Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μηχανολόγος ΤΕ και άδεια οικοδομής


Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι..

 

θελω να σας κανω μια ερωτηση?..Σαν μηχανολογος Τ.Ε μπορω να αναλαβω μια δεια οικοδομης δλδ να την υπογραψω εγω?..Εκτος απο τα μηχανολογικα τα οποια θα τα κανω και θα τα υπογραψω εγω , μπορω να υπογραψω τα αρχιτεκτονικα και τα στατικα τα οποια θα γινουν απο τον αντιστοιχο πολιτικο μηχανικο και τον αρχιτεκτονα, και ο λογος για να φενεται ενας μονο μηχανικος,δλδ αυτος που ανελαβε την αδεια..

 

Σας ευχαριστω πολυ..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε απέσυρε σε παρακαλώ την δημοσίευση. Δεν τιμά κανέναν. Υπογράφεις μόνο ό,τι προβλέπεται από τα επαγγελματικά δικαιώματα (μελέτες Η/Μ). Τα υπόλοιπα από τους αντίστοιχους.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε cna χαλάρωσε.

 

Ερωτήσεις καθημερινότητας και ρεαλισμού από νέο συνάδελφο πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαστικότητα και ρεαλισμό.

 

Σωστός στην ουσία βέβαια.

 

Συνάδελφε ΑΘ.ΣΗΦΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ διάβασε τα δικαιώματα και την κείμενη νομοθεσία και πράξε αναλόγως.

 

Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ...

Το να ρωτάς για να μαθένεις δεν ειναι κακό...

Ουτε την δουλεια πηγαμε να σου φάμε ούτε τπτ απλά αυτή η ερωτήση τέθηκε και σε μένα απο μένα εταιρία και το θεώρησα σωστό να συμβουλευτώ απο παλιουσ συναδελφους με μεγαλύτερη εμπειρια...

 

 

Ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε συνάδελφε, σαφώς και δεν είναι κακό να ρωτάς και δεν είναι θέμα να μου φας την δουλειά. Όμως μερικά ερωτήματα απαντώνται αυτομάτως από τον τίτλο σπουδών (εξαίρεση οι Διπλωματούχοι ΠΜ). Δηλαδή, πώς θα υπογράψεις για κάτι που ούτε καν το έχεις διδαχθεί (αρχιτεκτονικά-στατικά);

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ας μην σχολιάσουμε τι έχει διδαχθεί ο κάθε ένας σε σχέση με αυτά που του δίνει δικαίωμα ο νομος να υπογράφει.Θα γυρίσουμε όλοι στο πρώτο εξάμηνο.Η καθημερινή τριβή με συναδέλφους και πολεοδομία-υπηρεσίες μας διδάσκει!

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς μόνο Η/Μ να υπογράψεις, και αυτά μέχρι κάποιο όριο. Συνήθως για πολυκατοικία δεν μπορείς να τα υπογράψεις όλα.

 

Για την μελέτη θέρμανσης μπορείς να υπογράψεις έως 40.000 θερμίδες.

 

Δεν έχεις δικαίωμα να υπογράψεις ατμολέβητα (σε βιοτεχνίες/βιομηχανίες κυρίως χρειάζεται).

 

Δεν έχεις δικαίωμα μελέτης εγκατάστασης δεξαμενών εναποθηκεύσεως και αποθηκεύσεως υγραερίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφε λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω (αν και πολυ πιθανον το ξερεις...;) ) αλλα δεν ισχύουν τα περισσότερα απο αυτα που γράφεις για τα δικαιώματα των Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ. Στηριζεσε, οπως και το ΤΕΕ, σε βασιλικα διαταγματα του '30 που αφορουν υπομηχανικους τα οποια μονο στις συγχρονη εποχη δεν ανηκουν και το ΤΕΕ με νυχια και με δοντια καταφερε να επιβαλει, στον βαθμο που μπορει βεβαια, εως και τωρα.

Δυστυχώς η πλήρη άγνοια μιας μερίδας, κυριως παλαιών γενεών, αποφοίτων ΚΑΤΕΕ/ΤΕΙ, η οποια και ειναι απόρροια πολλων παραγόντων (βλ. βαρεμάρα, νοοτροπια "αρπα-κόλλα" , μη ενασχόληση ή σποραδική ενασχόληση με το αντικείμενο κ.α.) εκθέτουν την πλεοψηφία των Τεχνολόγων Μηχανικών οι οποίοι προσπαθουν να βιοπορήσουν διεκδικώντας τα αυτονόητα επαγγελματικα δικαιώματα που αναλογούν στο επίπεδο σπουδών τους.

Δυστυχώς σε ΤΕΙ/ΚΑΤΕΕ εχει εισαχθεί μερίδα "συναδέλφων" ειτε με το σύστημα της καλης βαθμολογιας απο τεχνικα λυκεια ειτε με το πιο προσφατο συστημα "στραβοι, κουτσοι ολοι στον αγιο παντελεημονα" (βλ. Σιμήτης). Καποιοι απο τους εν λογω συναδελφους θελησαν να εξασκησουν σοβαρα το επαγγελμα εξελισώμενοι μεσα απο διαβασμα και την σκληρη δουλεια και αλλοι θεωρησαν οτι με το "χαρτι" και μονο θα εκαναν χρυσες δουλειες λειτουργώντας περα απο καθε λογικη και φιλοσοφια Μηχανικου...:???:

Συγγνωμη που ξεφυγα ισως απο το θεμα και συγγνωμη αν θιγω μερικους, με λυπεί ομως το γεγονος να βλεπω σε φορουμ μηχανικων Post οπως αυτο εδω...

Link to comment
Share on other sites

...Όμως μερικά ερωτήματα απαντώνται αυτομάτως από τον τίτλο σπουδών (εξαίρεση οι Διπλωματούχοι ΠΜ). Δηλαδή, πώς θα υπογράψεις για κάτι που ούτε καν το έχεις διδαχθεί (αρχιτεκτονικά-στατικά);

 

Για ποιό λόγο εξαιρούνται οι ΠΜ;

 

Επίσης, καλό είναι ο καθένας να υπογράφει για αυτό που έχει διδαχθεί!

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρούνται οι ΠΜ γιατί εκτός των αρχιτεκτονικών-στατικών μπορούν και υπογράφουν και μελέτες Η/Μ (από θέρμανση μέχρι και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις) μέχρι ορισμένη τάξη μεγέθους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.