Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανολόγος ΤΕ και άδεια οικοδομής


Recommended Posts

οκ είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα αυτό... που πάλι έχει να κάνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα της κάθε ειδικότητας ξεχωριστά! καλό είναι ο κάθε μηχανικός να μένει στην ειδικότητα του και πάνω σε αυτό που έχει διδαχτεί να κάνει!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω (αν και πολυ πιθανον το ξερεις...;) ) αλλα δεν ισχύουν τα περισσότερα απο αυτα που γράφεις για τα δικαιώματα των Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ. Στηριζεσε, οπως και το ΤΕΕ, σε βασιλικα διαταγματα του '30 που αφορουν υπομηχανικους τα οποια μονο στις συγχρονη εποχη δεν ανηκουν και το ΤΕΕ με νυχια και με δοντια καταφερε να επιβαλει, στον βαθμο που μπορει βεβαια, εως και τωρα.

Δυστυχώς η πλήρη άγνοια μιας μερίδας, κυριως παλαιών γενεών, αποφοίτων ΚΑΤΕΕ/ΤΕΙ, η οποια και ειναι απόρροια πολλων παραγόντων (βλ. βαρεμάρα, νοοτροπια "αρπα-κόλλα" , μη ενασχόληση ή σποραδική ενασχόληση με το αντικείμενο κ.α.) εκθέτουν την πλεοψηφία των Τεχνολόγων Μηχανικών οι οποίοι προσπαθουν να βιοπορήσουν διεκδικώντας τα αυτονόητα επαγγελματικα δικαιώματα που αναλογούν στο επίπεδο σπουδών τους.

Δυστυχώς σε ΤΕΙ/ΚΑΤΕΕ εχει εισαχθεί μερίδα "συναδέλφων" ειτε με το σύστημα της καλης βαθμολογιας απο τεχνικα λυκεια ειτε με το πιο προσφατο συστημα "στραβοι, κουτσοι ολοι στον αγιο παντελεημονα" (βλ. Σιμήτης). Καποιοι απο τους εν λογω συναδελφους θελησαν να εξασκησουν σοβαρα το επαγγελμα εξελισώμενοι μεσα απο διαβασμα και την σκληρη δουλεια και αλλοι θεωρησαν οτι με το "χαρτι" και μονο θα εκαναν χρυσες δουλειες λειτουργώντας περα απο καθε λογικη και φιλοσοφια Μηχανικου...:???:

Συγγνωμη που ξεφυγα ισως απο το θεμα και συγγνωμη αν θιγω μερικους, με λυπεί ομως το γεγονος να βλεπω σε φορουμ μηχανικων Post οπως αυτο εδω...

 

Προφανώς έχεις καταλάβει που αναφέρονται αυτά που λέω. Τα βασιλικά διατάγματα ισχύουν ακόμα εκτός αν βγει νόμος που τα αναιρεί.

Ακόμα και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανικων Τ.Ε.Ι. αναφέρει ότι τα δικαιώματα των αποφοίτων Τ.Ε.Ι. είναι αυτά των υπομηχανικών.

 

Μπορείς να μου αναφέρεις τους νόμους που υποστηρίζουν την δικιά σου άποψη;

Link to comment
Share on other sites

.. καλό είναι ο κάθε μηχανικός να μένει στην ειδικότητα του και πάνω σε αυτό που έχει διδαχτεί να κάνει!

 

Οχι μόνο είναι καλό. Είναι και δεοντολογικά αυτονόητο και απαραβίαστο. Απαγορεύεται δεοντολογικά να αναλαμβάνει κανείς, αντικείμενο που δεν κατέχει. Διαβάστε τον κώδικα δεοντολογίας των Μηχανικών.

(Αν και θα μου πείτε τώρα...άσε μας ρε Agrafiot με τις δεοντολογίες, το μεροκάματο να βγαίνει..)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου συνάδελφε! Βέβαια αυτό το μεροκάματο είναι που με ανησυχεί! Άλλοτε δεν υπάρχει καθόλου και όταν υπάρχει κοιτάνε μερικοί-μερικοί να κάνουν και την εργασία πέρα της ειδικότητας τους με αποτέλεσμα αυτό το μεροκάματο να είναι υπερφουσκωμένο… με λίγα λόγια ο καθένας ή μάλλον οι περισσότεροι κοιτάνε την πάρτη τους και υπάρχει σχεδόν πάντα η κλασσική ατάκα «ωχ μωρέ αδερφέ δε βαριέσαι»..

Link to comment
Share on other sites

Οι απαξιωτικές εκφράσεις χαρακτηρίζουν αποκλειστικά αυτόν που τις εκτοξεύει και ουδόλως μειώνουν

την αξία της δημοσίευσης στην οποία απευθύνονται.

 

Ας αφήσουμε τις λύπες, τις οδύνες και τους σπαραγμούς για συζητήσεις καφενειακού επιπέδου.

 

Σε μια κοινότητα επιστημόνων πρέπει να χρησιμοποιούμε ανάλογες φράσεις.

Καλό είναι να αποφεύγουμε την χρήση "ατράνταχτων" επιχειρημάτων του τύπου: "δεν είναι έτσι"

ή "όσα είπες, σβήσ' τα", και να τεκμηριώνουμε -όσο μπορούμε- την γνώμη μας, ιδιαίτερα όταν

αναφερόμαστε σε θέματα νομοθεσίας.

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρούνται οι ΠΜ γιατί εκτός των αρχιτεκτονικών-στατικών μπορούν και υπογράφουν και μελέτες Η/Μ (από θέρμανση μέχρι και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις) μέχρι ορισμένη τάξη μεγέθους.

 

+ τα τοπογραφικά

Link to comment
Share on other sites

Το έχω πεί αρκετές φορές .

Το 1934 είχαμε την Α' Ελληνική Δημοκρατία , εφ' όσον οι πρό του Οθωνα ήταν πριν την αναγνώριση του Ελληνικού κράτους από το πρωτόκολλο του Λονδίνου .

 

Αρα δεν μιλάμε γιά "Βασιλικά" Διατάγματα , αλλά γιά την διατάγματα που εκδόθηκαν με βάση την προ 80 ετών πραγματικότητα .

Link to comment
Share on other sites

Τα τοπογραφικά δεν τα συμπεριέλαβα γιατί αυτό που συμβαίνει με τα Η/Μ είναι πιο εξώφθαλμο.

 

Απλά υπογράφουν ότι είναι μέχρι στα 3 χρόνια δικαίωμά μας όταν παίρνουμε το πτυχίο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.