Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων


Recommended Posts

Ποιος κατέχει το επαγγελματικό δικαίωμα σύνταξης Τοπογραφικών Διαγραμμάτων;

 

Η υπογραφή τοπογραφικών σχεδίων προϋποθέτει ότι ο υπογράφων έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις για εκπόνηση τοπογραφικών μελετών. Τις προϋποθέσεις αυτές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έχουν :

 

1. Οι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί και οι Πολιτικοί Μηχανικοί, σύμφωνα με το Ν. 4663/30.

 

2. Οι Πολιτικοί Υπομηχανικοί, υπό τους περιορισμούς που ορίζει το Β.Δ. 769/1972.

 

3. Οι πτυχιούχοι Τοπογραφίας των ΤΕΙ, υπό τους περιορισμούς που ορίζει το Β.Δ. 769/1972.

 

4. Οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να συντάσσουν το απαιτούμενο τοπογραφικό διάγραμμα για τη σύνταξη συμβολαίου μεταβιβάσεως οικοπέδου ή αγροτεμαχίου (Γνωμοδότηση αρ. 1/12.1.1979 Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών).

 

Οι εργοδηγοί δεν υπάγονται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις και κατά συνέπεια δεν έχουν δικαίωμα εκπόνησης τοπογραφικών μελετών και κατ’ ακολουθία υπογραφής Τοπογραφικών Σχεδίων.

 

πηγή: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/SYXNES_ERWTHSEIS_P/TAB36023/AGRONOMOI_ARXITEKTONES_POLITIKOI.HTM

Link to comment
Share on other sites

...

Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να ζητάμε το λογαριασμό και απόδειξη όχι μόνο από τη ταβέρνα αλλά και από το κάθε φιάκα πολιτικό...

 

Και τώρα που τη ζητάμε , ξέρεις πόσο θα αξιοποιηθεί από τους αρμόδιους ...

 

Όσον αφορά από το λογαριασμό που οφείλουν να μας δώσουν οι πολιτικοί , δεν θα το επεκτείνω διότι θα πρέπει να πάρω κάρτα για ανάρμοστο περιεχόμενο.

 

Πάντα αναρωτιόμουν ποιος από εκεί πάνω στο πάλκο έχει ποιο πολύ μυαλό...τελικά μου φαίνεται και με σιγουριά πλέον πρέπει να έχει ο γραμματέας...

 

Ο γραμματέας της κομπίνας και της διαπλοκής ;

 

 

Παρακαλώ @parist43 , stayros, cna, pappos , να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι.

 

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα τοπογραφικά πρέπει να υπογράφουν μόνο οι τοπογράφοι.

(Τοπογράφοι ΑΕΙ/ΤΕΙ)

 

Απλά πράματα. Τώρα επειδή εδώ είναι Ελλαδιστάν και επειδή δεν υπάρχει καθόλου επίπεδο γίνεται αυτό που γίνεται.

Τα υπόλοιπα είναι ανούσια να τα συζητάμε από την στιγμή που δεν έχουν μπει βάσεις και σωστά προγράμματα σπουδών.

 

Ο γραμματέας της κομπίνας και της διαπλοκής ;
Όχι εννοώ πάλκο εκεί που τραγουδάνε οι δικαστές. Έχει και κάποιον εισαγγελέα νομίζω...έτσι πρέπει να λέγεται και έναν γραμματέα. Ε από όλους εκεί πάνω μάλλον ο γραμματέας πρέπει να είναι και ο εξυπνότερος.
Link to comment
Share on other sites

Γνωμοδότηση αρ. 1/12.1.1979 Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

αυτη αναφερει οτι οι Αρχιτεκτονες εχουν δικαιωμα συνταξης μονο με χρηση μετροταινιας και οχι με τοπογραφικα οργανα.

Κανενα ομως νομοθετημα δεν δινει επαγγ δικαιωμα συνταξης τοπογραφικων σε Αρχιτεκτονες,ουτε το ΒΔ του 30.αρα κατα την αποψη μου το επαγγ δικ των Αρχιτεκτονων σε τοπογραφικα στηριζεται μονο στην ανωτερω γνωμοδοτηση του εισαγγελεα ,και ειναι εωλη.

gvarth προσωπικα τους εχω κρατησει πολυ χαμηλα τους τονους.Λεμε τα αυτονοητα.Οι Αρχιτεκτονες δεν διδασκοντε τοπογραφια ,αλλα ουτε υπαρχει νομοθετημα να δινει δικ σε Τοπογραφια.απλα πραγματα σε χαμηλους τονους

ΥΓ εδω θα συμφωνησουμε για την υποκρισια του ΤΕΕ.στην ανακοινωση του που παρεθεσε ο anchile αναφερει τους περιορισμους των ΤΕ ,αφηνει ομως να ενοηθει (το ΤΕΕ)πολυ κουτοπονηρα ,οτι οι Αρχιτ εχουν απεριοριστα δικ σε τοπογραφια,την στιγμη που κανενα νομοθ δεν αναφερει επαγγ δικ.

