Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γνώμες για το NIKON NIVO


maik

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε Maik πήγα προχθές και το είδα γιατί ψάχνω να αγοράσω. Και έπαθα πλάκα. Είναι πολύ μικρό σε μέγεθος, και πολύ ελαφρύ. Βγαίνει σε δύο εκδοσεις, η μία με Windows και η άλλη απλή, όλες με laser και κουκίδα. Στη απλή σειρά, το μενού του είναι ίδιο με την προηγούμενη σειρά και πιστεύω από τα πιό εύχρηστα. Τα Windows είναι υπερπλήρη με γραφικά, οδοποιία κλπ. Όλα επίσης έχουν δύο μπαταρίες ενσωματωμένες επάνω τους με πολύ μεγαλή διάρκεια και ατέρμονες κοχλίες. Όποιος ενδιαφέρεται για όργανο θα του έλεγα να πάει να το δεί, εγω έμεινα έκπληκτος.

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα με εντυπωσίασαν και σαν όργανα και σαν τιμή. Νομίζω βγαίνουν σε τρεις τύπους ακριβείας 5 10 και 15cc αλλά το 5cc δεν έχει μεγάλη εμβέλεια σε μέτρηση αποστάσεων.Εγω πάντως θα έπαιρνα το spectra το 10cc με τα windows, τα οποία βέβαια δεν με βόλεψαν καθόλου αλλά πιστεύω ότι θα τα συνηθίσω..

Αχ αχ αχ ..οταν πήραμε εμείς έκαναν 9.000€ και τώρα με 5.000 παίρνεις οργανάρα (με το συμπάθειο.)

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι άσχημα τα Νικον.εχω σχεδον 20 χρόνια Νικον και ακόμα δουλευει.και νομιζω και τα δυο φτιαχνοντε στην Ιαπωνία.πραγμα λιγο σπανιο στις μερες μας.μαλον για το focus 6 προσανατολιζομαι.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν....

Να πω και γω γνώμη μου, μιας και άνοιξε ο διάλογος. Δεν ήθελα να το κάνω πριν γιατί κινδύνευα, να κατηγορηθώ για διαφήμιση μιας και η ΝΙΚΟΝ έχει διαφημιστικό banner στο site.

Λοιπόν, το όργανο είναι Value for Money!!! Όταν το είδα live τη πρώτη φορά είχα την εντύπωση πως πρόκειται για ένα μεγάλο χωροβάτη. Πραγματικά minion στο μέγεθος... μόλις 30cm ύψος ΜΕ τη λαβή μεταφοράς!!! Φυσικά το βάρος του ακολουθεί τον όγκο του...3,6 Χγρ

 

Ο φακός του είναι ο πάντα εξαιρετικός της ΝΙΚΟΝ και η μεγέθυνση είναι στο 30Χ.

 

Στα + του είναι οι απόλυτοι κωδικοποιητές στους δίσκους και η μεγάλη αυτονομία στις μπαταρίες ... ειδικά στα DOSικά όργανα.... φθάνει στις 50+ ώρες λειτουργίας. Φοράει 2 μπαταρίες ταυτόχρονα. Στα Windows λόγω της μεγάλης οθόνης η διάρκεια είναι περί τις 26 ώρες.!!! Φαντάζομαι όμως ότι αυτά τα μεγέθη είναι για λειτουργία μέτρησης γωνιών - αποστάσεων με πρίσμα όπως όλες οι εταιρείες δίνουν. Αλλά και τη μισή διάρκεια να έχουν σε καθημερινές εργασίες πάλι θα κάνεις 1 φόρτισμα ανά 2 μέρες.

 

Οι DOSικές εκδόσεις δεν διαφέρουν στο firmware σε τίποτα από τα προηγούμενα μοντέλα... Εύχρηστο και υπερπλήρες μενού για τις καθημερινές εργασίες και όχι μόνο!!

 

Τα Widnowικά έχουν Φοβερό μενού. Φορανε το Survey pro της Spectra Precision, με πάρα πολλές δυνατότητες και προγράμματα εφαρμογών, όπως τα περισσότερα όργανα με παραθυρικό interface.

Σε μένα με ξένισε βέβαια το παραθυρικό μενού μιας και έχει άλλη νοοτροπία λειτουργίας (τόσα χρόνια συνηθισμένος στο DOS.... άντε να μάθεις σε γέρο γάιδαρο νέα περπατηξιά :P), αλλά φαντάζομαι ότι είναι θέμα εξοικείωσης. Τα προγράμματα πολλά και κάποια ίσως και να μη τα χρησιμοποιήσει ο μέσος τοπογράφος και ποτέ.

 

Το laser του είναι καινούργιο αλλά αυτό έχει τα + και τα -.

+ Ότι έχει εμβέλεια >300μ... (από τα 200 παλιά). Εγώ προσωπικά "βάρεσα" 472,57μ!!!

+ ότι έχει πλέον και ορατή κουκκίδα κόκκινου laser

- Ότι πλέον ΔΕΝ έχει το σύστημα σύγκλισης της δέσμης του laser εκεί που εστιάζει το μάτι!!! Αλλά αυτό γίνεται γιατί πλέον μετά τα 200μ η εστίαση πρακτικά είναι στο άπειρο, οπότε .... δεν έχει νόημα η σύγκλιση! Αλλά τουλάχιστο είναι στενή η δέσμη.

 

Όσον αφορά στα ΝΙΚΟΝ και Spectra.... το μόνο που διαφέρει είναι ... το χρώμα!! Όσοι δεν είναι κολλημένοι με τα ΝΙΚΟΝ (όπως εγώ), μπορούν να πάνε σε focus της Spectra...

 

Τέλος πάντων, είπα πάρα πολλά... Εν κατακλείδι είναι ένα όργανο που θα γίνει ένα από τα best seller τα επόμενα χρόνια πιστεύω!

Link to comment
Share on other sites

να συμπληρώσω οτι πρεπει να ειναι και πολυ ωραιο.πραγμα σημαντικό μια που το οργανο για εναν τοπογραφο είναι κάτι σαν ερωτικό αντικείμενο...

Link to comment
Share on other sites

Κανένα. Test drive έκανα για ενημέρωση μου και μόνο.

Όργανο έχω ούτως ή άλλως. Το κοίταζα για δεύτερο όργανο. Αν επιλέξω κάποια στιγμή από τα δύο ... μάλλον θα πήγαινα στο παραθυρικό, αν και μου φαίνεται ξένο από τις συνήθειές μου .... έτσι για αλλαγή!

Αν και η τιμή του για αυτά που προσφέρει είναι χαμηλή. Το λέω αυτό γιατί είναι το καλύτερο από όσα όργανα ΝΙΚΟΝ είχα μέχρι στιγμής και συνάμα φθηνότερο από όσα έχω πληρώσει για τα προηγούμενα.

Δυστυχώς δεν ειναι εποχές για ανοίγματα αν δεν το έχεις πραγματικά αναγκη.

ΌΜΩΣ .... αν δεν σκάσει το ΕΣΠΑ να βοηθήσει λίγο τη κατάσταση και μεις να ανανεώσουμε μισοτιμής τον εξοπλισμό μας για να κάνουμε τις μισές δουλειές από άλλα χρόνια .... βλέπω να μένει στις αποθήκες των εταιρειών. Αυτοί να μας τα δείχνουν ακόμα και με ελκυστικές προσφορές ...και μεις να τα κοιτάμε!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.