Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση μη αρτίων γηπέδων εκτός σχεδίου


Recommended Posts

iliekater

1)Δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση ή κατά κανόνα . Το θέμα είναι να άρτιο και οικοδομήσιμο .

2)Δυστυχώς μου καταστράφηκε ο σκληρός μου δίσκος και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον Κώδικα που είχα για να σου βρω τη νομοθεσία που ισχύει . Έχω κάνει όμως σχετικά προφορικά ερωτήματα σε τοπογραφικά τμήματα πολεοδομιών για αρκετές τέτοιες περιπτώσεις (πιθανές αγορές τέτοιων ακινήτων από γνωστούς και πάμπολλες εκτιμήσεις για τράπεζες ) και πάντα μου έλεγαν τα ίδια . Η συνέννωση αυτή είναι δώρο - άδωρο . Βέβαια έχουν κάποιοι ελάχιστοι βγάλει τέτοιες άδειες στις περιοχές αυτές αφού πρώτα τα πήρε χοντρά ο τοπογράφος της Πολεοδομίας (ήταν ένα συγκεκριμένο κύκλωμα που τα έκανε αυτά) και έχουν πέσει στα χέρια μου 2τέτοιες κακώς εκδοθείσες άδειες . Τώρα όμως από ό,τι ξέρω μαζεύτηκε ο συγκεκριμένος συνάδελφος οπότε ...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 218
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ή αγροτική οδός με πρόσωπο 25μ

 

αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω, "αναγνωρισμένη" αγροτική οδό

 

δηλ.

 

1. συμβόλαια προ του 23

2. οδοί που οδηγούν σε παραλίες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος και έχουν κατασκευαστεί από δημόσια αρχή (ΤΥΔΚ κτλ)

 

το ίδιο ισχύει και για την κατάτμηση μετά τον ΔΕΚ του 2003

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείτε , σας παρακαλώ , πείτε μου :

 

adadim : Γιατί η συννένωση είναι δώο άδωρον ; Εννοείς στην περίπτωση που κανένα από τα εν μέρει δεν είναι άρτιο ;

 

PetroS_ : αυτό σχετικά με τις αγροτικές οδούς πού ακριβώς αναγράφεται ; με έχει απασχολήσει και εμένα στο παρελθόν , αλλά δεν ξέρω πού το λέει .

Link to comment
Share on other sites

Είναι δώρο - άδωρο γιατί ο αρχικός σκοπός να καταστεί άρτιο και οικοδομήσιμο το τελικό όλο οικόπεδο , δεν επιτυγχάνεται ...

Link to comment
Share on other sites

PetroS_ : αυτό σχετικά με τις αγροτικές οδούς πού ακριβώς αναγράφεται ; με έχει απασχολήσει και εμένα στο παρελθόν , αλλά δεν ξέρω πού το λέει .

 

katatmish1fj3.jpg

katatmish1fj3.40db9911e3.jpg

katatmish2rp4.jpg

katatmish2rp4.ff8080e707.jpg

εγώ εδώ το βρήκα, όπως επίσης και πολλά ενδιαφέροντα περί κατάτμησης σε εκτός σχεδίου γήπεδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Εχω ενα αγροτεμαχιο εκτος σχεδιου, που προερχεται απο κατατμηση που εγινε το 1999 (προ 2003). Το εμβαδον του ειναι 4100 τ.μ. και εχει προσωπο 70 μ. σε αγροτικη οδο. Προφανως ειναι αρτιο και οικοδομησιμο κατα κανονα τοτε που δημιουργηθηκε.Διπλα του και κατα σειρα (δηλαδη το ενα ειναι συνεχεια του αλλου) υπαρχουν 2 μη αρτια και μη οικοδομησιμα αγροτεμαχια επιφανειας 2700 και 2400 τ.μ. με προσωπο και αυτα στην αγροτικη οδο, τα ιποια ανηκουν στον πατερα του ιδιοκτητη. Ολα αυτα τα αγροτεμαχια ζηταω να ενωθουν σε ενα και να θεωρηθουν οροι δομησης για ξενοδοχειο. Ο υπαλληλος ισχυριζεται οτι ειναι νεο οικοπεδο και αρα θελει αναγνωριση της αγροτικης οδου ως προυφισταμενης του 1923 για να ειναι αρτιο και οικοδομησιμο. Εγω, οτι προκειται για βελτιωση αρτιοτητας. Θα ηθελα την αποψη σας επι του θεματος αυτου και νομιζω οτι επιτελους βρε συναδελφοι πρεπει να κανουμε κατι ωστε να διευκρινησθει το θεμα αυτο με τις συννενωσης και γενικως τις οποιες ασαφιες αφορουν τα εκτος σχεδιου. Ευχαριστω.....

Link to comment
Share on other sites

Ο υπαλληλος ισχυριζεται οτι ειναι νεο οικοπεδο και αρα θελει αναγνωριση της αγροτικης οδου ως προυφισταμενης του 1923 για να ειναι αρτιο και οικοδομησιμο.

έχει ξανασυζητηθεί το θέμα και πρέπει να έχει δίκιο ο υπάλληλος.αγροτεμάχιο είναι και όχι οικόπεδο.δεν φαίνεται ο δρόμος στο πεντοχίλιαρο?

Link to comment
Share on other sites

Kristiano,

 

Από που προκύπτει αυτό?

Γιατί είχα την εντύπωση ότι αν σε άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση γίνει συνένωση ισχύει η κατά παρέκκλιση αρτιότητα και μετά τη συνένωση. (δες αυτό το thread στη δημοσίευση του gior35: http://wwww.michanikos.gr/showthread.php?t=1184&page=2 ).

Η οικοδομησιμότητα δεν είναι ξεκάθαρη όμως...τελικά τι ισχύει?!

 

 

p.s. Στην πολεοδομία της Νομαρχίας στα Χανιά δεν δέχονται τον δρόμο σαν αγροτικό προ του 23 από τον 5αρι της ΓΥΣ και μόνο. Θέλουν αεροφωτογραφία του 45...

Link to comment
Share on other sites

Στο 5χιλιαρο φαινεται ο δρομος. Αυτο δεν αποδεικνυει ομως οτι ειναι προ του 23. Αν ηταν αυτο το προβλημα, νομιζω οτι δεν θα ειχε δημιουργηθει θεμα. Το διευκρινηστικο Εγγραφο ΥΠΕΧΩΔΕ 1256/2005 λεει οτι οι διαταξεις περι προσωπου 25μ. σε κοινοχρηστο χωρο αφορουν αγροτεμαχια που προερχονται απο κατατμηση ή συννενωση μη αρτιων αγροτεμαχιων. εγω δεν ζηταω συννενωση μη αρτιων για να κανω αρτιο αλλα σε ενα ηδη αρτιο αγροτεμαχιο ενωνω 2 μη αρτια ομορα αγροτεμαχια. Επισης, πως ειναι δυνατον εφοσον ισχυουν οι διαταξεις που αναφερει ο nk104, ενα αρτιο κατα παρεκκλιση να διατηρει την αρτιοτητα του μετα την συννενωση με μη αρτιο και ενα αρτιο να θεωρειτει νεο αγροτεμαχιο οταν συννενωνεται με μη αρτιο????? Δεν ειναι λιγο οξυμωρο αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.