Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελεύθερα στην Ελλάδα Ευρωπαίοι επαγγελματίες


Recommended Posts

Ελεύθερα θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα εταιρείες ή επαγγελματίες από άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως μηχανικοί, διαφημιστές και ξεναγοί, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες στη Βουλή.

 

Με το νομοσχέδιο εφαρμόζεται στην ελληνική νομοθεσία η κοινοτική οδηγία για τις υπηρεσίες, παλαιότερα γνωστή και ως οδηγία Μπολκεστάιν ή οδηγία για «τον Πολωνό υδραυλικό», η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όταν είχε παρουσιαστεί. Τελικά, η οδηγία άλλαξε και οι «Πολωνοί υδραυλικοί» είναι μεν ευπρόσδεκτοι, αλλά με βάση το εργατικό δίκαιο της χώρας υποδοχής και όχι της χώρας προέλευσης.

 

Εξάλλου, κατά τη μεταφορά της στα ελληνικά πράγματα εξαιρούνται κρίσιμα επαγγέλματα όπως αυτά των μεταφορέων, των δικηγόρων και των φαρμακοποιών, περιορίζοντας το πεδίο εφαρμογής της. Παρ΄ όλα αυτά περιλαμβάνει ευρύ φάσμα επαγγελμάτων και το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι «θα επωφεληθούν οι Έλληνες καταναλωτές από την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον χώρο των υπηρεσιών».

 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και Οικονομίας Λ. Κατσέλη, οι επαγγελματίες και οι εταιρείες που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα θα παίρνουν άδεια για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους χωρίς διακρίσεις λόγω της προέλευσής τους. Απαγορεύεται επίσης να παρουσιάζονται άλλα προσκόμματα όπως να εξαρτάται η χορήγηση της άδειας από την ύπαρξη οικονομικής ανάγκης ή τη ζήτηση στην αγορά, καθώς και από την υποχρέωση προεγγραφής σε μητρώα της Ελλάδας ή προηγούμενης άσκησης της εν λόγω δραστηριότητας στην Ελλάδα.

 

απο ΤΑ ΝΕΑ (οι επισημανσεις δικες μου)

 

προς το παρον αφορα μηχανολογους και τοπογραφους και απο οτι φαινεται δε θα παιζει ουτε ΔΙΚΑΤΣΑ ουτε ΤΕΕ ουτε ΑΕΙ ουτε ΤΕΙ .......

ε ρε γλεντια :P

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Να κάνω μια ερώτηση;

Μπορούμε να ιδρύσουμε επιχείρηση στην Βουλγαρία και να δουλεύουμε στην Ελλάδα;

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Αλλά θα δουλεύεις σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ελλάδας. Το παραγόμενο έργο στην Ελλάδα θα φορολογείται στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία θα φορολογείσαι για τα κέρδη της εταιρείας σου, εκτός από εκείνα που θα έχουν φορολογηθεί σε άλλη χώρα. Το ίδιο ισχύει και για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αν για παράδειγμα η ίδρυση μίας επιχείρησης είναι ευκολότερη σε άλλη κοινοτική χώρα θα μπορείς να την επιλέγεις ως έδρα και να παίρνεις δουλειές σε όποια άλλη χώρα θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ παίζει η Βουλγαρία... Εγώ θα περιμένω να μπεί η Αλβανία.... Εχω έτοιμους τους συνεργάτες...!!!

Θα γίνει δηλαδή ανταλλαγή χωρών! Οι βούλγαροι και οι Αλβανοί θα δουλεύουν στην Ελλάδα και εμείς θα ψάχνουμε στις χώρες τους!!!

 

Μακάρι να βελτιώνονταν οι συνθήκες στις γείτονες χώρες, να γυρνάγαν όλοι πίσω και να έβλεπα τους τεμπέληδες τους δικούς μας, αγρότες, υδραυλικούς, σιδεράδες, μπογιατζήδες κλπ που σε μια νύχτα έγιναν εργολάβοι και εργοδότες... κλέβοντας ασύστολα και δημιουργώντας μια αγορά βασισμένη στη παρανομία... Παλιότερα αν δεν κόλλαγες ένσημα στον έλληνα είχες απέναντι όλη την εργατική τάξη... μόλις εμφανίστηκαν οι μετανάστες, χάθηκε η μπάλλα... Ετσι, το ρίχνω κιεγώ το κόστος.... Για να δούμε αν χρειαστεί να δουλεύουν οι ίδιοι... πόσα ένσημα θα χάνονται...

Αφού έτσι κι αλλιώς και αυτή η κυβέρνηση ανίκανη είναι στην είσπραξη... ούτε ψιλικατζίδικο δε πιάνουν όχι μεγάλους οφειλέτες...

Link to comment
Share on other sites

JTB όπως τα λες. Ήδη πολλοί Αλβανοί έχουνε φύγει για τη χώρα τους αφού οι δουλειές παγώσανε. Και φυσικά με ένα στάνταρ ποσό στη τσέπη είναι προτιμότερο να μένεις Αλβανία παρά Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

Ναι, μόνο αυτοί που έχουν οικογένεια και παιδιά μικρά,μένουν σίγουρα εδώ..

 

Αγαπητέ JTB, μάλλον θα διαφωνήσω μαζί σου...Αλλά και το να είσαι ρατσιστής είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου...

 

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν κατάλαβες τί γράφω... Γελάω που το διαβάζω, αν με γνώριζες θα γέλαγες κι εσύ...Μόνο ρατσιστής δεν είμαι... από πού το συμπέρανες?

Link to comment
Share on other sites

Πολύ παίζει η Βουλγαρία... Εγώ θα περιμένω να μπεί η Αλβανία.... Εχω έτοιμους τους συνεργάτες...!!!

..............................................................................................

Αφού έτσι κι αλλιώς και αυτή η κυβέρνηση ανίκανη είναι στην είσπραξη... ούτε ψιλικατζίδικο δε πιάνουν όχι μεγάλους οφειλέτες...

 

 

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου JTB. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις έδρα σε άλλη χώρα της Ε.Ε. με έγκυρη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εκεί ναι δεν χρειάζεται να εγγραφείς και στην Ελλάδα στο ΤΕΕ ή να αναγνωρίσεις το πτυχίο σου στην Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.