Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ευνοϊκή ρύθμιση καθυστερουμένων ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ


nicola100

Recommended Posts

Ακριβως. Μιλησα με ΤΣΜΕΔΕ και ειπε οτι θα πρεπει να δειχνει το συστημα ωφειλη οποτε μονο τοτε μποριες να μπεις σε διακανονισμο. Αρα περιπου το νεο χρονο. Τοτε θα παω και εγω.

Απορω γιατι δεν θελουν καποια χρηματα τωρα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Απορω γιατι δεν θελουν καποια χρηματα τωρα!!!!!

 

Γιατί αν πληρώσεις κάπο ποσό τώρα, με το νέο χρόνο θα πάρουν λιγώτερους τόκους για το υπόλοιπο ποσό που θα χεωστάς...και αυτοί που θα κάνουν διακανονισμό το Β' του '13 το γεννάρη είναι (ή θα είναι?) κάποιες χιλιάδες...εξαρτάται ποσοι θα έχουν φράγκα για διακανονισμό

Link to comment
Share on other sites

Δλδ, με το νέο έτος φαίνονται οι εισφορές του τρέχοντος εξαμήνου απλήρωτες? Πιο πριν όχι? Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε διακανονισμό για το 2013?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Οι δόσεις είναι σίγουρα 10. Μέχρι 31/13/2012 ισχύει αυτός ο τελευταίος νόμος. Πήγα σήμερα πάντως και δεν έβγαλα άκρη... Μάλλον επίτηδες το κάνουν τα υπαλληλάκια της συμφοράς που έχουν μαζευτεί εκεί μέσα τελικά... Καταρχήν μου είπε το απίστευτο, ότι για να δούμε με συγκεκριμένα νούμερα τι θα γίνει αν ενταχθώ στο νέο νόμο (έχω ήδη διακανονισμό με Ν. 3863) πρέπει να "χαλάσει" το διακανονισμό πρώτα! Δεν υπάρχει δυνατότητα υπολογισμού δοκιμαστικά δηλαδή για να αποφασίσω αν με συμφέρει! Μετά μου είπε ότι έχω 2 επιλογές:

α) Πληρωμή του συνόλου της οφειλής μου (κάπου 8.000 παρά κάτι ψιλά) σε 10 δόσεις (ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ασφαλώς καθώς 800 ευρώ μηνιαία δόση είναι αδιανόητη)

β) Πληρωμή του συνόλου της οφειλής μου σε 10 δόσεις με κάθε δόση 170 ευρώ (τώρα πως προκύπτει αυτό το 170 ευρώ δεν ξέρω) και ό,τι απομείνει από την οφειλή. εξόφληση στην 11η δόση μάλλον μέχρι 31/1/2013.

Σε ερώτηση μου τι γίνεται αν δεν πληρώσω την τελευταία αυτή δόση του υπολοίπου μου είπε ότι συνεχίζω να τα χρωστάω ή τα διακανονίζω με όποιο νόμο ισχύει τότε. Μα ο 3863 δεν παραμένει σε ισχύ ούτως ή άλλως;

Τι εννοεί επιτέλους ο τελευταίος νόμος όταν μιλάει για "ευεργετήματα" παλιών ρυθμίσεων τα οποία χάνονται; Δεν πιστεύω να είναι η επανακεφαλαιοποίηση των προσαυξήσεων που είχαν διαγραφεί τότε; Δεν υπάρχει επιτέλους έστω ένας ρε παιδιά που να είναι η περίπτωσή μου; Κανείς δεν είναι σε διακανονισμό με τον 3863 και να αποπειράθηκε να τον τροποποιήσει;

συνάδελφε τώρα αντιμετωπίζω αυτό το θέμα με το διακανονισμό 3863/10.Αν έχεις την απάντηση θα με βοηθούσες.Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Διαβασα... διαβασα... χορτασα διαβασμα.! :smile:
το κακο ειναι οτι δεν ταυτισα την περιπτωση μου με καμια αλλη περιπτωση.
Για να τα βαλω λιγο κατω, πριν ερθω Ελλαδα και παω να δω τι γινεται απο το ΤΣΜΕΔΕ.
1. εναρξη επαγγελματος το 1984.
2. Χρωσταω ολοκληρο το 2012.
3. Τελη του 2012 εκανα διακοπη . Και απο ΤΣΜΕΔΕ και απο εφορια και απο τα παντα. Εσκισα μπλοκακια Τιμολογια κλπ κλπ, περασα ελεγχο και με αποφαση του προεδρου δεν ειμαι πλεον μελος (μπορω ομως να ξαναγινω).
4. Σκεφτομαι να κανονισω τις οφειλες μου ομως. Γι αυτο και θα ερθω στην Ελλαδα τον Ιουνιο. (α ναι μετακομισα στην Γερμανια οπου δουλευω σε μεγαλη κατασκευαστικη)
5. Τι προβλεπεται.? Αν θυμαμαι καλα, το 2012 ηταν καπου στα 4500-4800 δεν ειμαι σιγουρη.

6. Εμπιπτω σε κανενα διακανονισμο.?  Οι τοκοι θα ειναι παραπανω και απο το κεφαλαιο.??
7. Συμφερει να το αφησω μεχρι την συνταξιοδοτηση (εχω τα χρονια δεν εχω την ηλικια ομως).

η μηπως να παω να πνιγω στο Ρηνο.?? :smile:

Link to comment
Share on other sites

To 2012 είναι περίπου 4100 συν τις προσαυξήσεις, οπότε να υπολογίζεις γύρω στα 4600 όλα μαζί. Το ποσό μπορείς να το πληρώσεις είτε εφάπαξ και να τελειώνεις, είτε να κάνεις ρύθμιση με δόσεις. Τα χρωστούμενα πρίν την 1/1/2013 μπορούν να εξοφληθούν με περισσότερες από 12 δόσεις, αλλά θα πρέπει να γίνει μια διαδικασία με αιτήσεις κλπ και η πληρωμή να γίνεται με πάγια εντολή από τράπεζα.

Προφανώς δεν σε συμφέρει να τα αφήσεις να ανατοκίζονται με πρόστιμα, το ΤΣΜΕΔΕ (ή ότι ακολουθήσει αυτό) θα το βρείς μπροστά σου και στο μέλλον, αφού σίγουρα αργότερα εσύ θα έχεις απαιτήσεις από αυτό.

Αν έχεις τα χρήματα εξοφλησε το, γιατί και η απόσταση δεν σε βοηθα να παρακολουθείς τις εξελίξεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.