Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ελεύθερα στην Ελλάδα Ευρωπαίοι επαγγελματίες


Recommended Posts

Το προβλημα της Ελλαδας ειναι οτι για αλλη μια φορα θα εμφανισθουν νεοι "επαγγελματιες" που δεν μπορουσαν να σταθουν επαγγελματικα στον τοπο καταγωγης τους.

 

Κατα περιεργο τροπο οι αλλες Ευρωπαικες χωρες αναγνωριζουν εδω και χρονια τα πτυχια και τα επαγγελματικα δικαιωματα διαφορων με διαφορες προελευσεις, όμως ολοι μαζευονται στην Ελλαδα για να ασκησουν το επαγγελμα του γιατρου και του μηχανικου.

Αρχιζω να πειθομαι οτι το προβλημα μας δεν ειναι τα επ. δικαιωματα, οι αναγνωρισεις πτυχιων κτλ αλλα η διαφθορα του δημοσιου, η νοοτροπια του κουκουλωματος, η ατιμωρισια κτλ.

Φοβαμαι πως η Ελλαδα εχει εναν περιεργο ορισμο για τη λεξη "επαγγελματιας".

Γιατι ποσοι θα συνεχιζαν να ειναι μηχανικοι, ποσοι ελεγκτες της πολεοδομιας, ποσοι θα σφραγιζαν τα παντα ολα για ενα ματσο ευρω, αν οι υπευθυνοι για τους θανατους στην υποθεση ricomex, ξενοδοχειο στο Αιγιο κτλ ειχαν καταδικαστει αυστηρως;

 

Για ποσο συνεχιζει να φερει τον τιτλο του ηλεκτρολογου εγκαταστατη καποιος π.χ. που θαβει στον κηπο απροστατευτα καλωδια ΝΥΑ για τον εξωτερικο φωτισμο, σε αλλες χωρες; Για ποσο θα συνεχιζαν να εχουν αδεια ηλεκτρολογου ολοι αυτοι που οταν πεφτει το ρελε διαφυγης στο σπιτι, διορθωνουν την κατασταση αφαιρωντας το εντελως (συνηθης πρακτικη των ηλεκτρολογων);

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Το λογότερο που πρέπει να μας απασχολεί είναι η έλευση ξένων μηχανικών στην Ελλάδα, εκτός από τους βαλκάνιους μηχανικούς, μην φοβάστε κανένα.

Εντό στο Ελλάντα δεν μπορεί να σταθεί απλός μηχανικός από όποιο διακεκριμένο πανεπιστήμιο κι αν αποφοίτησε. Εκεί δεν έχουν τμήματα διδασκαλίας των applied chaos procedures, οπότε αν μπούν σε πολεοδομία να διεκπεραιώσουν υπόθεση θα χρειασθεί να κάνουμε έρανο για να τους συνεφέρουμε και να τους στείλουμε πίσω στην πατρίδα τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Να κάνω μια ερώτηση;

Μπορούμε να ιδρύσουμε επιχείρηση στην Βουλγαρία και να δουλεύουμε στην Ελλάδα;

 

φίλε georgecv,επειδη με ενδιαφέρει το θέμα..αν έχεις λεπτομέρειες,στείλε μου ένα μύνημα με τα στοιχεία σου,για να επικοινωνίσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δλδ ρε παιδια ενας αποφοιτος ΤΕΙ παει σε χωρα που αναγνωριζονται τα δικαιωματα του και κανει εναρξη κι ερχεται Ελλαδα και κανει κανονικα δουλειες λες και ειναι γραμμενος στο ΤΕΕ?

Link to comment
Share on other sites

όχι, ισχύουν τα δικαιώματα που σου δίνει η χώρα στην οποία απέκτησες το πτυχίο

 

κοινώς στο εξωτερικό μπορεί να έχεις επιπλέον δικαιώματα εδώ όχι, μόνο όσα αναγνωριζει το ημεδαπό σύστημα

Link to comment
Share on other sites

προς το παρον...γιατι πολυ πολυ συντομα θα εχουμε κοσμογονικες αλλαγες στο συστημα και θα πεσει πολυ γελιο, μα παρα πολυ γελιο :smile:

Link to comment
Share on other sites

το κείμενο προς διαβούλευση αυτό έγραφε

η ευρωπαική οδηγία επίσης αυτό έγραφε

η υποργός παιδείας σε συνέντευξή της αυτό επιβεβαίωσε

 

αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο μπορει να μας ενημερώσει

Link to comment
Share on other sites

η οδηγια λεει (πολυ περιληπτικα) οτι αν λαβεις αδεια εξασκησεως επαγγελματος σε χωρα της ενωσης μπορεις να το ασκεις ελευθερα σε οποιαδηποτε αλλη χωρα της ενωσης ασχετα με τους περιορισμους που θετουν σημερα οι επαγγελματικες ενωσεις της καθε χωρας

 

το ρεζουμε της υποθεσης δλδ ειναι οτι αν πας στη ρουμανια και παρεις αδεια εξασκησεως επαγγελματος πχ τοπογραφου μηχανικου , θα μπορεις να ασκησεις το επαγγελμα και στη γαλλια και στην ελλαδα, ασχετα με το τι λεει η ντοπια επαγγελματικη-συντεχνιακη ενωση κι ας εχεις οπουδηποτε μεσα στην ενωση την εδρα σου

κομπρεντε;

 

γι αυτο τη λενε κι ενωση...:wink:

 

τωρα για τη διαβουλευση, το εχουμε ξαναδει το εργο ....και ειδικα με τη σημερινη υπουργο παιδειας.....ασ'τα...

Link to comment
Share on other sites

Αυτο βλεπω κι εγω να γινετε.... οποτε με καθε πτυχιο ΤΕΙ δωρο κι ενα εισητηριο για μια απο τις χωρες της Ε.Ε. ωστε να παρετε δικαιωματα...!!!!

Link to comment
Share on other sites

dgt, για την οδηγία Μπολκεστάιν δεν έχεις δίκιο ούτε και τελείως άδικο :)

Αυτή γράφει

(12) Η παρούσα οδηγία αφορά την αναγνώριση από τα κράτη μέλη επαγγελματικών προσόντων που έχουν αποκτηθεί σε άλλα κράτη μέλη. Ωστόσο, δεν αφορά την αναγνώριση από τα κράτη μέλη αποφάσεων σχετικά με την αναγνώριση που λαμβάνονται από άλλα κράτη μέλη σύμφωνα με την παρούσα οδηγία. Συνεπώς, άτομα που διαθέτουν επαγγελματικά προσόντα που έχουν αναγνωριστεί σύμφωνα με την παρούσα οδηγία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν αυτήν την αναγνώριση για να αποκτήσουν στο κράτος μέλος καταγωγής τους δικαιώματα διαφορετικά από αυτά που διαθέτουν με βάση τα επαγγελματικά προσόντα που απέκτησαν σε εκείνο το κράτος μέλος, εκτός εάν αποδεικνύουν ότι έχουν αποκτήσει περαιτέρω επαγγελματικά προσόντα στο κράτος μέλος υποδοχής.

 

Βέβαια τι θα μας ξημερώσει ποτέ δεν το ξέρουμε...............

Ας πούμε ότι έρχεται η Αγγλική εταιρεία να δουλέψει στην Ελλάδα, θα προσλάβει αναγκαστικά κάποιους μηχανικούς για να μπορεί να επικοινωνεί με το Ελληνικό Δημόσιο. Κάποιοι θα γίνουμε υπάλληλοι και κάποιοι θα αλλάξουμε επάγγελμα.

Και κάποιοι που θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα θα επιβιώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.