Επισης δεν αναφερει τους περιορισμους που θετει το ΒΔ του 30 στους διπλ Πολ Μηχ.(ενεργει δηλαδη οχι επιστημονικα αλλα συντεχνιακα)

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη για να καταλάβω.

Στα επαγγελματικά διακαιώματα δεν αναφέρεται για τους Αρχιτέκτονες να υπογράφουν τοπογραφικά και υπογράφουν τοπογραφικά με την γελοία απόφαση ενός δικαστικού ???

Link to comment
Share on other sites

Τοπογραφικά υπογράφουν και οι Δομικοί γιά το έργο που μελετούν Αρχιτεκτονικά .

 

Νομίζω ότι οι εισαγγελείς δεν βγάζουν αποφάσεις η γνωμοδοτήσεις , αλλά τα δικαστήρια .

 

Οι εισ-αγγελείς όπως λέει και ο τίτλος τους εισάγουν τις απόψεις τους στο δικαστήριο το οποίο τις αποδέχεται η τις απορρίπτει , είτε εν όλω , είτε εν μέρει .

Link to comment
Share on other sites

Στα επαγγελματικά διακαιώματα δεν αναφέρεται για τους Αρχιτέκτονες να υπογράφουν τοπογραφικά και υπογράφουν τοπογραφικά με την γελοία απόφαση ενός τραγουδιστή πάλκου ???

 

 

Ακριβως ετσι..οπως παρατηρει κανεις ,το ΤΕΕ στην αναφορα του για ολες τις ειδικοτητες παραθετει νομοθετηματα.για τους Αρχιτεκτονες ελειψει νομοθετηματος παραθετει μια γνωμοδοτηση ενος εισαγγελεα.καλα λεει ο pappos Ελαδισταν.

Τοπογραφικά υπογράφουν και οι Δομικοί γιά το έργο που μελετούν Αρχιτεκτονικά .

σωστα.

Link to comment
Share on other sites

ομίζω ότι οι εισαγγελείς δεν βγάζουν αποφάσεις η γνωμοδοτήσεις , αλλά τα δικαστήρια .
Γνωρίζουμε ... Όπως επίσης και ότι υπάρχει παραδικαστικό. Κανονικά σε λίγο καιρό μου φαίνεται δεν θα αναγνωρίζονται αποφάσεις από Ελληνικά δικαστήρια όπως και με τους Συμβολαιογράφους (σε μερικές χώρες της Ευρώπης δεν αναγνωρίζονται συμβόλαια που έχουν συνταχθεί από Ελλάδα). Ή σε λίγο καιρό μετά το ΔΝΤ, θα έρθει και το ΔΝΤ για την δικαιοσύνη. Γιατί πολύ απλά δεν υφίσταται δικαιοσύνη στο Ελλαδιστάν.
Link to comment
Share on other sites

Pappos δεν υπάρχει τίποτα ρε. Όλα υπάγονται στο "εθιμικό δίκαιο". Ξέρετε πόσο ισχυρό είναι το εθιμικό δίκαιο; Τόσο ισχυρό που κάποτε κάποιος αθώωσε σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους μιας συγκεκριμένης υπόθεσης λέγοντας ότι οι πράξεις τους αποτελούν "κοινή πρακτική".

Link to comment
Share on other sites

Μπα; τι εγινε; εχασε καμια δουλεια το γραφειο Δεμιριδη και θυμωσε;;

 

Λοιπον, επι της απαντησεως καποια σχολια (δε μου αρεσει, αλλα ετσι ειναι...)

 

Δηλαδη οι τοπογραφοι ΤΕ μπορουν να μετρησουν 1499,9 στρ. αλλα δεν ειναι ικανοι να μετρησουν 1500,01 στρ. Ειμαστε σοβαροι; Και δε μπορουν να εξαρτηθουν απο τριγωνομετρικα, προφανως γιατι δεν το εχουν διδαχθει ετσι;

Και δεν ντρεπομαστε που αναφερομαστε σε ΠΔ του '30 για τα επαγγελματικα δικαιωματα τοπογραφιας;

 

Μας ριχνουν μια και γνωμοδοτηση του '79 που μιλαει για ακοντια και αλλα αρχοιολογικα της τοπογραφιας, τοτε που t.s. & gps ηταν επιστημονικη φαντασια.

 

Κατι τετοιες βλακειες προσπαθουμε να εφαρμοσουμε , και εχουμε μενει τριτοκοσμικοι .

Αλλα οπου να'ναι ερχεται η πληρης απελευθερωση και τοτε θα τρεχουμε παλι γιατι δεν εχουμε ακομα καθορισει σαφη επαγγελματικα δικαιωματα, παρα μονο συντεχνιακα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.