Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνικοί Σύμβουλοι


Recommended Posts

Επομένως εσένα η γνώμη σου είναι να διαλέξω ένα πτυχίο έτσι χωρίς να σημαίνει κάτι αφού τα έργα θα γίνονται με παραχώρηση ή το ΜΕΚ θα ήταν καλύτερο λόγω επαγγέλματός μου?

 

Επομένως η γνώμη σου είναι ότι δεν μετράει και τόσο τι πτυχίο θα πάρω ή λόγο επαγγέλματος θα ήταν καλύτερο το ΜΕΚ?

Link to comment
Share on other sites

Η γνωμη μου ειναι οτι οτι απο τα δυο διαλεξεις, δεν εχει και πολυ σημασια διοτι αν μιλαμε για υπογεια εργα (σηραγγες) τα εργα ειναι μετρημενα και μελετουνται/κατασκευαζονται απο μεγαλες εταιριες.

Εγω πχ σαν ΠΜ μπορω να μελετησω ή να κατασκευασω ενα σχολειο στο Δημο Ταδε με προυπολογισμο αναλογου της ταξης μου, σαν Μελετητης/Εργολαβος Δημοσιων Εργων ή να στελεχωσω μια εταιρια που θα μελετησει η κατασκευασει ενα νοσοκομειο στην Περιφερεια Ταδε. Δεν περιμενω ομως εταιριες 5ης, 6ης, 7ης ταξης (κατασκευαστικες) να νοιαστουν για το πτυχιο μου.

Δυστυχως τα υπογεια εργα έχουν τετοιο προυπολογισμο που μια μικρη εταιρια απλα δεν μπορει να χτυπησει. Αυτα τα εργα τα κανουν μεγαλες εταιριες που ειναι ηδη στελεχωμενες. Για να μην ειμαι και αδικος, να διευκρινισω οτι οταν λεμε υπογεια εργα καταλαβαινω οτι αναφερομαστε σε σηραγγες βασικα. Αν ειναι οντως ετσι, τοτε ποσο συχνα ενα Δημος Ταδε ή μια Περιφερεια Ταδε δημοπρατουν υπογεια εργα? Ποτε? Μαλλον.

Πως να το πω πιο απλα: μην νομισεις οτι ο Ακτωρ περιμενει το δικο σου πτυχιο ΜΕΚ για να κερδισει τη δημοπρασια για ενα υπογειο εργο που ειναι και δημοσιο (που οπως ειπα, αμφιβαλω εαν θα ειναι δημοσια τετοια εργα πλεον). Ή μην περιμενεις οτι το γραφειο που θα παρει τη μελετη για ενα υπογειο εργο που ειναι και δημοσιο (που οπως ειπα, αμφιβαλω εαν θα ειναι δημοσια τετοια εργα πλεον) περιμενει το δικο σου μελετητικο πτυχιο.

 

Η ΕΡΓΟΣΕ για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω πως δουλευει, υποθετω οτι ουσιαστικα ειναι ο Αναδοχος του εργου και μετα παιρνει υπεργολαβους (Μηχανικη, Ακτωρ, κλπ) που πλεον η μεταξυ τους συμβαση ειναι ιδιωτικου δικαιου. Υποθετω.

 

Το παν ειναι να βρεις δουλεια, είτε σε μελετητικο γραφειο ειτε σε κατασκευαστικη εταιρια που ασχολειται με τετοια εργα, και μετα με τις βεβαιωσεις προυπηρεσιας μπορεις να παρεις το πτυχιο σου αργοτερα. Αν καταλαβα καλα, μολις βγηκες στην αγορα εργασιας, οποτε περιμενε 5 χρονια στο ΤΕΕ και θα παρεις ΜΕΚ ταξη Β εαν μπορεις να εμφανισεις προυπηρεσια.

 

 

υγ. καλυτερα να περιμενεις και αυριο πρωι καμια δευτερη γνωμη απο αλλους συναδελφους στο site, και δη με την ειδικοτητα σου. Φαινεται πως μονο εγω και εσυ βρυκολακιαζουμε τετοια ωρα...

Link to comment
Share on other sites

χαχα.. σιγουρα θα περιμένω και άλλες απαντήσεις. ευχαριστώ για τις συμβουλές σου πάντως. Η ζυγαριά γέρνει προς το ΜΕΚ διότι απ'ευθείας δεν έχεις τις γυναίκες σε αυτή την κατηγορία, διότι καμιά δεν προτιμάει εργοτάξιο αλλά τη μελέτη..

Link to comment
Share on other sites

και το μελετετητικό στα γεωτεχνικα νομίζω είναι καλό.δεν εχει πολλά πτυχία και εχει πολύ καλες αμοιβες.σε καθε περίπτωση ειναι τι σαρεσει.αλλο κατασκευή αλλο μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Parist43,

Δεν ξέρω εαν οι Μεταλλειολογοι Μηχανικοί μπορούν να πάρουν Μελετητικο στην κατηγορια Γεωτεχνικων, εαν ισχύει τότε ισως ναι ειναι μια καλή κίνηση. Όπως σωστα είπες, ειναι θέμα επιλογής μελετης ή κατασκευης.

 

 

Η ζυγαριά γέρνει προς το ΜΕΚ διότι απ'ευθείας δεν έχεις τις γυναίκες σε αυτή την κατηγορία, διότι καμιά δεν προτιμάει εργοτάξιο αλλά τη μελέτη..

 

Sirus,

Δεν ξέρω ακριβώς τα στατιστικά ανδρων-γυναικών μηχανικών αλλα αν κρίνω απο τη σχολή μου είμασταν σχεδον 50-50. Αλλα όπως και να έχει πρεπει να πω οτι δεν μου αρεσε πολυ η λογική σου... Έχω ακούσει ιστορίες για γυναίκες μηχανικούς που σκαρφάλοναν σε πυλώνες που ανδρες μηχανικοι και εργοδηγοι κλαναν μεντες (μιλαω για την κατασκευη της Γεφυρας Ριο-Αντιριο).

Πιστεψε με, εαν οντως μολις ξεκινησες ως μηχανικός, κοιτα να βρεις μια δουλειά στο αντικειμενο σου και μετα απο 3-4 χρόνια θα τη βρεις την απαντηση μπροστα σου (μελετητικο η κατασκευαστικο).

Link to comment
Share on other sites

Οι μεταλλειολόγοι κατεξοχην είχαν δικαίωμα στα γεωτεχνικά. Και η ίδια η σχολή έχει οργανώσει μεταπτυχιακό πανω σε αυτό.

Σίγουρα υπάρχουν περιστατικά μεμονωμένα αλλά εγώ είπα για την πλειοψηφία των γυναικών ότι δεν πηγαίνουν σε εργοτάξια συνήθως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.