Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγάνωση σε panels μεταλλικών κτηρίων


Recommended Posts

Στην σύνδεση κατά την συναρμολόγηση στεγών μεταλλικών κτιρίων από panels πολυουρεθάνης πρέπει πάντα να μπαίνει κάποιο στεγανωτικό υλικό? (μαστίχη – σιλικόνη κ.λ.π). Αν ναι, πότε και ποιο. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία? Αν η κλίση είναι μικρή 6-10% δεν είναι απαραίτητο?

 

[08-05-2008, 08:40]

 

?????????????????? :) : :( :( : :) ??????????????????

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεία σου Αρη! Πρέπει να μπεί μόνωση και στην επικάλυψη και στην πλαγιοκάλυψη! Απλώς πές μου πώς τοποθετήθηκαν τα πανέλα, αν οι άκρες τους είναι κομμένες, οι κορφιάτες τί σχήμα έχουν,τα ειδικά τεμάχια που χρησιμοποίησες κτλ.

 

Edit: Το γράψιμο με κεφαλαία απαγορεύεται ρητά από τους Kανόνες Συμμετοχής .

Link to comment
Share on other sites

Μάριε θα μπουν τα πανέλλα σε 2 μήνες απλά επειδή ζήτησα να μπει κάποια μόνωση στον κατασκευαστή, μου είπε ότι δεν βάζει κάτι. Ρωτάω λοιπόν για να το απαιτήσω ή όχι. Είναι δύριχτη στέγη 14 μ άνοιγμα, κλίση 10%. Όσο για τα ειδικά τεμάχια είναι μάλλον τα κλασσικά που βλέπω σε καταλόγους.

Έχεις να με συμβουλέυσεις κάτι για τα τεμάχια?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ να μονώσεις τις άκρες των κομμένων πανέλων έστω να μην χαλάσει το πανέλο με τον καιρό. Επίσης καλό θα ήτανε να μονώσεις όλα τα διαφώτιστα ή τα παράθυρα διαφυγής καπνού πυρκαϊάς με μαστίχη και μονωτική πλαστελίνη και όχι με σιλικόνη, όσο για τα ειδικά τεμάχια τα κλασσικά του εμπορίου και όχι κατά παραγγελίας. Πολυεστερικό πάνελ ή πετροβάμβακα;

 

Edit: Το γράψιμο με κεφαλαία απαγορεύεται ρητά από τους Kανόνες Συμμετοχής .

Link to comment
Share on other sites

πάνελ πολυουρεθάνης έχω

Μέταξύ τους στα πάνελ δεν χρειάζεται μαστίχη?

Έχεις κάποιο χαρακτηριστικό για την μαστίχη ή την μονωτική πλαστελίνη?

Link to comment
Share on other sites

οχι αρη δεν χρειαζεται μεταξυ των πανελων

εκεινο που χρειαζεται ειναι προσοχη στην συναρμογη , να βγαινει απο παντου το προστατευτικο ναυλον πριν την τοποθετηση , ο αριθμος και η ποιοτητα των κοχλιων και ισως η επικαλυψη τους με μαστιχη .

οσο για τις μαστιχες ...οτι πληρωνεις παιρνεις και καλο ειναι να μην το παρακανεις μια και δεν ειναι καμμια ειδικη κατασκευη

 

φιλικα δημητρης

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Άρη,

οι εταιρείες που προμηθεύουν τα πάνελ, πρέπει να προμηθεύουν και τα σφραγιστικά υλικά. Οι βίδες που χρησιμοποιούν έχουν ειδική καλύπτρα και στεγανωτικό παρέμβυσμα.

Υποτίθεται ότι η σωστή επικάλυψη σε συνδυασμό με την ως άνω στερέωση εγγυώνται τη στεγανότητα.

Πολλοί παραγωγοί εφοδιάζουν τα πάνελ με μια ταινία από συμπιέσιμη, αφρώδη πολυουρεθάνη στην επικάλυψη που κάνει πράγματι καλή δουλειά. Εάν δεν υπάρχει στο πάνελ αυτή η ταινία, υπάρχουν αυτοκόλλητες στο εμπόριο. Ακόμη μπορείς να τοποθετήσεις σφραγιστικό υλικό στο ένα πάνελ στο μέρος της επικάλυψης και μετά να εφαρμόσεις το γειτονικό πάνελ.

Όταν καλούμαστε εκ των υστέρων να δώσουμε πυροσβεστικές λύσεις στεγανοποίησης, προτείνουμε αυτοκόλλητες, ελαστομερείς, ασφαλτικές μεμβράνες σε μορφή ταινίας που δουλεύουν μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά στα πανελλα πρέπει να υπάρχει έξ' αρχής μονωτικό υλικό για τις μεταξύ τους συνδέσεις πάντα και να το απαιτούμε αν δεν υπάρχει? ή μόνο σε ειδικές κατασκεύες?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.