν υπάρχει δικαίωμα για όλη τη στατική μελέτη και την επίβλεψη.

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Εγκ. 17131/66

Εγκ. 51502/68

Εγκ. 26903/71

 

 

 

ΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ Τ.Ε. - ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ

Ουδέν δικαίωμα έχουν

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.