Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα εκτός σχεδίου χωρίς πρόσωπο


Recommended Posts

αν δεν έχει από που να "μπει" μπορεί να γίνει δουλεία διόδου

κάτι παίζει όμως με μια απόφαση του ΣΤΕ πάλι δεν είμαι σίγουρος όμως

ας πάρουμε και μια άλλη άποψη.

 

η οικοδομησιμότητα εξαρτάται από πάρα πολλά

πλάγιες αποστάσεις

δασαρχείο

αρχαιολογία

.......

......

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 141
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το γήπεδο των 8800 τμ που έχει δημιουργηθεί, αυτοτελώς, προ της 31.12.2003, θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο, χωρίς την απαίτηση προσώπου.

 

Τώρα, το θέμα της πρόσβασης στο γήπεδο αυτό, είναι ένα διαφορετικό θέμα και αντιμετωπίζεται με πολλούς τρόπους όπως συνεννόηση με τους όμορους για διάβαση, αίτημα για δουλεία διόδου κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Όσον αφορά την οικοδομησιμότητα γενικότερα, μπορείται να μου αναφέρεται διατάγματα, άρθρα του ΓΟΚ και οτιδήποτε άλλο γνωρίζετε, με το οποίο θα μπορώ να ελέγχω την οικοδομησιμότητα ενός γηπέδου.

chrisven , μου αναφέρεις πλάγιες αποστάσεις είναι εύκολο να μου πεις σε ποιο άρθρο αναφέρει τι ακριβώς ισχύει με τις αποστάσεις; Όσον αφορα την αρχαιολογία και το δασαρχείο όταν κάνω ένα τοπογραφικό (εφαρμογή, αποτύπωση) σε ένα γήπεδο πώς θα γνωρίζω αν βρίσκεται σε δασική περιοχή ή αρχαιολογική? Πρέπει σε κάθε περίπτωση να παίρνω βεβαίωση από τις αντίστοιχες υπηρεσίες??

 

(Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, καθώς υπάρχει αρκετή σύγχυση στο μυαλό μου πάνω στο θέμα της οικοδομησιμότητας και κάθε πληροφορία θα με διαφωτίσει και θα με υποψιάσει..)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε eiranton,

Τα ερωτήματα που βάζεις και το υλικό που ζητάς έχουν σχέση με το σύνολο, σχεδόν, της πολεοδομικής νομοθεσίας. Με λίγα λόγια, ζητάς να σου περάσουν, με ένα "σκονάκι", θέματα που θέλουν, όχι μόνο, διάβασμα αλλά και τριβή με αυτά, εμπειρία κλπ.

 

Ζητάς από τον chrisven να σου περιγράψει τα άρθρα του ΓΟΚ που αφορούν τη δόμηση. Δεν αποκτάται, με αυτή τη μέθοδο, η γνώση και η εμπειρία.

 

Σε συμβουλεύω να περιοριστείς στο αντικείμενο του ΑΤΜ και να προσπαθήσεις να το μάθεις αφενός διαβάζοντας αφετέρου συνεργαζόμενος με ένα παλαιότερο ATM που έχει σχετική εμπειρία και γνώση. Αφού μάθεις το αντικείμενο αυτό, μπορείς να επεκτείνεις τις γνώσεις σου και σε άλλα πεδία, όπως πολεοδομική νομοθεσία, ΓΟΚ κλπ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Αισθάνομαι πως παρεξηγήθηκα όμως, καθώς δεν επιδιώκω σε καμία περίπτωση να

υπερβώ τα όρια του αντικειμένου μου. Φαντάζομαι πως, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι

στην αρχή τουλάχιστον έχουμε μια σύγχυση με την νομοθεσία γι'αυτό και, ίσως λάθος μου, προσπάθησα με παράδοξο τρόπο (σκονάκι όπως χαρακτήριστηκε) να "τακτοποιήσω" κάποιες έννοιες στο μυαλό μου. Είναι αυτονόητο πως η μελέτη δεν αντικαθίσταται από το site και φυσικά η εμπειρία δεν αποκτάται παρα μόνο με χρόνια δουλειάς και αντιμετώπισης διαφόρων καταστάσεων. Απλά κάθε κουβέντα,παρατήρηση και συμβουλή από τους παλιότερους, ακόμη και μέσα από to site, ρουφιέται σαν σφουγγάρι..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ενας φιλος εχει ενα αγροτεμαχιο (κληρος) 2 στρεμματων που εχει προσωπο σε δρομους της διανομης. Η διανομη εγινε το 1931.

Εχω την εντυπωση πως ΔΕΝ μπορει να χτισει αποθηκη κλπ κλπ αλλα για επιβεβαιωση ρωταω τους εμπειροτερους εδω μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Εάν πρόκειται για διανομή αστικής αποκατάστασης, μπορεί, γιατί, με το ν. 1337/83, τα σχέδια των διανομών αυτών θεωρούνται ότι έχουν τις ιδιότητες των ΡΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλημέρα σε όλους. Εγώ έχω μία περίπτωση με κληροτεμάχιο διανομής του 1937 το οποίο δεν έχει πρόσωπο σε οδό, συνορεύει περιμετρικά με άλλα κληροτεμάχια και είναι 2000 τ.μ. εντός ζώνης. Το τοπογραφικό του 2001 λέει άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν σήμερα (2001 εκτός σχεδίου - εντός ζώνης). Σύμφωνα με το Νοκ (Άρθρο 9 - Δουλείες σε ακίνητα) το άρθρο δεν εφαρμόζεται εκτός σχεδίου. Είναι τελικά το κληροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο χωρίς πρόσωπο; Με ποια νομοθεσία; Με τη δουλεία τι γίνεται; Ευχαριστώ

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

και τυφλο να ειχες 4000 τμ. και παλι θα εχτιζες....

 

τωρα...στην ζωνη σου φτανουν τα 2000 τμ..

 

δεν ειναι απαραιτητο να εχει "διοδο" για να χτισεις με το Δ 270

 

[εκτος απο εκεινη την αποφαση της Μυτιληνης.....]

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.