Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

SAP2000 - Μοντελοποίηση, ανάλυση


geodou

Recommended Posts

Καταρχάς, να σε ευχαριστήσω για την ανταπόκριση (γιατί μερικοί είναι μόνο για να ρωτάνε εδώ μέσα μου φαίνεται). Εν πάσει περιπτώσει ... Βασικά έχω μία μεταλλική κατασκευή, στις δοκούς της οποίας θα τοποθετηθούν σιδηροτροχιές (φαντάσου την, ορθογωνικής κάτοψης όπου πάνω στις δύο διαμήκεις θα πατάνε οι τροχιές). Το όχημα (βαγονέτο) θα φέρει βάρος μέχρι 12-14 τόνους. Νομίζω με το SAP2000 μόνο γραμμές επιρροής μπορώ να εξάγω (ή δίνει και κάτι άλλο που δεν το έχω βρει ακόμη ; ). Έχεις καμιά ιδέα συνάδελφε AlexisPap ;

 

Σε ευχαριστώ προσωπικά και προκαταβολικά,

Link to comment
Share on other sites

Από αυτά που θυμάμαι έχει επιλογή Moving loads και μετά ορίζεις το φορτίο και τη διαδρομή.Στη συνέχεια μπορείς να έχεις τις γραμμές επιρροής.

(Αυτή γενικά είναι και η διαδικασία σε όλα τα προγράμματα, τα οποία έχουν αυτή τη δυνατότητα).

 

Δε θυμάμαι αν υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξεις loadcases από τη διάφορες θέσεις του φορτίου-γραμμής επιρροής (π.χ. Sofistik και Robot έχουν αυτή τη δυνατότητα)

 

Διάβασε και τα θέματα με τις γερανογέφυρες.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ dratsiox, τα θέματα με τις γερανογέφυρες τα διάβασα πριν ποστάρω αλλά δεν βρήκα κάτι που μπορεί να βοηθήσει περισσότερο απ' τα όσα έχω βρει μέχρι στιγμής.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. Κάνω την διπλωματική μου και έχω ενα τετραόροφο κτίριο το οποίο πρέπει να αναλύσω με το SAP200v.14. Το ισόγειο είναι υπερυψωμένο και απο κάτω υπάρχουν περιμέτρικα τοιχία μέχρι τη στάθμη του υπογείου. Για να βρώ το κέντρο βάρους και το κέντρο στροφής του ορόφου αυτού θα πρέπει να συνυπολογίσω τις μαζες και τις δυσκαμψίες των τοιχίων; Χρειάζομαι τα σημέια αυτά προκειμένου να εφαρμόσω την Ισοδύναμη Στατική Μέθοδο. Παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι πάνω στο θέμα ας απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους!

Στα πλαίσια της διπλωματικής μου εργασίας έχω αναλάβει την αποτίμηση της ανελαστικής συμπεριφοράς υφιστάμενης κατασκευής από Ο.Σ.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: περιμετρικά του υπογείου υπάρχει τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα!

Με ποίο τρόπο μπορώ να προσομοιώσω αυτό το τοιχίο με το SAP2000;

 

Με θλιβόμενη διαγώνιο (δες ΚΑΝΕΠΕ και σημειώσεις Τάσιου) , για να μπορέσεις να προσομοιώσεις την δυσκαμψία του υπογείου. Το sap έχει στοιχείο NLlink που δουλεύει μόνο σε θλίψη. Έτσι και αλλιώς δεν περιμένεις πλαστικοποίηση των τοιχωμάτων του υπογείου.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ξέρει κανείς αν το sap έχει στοιχεία πεδίλων ή πεδιλοδοκών?Μία δεύτερη ερώτηση:πώς μοντελοποιούμε τα υπόγεια?Έχω δύο υπόγεια και σκέφτομαι να τα μοντελοποιήσω με μία υψίκορμη δοκό 6 μέτρων στο πάνω επίπεδο η οποία θα συνδέεται με κολώνες κάθε 1 μέτρο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις sap βάζεις επιφανειακά. Εάν θες ραβδωτά τότε βάλε καλύτερα δύο υψίκορμες (μία για κάθε υπόγειο) και άκαμπτα μέλη χιαστί μεταξύ άνω και κάτω κόμβων να προσομοιωθεί η ακαμψία του τοιχείου. Με μία σκέτη υψίκορμο δεν νομίζω να γίνει σωστή προσομοίωση.

 

Για τα στοιχεία θεμελίωσης, η πεδιλοδοκός θα προσομοιωθεί σαν μία αναποδη δοκός Τ με ελατήρια Winkler ανά αποστάσεις.

 

Τα πέδιλα προσομοιώνονται με ένα άκαμπτο μέλος το οποίο πακτώνεται στο κάτω άκρο. Δεν ξέρω τώρα ακριβώς τι διαστάσεις έχει αυτό το μέλος γιατί δεν το έχω χτησιμοποπιήσει ποτέ απλά το έχω δει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχω κάνει export ένα μοντέλο από το etabs στο sap2000 και παρουσιάζει μεγάλες διαφορές στα διαγράμματα των εντατικών μεγεθών και ιδιαίτερα για την φόρτιση του ιδίου βάρους.Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει?(οι διαφορές είναι πιο μεγάλες προς το κέντρο του κτιρίου όπου υπάρχουν τρία τοιχώματα)

Link to comment
Share on other sites

Τα υλικά είναι ίδια ?

 

Πάντως για να δεις εάν τα μοντέλα σου και οι μάζες είναι ακριβώς ίδια τρέξε μία ιδιομορφική ανάλυση και στα δύο προγράμματα και σύγκρινε τες. Θα πρέπει να είναι ίδιες οι ιδιομορφές και οι ιδιοπερίοδοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.