Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ύψος υπογείου από τελική στάθμη εδάφους


STAVROSL

Recommended Posts

Σε ένα οικόπεδο που έχει πρόσωπο σε δρόμο με κλίση από την μπροστινή του πλευρά και από την πίσω, υπάρχει κτίριο το οποίο βρίσκεται χαμηλότερα από το επίπεδο του δρόμου. Το συγκεκριμένο κτίριο έχει νομιμοποιηθεί.

Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

α) Όσον αφορά το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος που ισχύει στην περιοχή, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο κτίσμα δεν εφάπτεται στην οικοδομική γραμμή, αρχίζει να μετράει από το έδαφος όπου "πατάει" το κτίριο και όχι από το πεζοδρόμιο?

β) Το κτίσμα έχει δηλωθεί ως ισόγεια οικία με υπόγειο ίσου εμβαδού με την οικία,

σχετικά με το "υπόγειο" αυτό παύει να νοείται ως υπόγειο από τη στιγμή που ξεπερνά το 1,50 μ από το κατώτερο επίπεδο του δρόμου ή από το έδαφος όπου "πατάει" το κτίριο?

Link to comment
Share on other sites

Οχι, και ναί. Καταρχήν για το πρώτο ερώτημα σου λάβε υπόψιν ότι σημείο αφετηρία όπου μετράει το μέγιστο ύψος θεωρείται το επίπεδο γύρω ακριβώς απο το κτίριο. Οπου μπορεί να διαμορφωθεί έως 1.50 μ αν αυτό επιτρέπουν οι κλίσεις του εδάφους. Για περισσότερες πληροφορίες δες τον Γοκ.

Το υπόγειο σου το μέγιστο ύψος που μπορεί να εξέχει είναι το 1.50 μ πρό νομοσχεδίου Σουφλιά. Αν αυτό δείχνει φυσικά η άδεια σου. Και μετράει ως την κάτω πλευρά της πλάκας του ισογείου. Δες και ξαναπές.

Link to comment
Share on other sites

οπότε, από ότι κατάλαβα, το ύψος δε μετρά από το δρόμο.

άδεια δεν υπάρχει, χτίστηκε χωρίς άδεια, κατόπιν επείδη υπήρχαν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις στην περιοχή, έγινε επέκταση Σχ. Πόλης και εξαιρέθηκαν από κατεδάφιση με το Ν. 1337/83. Απλά στην περίπτωση που προανέφερα, στο έγγραφο που περιγράφεται η εξαίρεση από κατεδάφιση, εμφανίζεται το κτίσμα ως ισόγεια οικία με υπόγειο (αλλά από ότι φαίνεται δεν ισχύει ο όρος υπόγειο αφού ξεπερνά κατά πολύ το 1,50 μ από το επίπεδο γύρω από το κτίριο).

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για να θεωρείται υπόγειο ένας χώρος ποια είναι η μέγιστη απόσταση που πρέπει να εξέχει η οροφή απο το έδαφος; 1,50m όπως ήταν παλιά ή ισχύει το 0,80m του Σουφλιά;

Link to comment
Share on other sites

μια ερώτηση, το 0,80 είναι το πανω μέρος της πλάκας ή το κάτω? Παλιά με το 1,50 ήταν το κάτω.

 

όπως παλιά.

0,80 από την οριστική στάθμη του εδάφους μέχρι την οροφή του υπογείου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.