Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικονομική ετήσια συνδρομή για χρήση ΜΕΕΠ;


cv_zouwoman

Recommended Posts

Λογικά η Ασφαλιστική Ενημερότητα όπως μας έρχεται από το ΤΣΜΕΔΕ επαρκεί. Αναφέρει, άλλωστε, αναλυτικά τους κλάδους. Προσωπικά δίνω 409,32ευρώ, όχι πως τα άλλα είναι λίγα, για αυτό μπήκα και στη διαδικασία να ρωτήσω την σημασία της ημερομηνίας με την οποία θα πρωτοκολληθεί, πιθανότατα, η αίτηση. Είναι τόσο γραφειοκρατικές ορισμένες υπηρεσίες που μπορούν να σε μπλέξουν για πράγματα αυτονόητα. Ουδέν κακό αμιγές καλού βέβαια σε αυτή τη περίπτωση, όταν θα πάρουμε το εφάπαξ θα χουμε ένα χρόνο παραπάνω!!! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 185
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Kάντο και ενημέρωσε μας άμεσα.

 

Αν είναι ετοιμάζω εγώ μια αίτηση και θα τους τη στείλω με φαξ ώστε να τη πρωτοκολλήσουν, μέχρι να φθάσουν τα φυσικά έγγραφα εκεί με το ταχυδρομείο.

 

Φράγκο δεν τους δίνω παραπάνω.

 

Εχω ξαναπεί πως συνάδελφος (προ93) πήρε αντί 15000+ εφάπαξ, 4500ε. Οπότε ποιός ο λόγος να δίνω 332.76ε σε αυτούς και να μου τα γυρίσουν πίσω, και να μην τα καταθέσω σε ένα αντίστοιχο πρόγραμμα τράπεζας;

Link to comment
Share on other sites

Τα έστειλα σήμερα, με courrier και φαξ. Ίσως αύριο και με περιστέρι για να εξασφαλιστώ. Δυνατή εμπειρία η τράπεζα τέτοιες μέρες 5ώρες αναμονή για να πληρώσω το ΤΠΕΔΕ!

Link to comment
Share on other sites

Πήγα Τρίτη πρωί, κάτι μου-σου-του, γενικά κανένα πρόβλημα πήρα πρωτόκολλο, μόνο η αίτηση αρκεί (το έχουν πάρει απόφαση φαίνεται...).

Υπόδειγμα της αίτησης δίνει ο tasso68 πριν 2-3 σελίδες. Καλή τύχη και ελπίζω να κινηθούμε μαζικά μέσω της νομικής οδού, το συντομότερο, για να πάρουμε τα χρήματα μας πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Η Διοικούσα του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ πήρε τελικά απόφαση για τους νέους ασφαλισμένους και το ΤΠΕΔΕ.

 

Για να διαγραφεί κανείς πρέπει να είναι ενήμερος την ημέρα της διαγραφής του και να είναι ασφαλισμένος σε άλλο τομέο πρόνοιας (πχ ΤΣΜΕΔΕ).

 

Επίσης χρήματα θα επιστρέψουν στους διαγραφέντες όταν κριθεί ότι δε δικαιούνται εφ άπαξ, δηλαδή όταν πάρουν σύνταξη (εκτός και αν κάνουμε κάτι να αλλάξει αυτό...λεω εγω τώρα)

 

Τη χαζομάρα της εισήγησης ότι αν έχεις κάνει χρήση των παροχών του ταμείου (δηλαδή το χαρτί της ενημερότητας που παίρναμε) δε δικαιούσαι επιστροφής δεν την έβαλαν στην απόφαση (μάλλον θα έπεσε γέλιο στο άκουσμά της)!!!

 

Άρα το θέμα είναι οριστικό. Σπεύσατε να διαγραφείτε όσοι επιθυμείτε.

αποφαση.pdf

Edited by kpapaxr
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά τι γίνεται εδω?

 

Το τρίτο σκέλος της γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ. λέει ξεκάθαρα ότι ακόμη και στην περίπτωση που επιλέγεις να ασφαλιστείς προαιρετικά στο ΤΠΕΔΕ δε χρειάζεται να προσκομίσεις ασφαλιστική ενημερότητα ΤΠΕΔΕ για συμμετοχή στις δημοπρασίες. Η τελευταία απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ στο 1ο σκέλος λέει ότι αν εισαι ασφαλισμένος έστω και προαιρετικά στο ΤΠΕΔΕ υποχρεούσαι να προσκομίζεις ασφαλιστική ενημερότητα ΤΠΕΔΕ στους διαγωνισμούς.

 

Ας με βοηθήσει κάποιος γιατί μάλλον δε καταλαβαίνω κάτι σωστά εδω... Τελικά τι υπερισχύει η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. ή η απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ ?

Edited by tsouvi
Link to comment
Share on other sites

Ε που κολλάς και σύ...; Αν επέλεξες να ασφαλιστείς προαιρετικά έστω, κόπο σου κάνει να ζητήσεις μια ενημερότητα; ή να την βάζεις μέσα στο φάκελο;

Link to comment
Share on other sites

Το εχουμε πει τοσες φορες, ας το πουμε άλλη μια

Οι γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που γινονται αποδεκτες από τη Διοικηση, ισοδυναμουν με Νομο του Κρατους (αρθρο 7 του Ν 3068/2002 (Α324) περι Οργανισμου του ΝΣΚ, οριζει ως υποχρεωτικες για τη Διοικηση τις Γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που εχουν γινει αποδεκτες αρμοδίως)

Οι "αποφασεις" του εταα, τσμεδε, τπεδε κ.α κακοποιων ιδρυματων, βρίσκονται προφανως πιο κατω στην ιεραρχια, οφειλουν δε να ακολουθουν το Νομο, ειδάλλως είναι κουρελοχαρτα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.