Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μεταβλητό βάθος σε εκτός σχεδίου γήπεδο.


csou

Recommended Posts

Μου ανατεθηκε συνταξη τοπογραφικου διαγραμματος σε εκτος σχεδιου περιοχη 2 ομορων γηπεδων τα οποια εχουν εμβαδον 3430μ2 εκαστο και εχουν προσωπο σε επαρχιακη οδο. Το συνολικο εμβαδο που θα προκυψει απο τη συνενωση των 2 αυτων γηπεδων ειναι 6860μ2. Οσον αφορα στο προσωπο εχω μεγαλυτερο απο 45μ που απαιτειται απο το νομο αλλα οσον αφορα στο βαθος εχω μεταβλητο βαθος και αρχιζει απο 68μ και σε ενα τμημα του προκυπτοντος γηπεδου εχει βαθος μικροτερο απο 50μ και καταληγει το μικροτερο βαθος να ειναι 32μ. Το μεγαλυτερο κομματι του γηπεδου(γυρω στα 4500μ2) εχει βαθος μεγαλυτερο απο 50μ, αλλα οπως προανεφερα υπαρχει και τμημα του γηπεδου το οποιο εχει και μικροτερο βαθος. Τι γινεται σε αυτην την περιπτωση? Ειναι αρτιο και οικοδομησιμο το γηπεδο? Υπ'οψιν οτι εγγραφεται ανετα και μετα τους περιορισμους του νομου για τα 15μ απο τα πλαγια και πισω ορια του γηπεδου και 20μ απο τον αξονα της επαρχιακης οδου κτιριο. Αν υπαρχει καποια διαταξη που να διασαφηνιζει το εν λογω θεμα παρακαλω αναρτηστε την. Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δες το ΠΔ του '85 για τα εκτος σχεδιου, αρθρο 2 παρ. 2 & 5 σε συνδυασμο με το χρονο δημιουργιας τους.

ισως να μη συμφερει η συνεννωση

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως το 1 απο τα 2 γηπεδα δεν αρκει απο μονο του απο πλευρας εμβαδου για να μου παρεχει αρτιοτητα 4000μ2. Μου φαινεται παραλογο ομως(χωρις να το εχω διασταυρωσει ακομα με Πολεοδομια) να μην επιτρεπεται η οικοδομησιμοτητα. Μπορει ενδεχομενως(κατα την αποψη μου παντα) να ειναι αρτιο και οικοδομησιμο αλλα να τοποθετειται το κτιριο στο τμημα του ενιαιου πλεον γηπεδου(6800) το οποιο να πληροι τις προυποθεσεις βαθους. Αν καποιος συναδελφος εχει γνωση επ'αυτου του ζητηματος ας παραθεσει παρακαλω την αποψη του.

Link to comment
Share on other sites

Οσον αφορά το βάθος, αρκεί σε ένα σημείο του γηπέδου να πληρεί το κριτήριο βάθους, υπάρχει σχετικό έγγραφο το οποίο δεν μου είναι εύκαιρο αυτή την στιγμή, αλλά επιφυλάσσομαι να το βρω (εάν δεν το έχει πρόχειρο κάποιος συνάδελφος.)

Σιγούρεψε τα της αρτιότητας, δεν αρκεί το γεγονός οτι σου φαίνεται παράλογο να μην είναι άρτιο το γήπεδο. Οπως σου είπε ο συνάδελφος dgt διάβασε προσεκτικά το 270Δ και σιγουρέψου για τον χρόνο δημιουργίας των γηπέδων. Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Τα γηπεδα αυτα προυπαρχουν του 1985( το τοπογραφικο ειναι του 1975 και τα συμβολαια νομιζω του 1978,δεν τα εχω προχειρα), αλλα αφου εγω θα κανω συνενωση σημερα με ενδιαφερει τι ισχυει για το συνολικο οχι για τα επι μερους! Αν σου ειναι ο'τιδηποτε προχειρο σχετικο με αυτο ζητημα απο πλευρας νομοθεσιας, παρακαλω αναρτησε το, θα με εξυπηρετησει πολυ.

Link to comment
Share on other sites

συνάδεφε csou

με βάση όσα περιγράφεις μάλλον υπάγεσαι στις παρεκκλίσεις της εκτός σχεδίου

και αφού έστω και ένα γεωτεμάχιο ειναι άρτιο και οικοδομήσιμο και το προκύπτον απο την συνένωση είναι

δεν διευκρινίζεις αν ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη η σε ίδιους με ίσα ποσοστά εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησίας

διαφορετικά με λίγα λόγια η συνένωση με βελτίωση της παρέκκλισης που μάλλον έχεις μπορεί να σου λύσει κάποια προβλήματα που δεν βλέπω όμως να υπάρχουν

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε csou, αν και καθυστερημένα:

 

Από ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο.Κ.Κ.

ΤΜΗΜΑ β΄

 

Προς ΠΕΧΩ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

Αθήνα. 8-11-1999

Αρ. Πρωτ. 84961

 

Θέμα : Απάντηση σε ερώτημα

 

Απαντώντας στο (α) σχετικό, σας γνωρίζουμε οτι για τον έλεγχο της αρτιότητας των γηπέδων που βρίσκονται εκτός σχεδίου, δεν τίθεται θέμα "υπολογισμού" του βάθους τους αφού το ίδιο το ΠΔ 24/5/85 ΦΕΚ 270Δ για κάθε περίπτωση ελέγχου της αρτιότητας προσδιορίζει ως απαιτούμενο μέγεθος το ελάχιστο βάθος το οποίο ασφαλώς θα πρέπει να ελέγχεται γεωμετρικά με την κάθετη απόσταση σε κάθε σημείου του προσώπου των γηπέδων.

Συμπληρωματικά γνωρίζουμε οτι το ως άνω απαιτούμενο ελάχιστο βάθος αρκεί να υπάρχει σε μια θέση του γηπέδου.

 

 

Νομίζω πως κάτι τέτοιο έψαχνες? Καλη συνέχεια!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επισης για να μην το ξεχασω. Επειδη στη Δομικη Πληροφορικη δεν νομιζω να υπαρχει κατι τετοιο μιας και δεν ειναι εγκυκλιος ή αποφαση, πως αραγε μπορει να το προσκομισει κανεις σε υπαλληλο πολεοδομιας. Να του πει δηλαδη οτι βρηκα στο φορουμ michanikos οτι υπαρχει απαντηση απο τη ΔΟΚΚ σε ερωτημα και απευθυνεται προς την Πολεοδομια Τριπολεως?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς συνάδελφε, επειδή δεν το ήθελα για κάποια νόμιμη χρήση παρά μόνο για δική μου ενημέρωση στα πλαίσια μια έρευνας, δεν αναζήτησα την πηγή κατά την αποστολή του με fax από κάποιο συνάδελφο.

Ισως αν απευθυνόσουν είτε στον αποστολέα έιτε στον παραλήπτη του εν λόγω εγγράφου και το αναζητούσες με αρ. πρωτ. να μπορούσες να προμηθευτείς ένα θεωρημένο αντίγραφο ώστε να διασφαλιστείς κι εσύ όσον αφορά την εγκυρότητα του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.