Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οιονεί μισθωτοί: Μισθοί νέων μηχανικών σε κατασκευαστικές εταιρίες


rainman

Recommended Posts

Θα συμφωνήσω και με τον Sirus και με τον Daron και εγώ ψάχνω 3 μήνες και ως νέος ηλ.μηχανικός βρίσκω πόρτες κλειστές.Η δικαιολογία είναι έλλειψη εμπειρίας,αλλά αν δεν αρχίσουμε να δουλεύουμε πως θα την αποκτήσουμε ε;

 

ακριβως ετσι ειναι.αυτη την απορια την εχω κι εγω.ισως ρε σεις να υπαρχει καποιο μη αιτιατο συστημα οπου χωρις εισοδο αποκρινεται εμπειρια :D τι να πω το ριχνω στο γελιο.

 

παντως να πω την ιστορια μου κι εγω απο μια προσφατη συνεντευξη σε μια εταιρια στην Αθηνα,ο τυπας στυλ Βγενοπουλου με πουρακλα,αρχισε και μου λεγε πως εμεις με τα απολυτηρια 19+ δν ξερουμε τπτ και πως τα Πολυτεχνεια δν λενε τπτ.εχει ακουσει λεει ατακες του στυλ 1 εις την 20η = 20, 1000/1 = 100 κλπ και τα παιρνω και του λεω.

 

τεσπα,με τα πολλα με τα λιγα μου λεει στο τελος,οκ μου κανεις αν σε ενδιαφερει κι εσενα μπορουμε να συνεχισουμε.Ομως πρωτα πες μου τι ασφαλεια εχεις,και ποσα φραγκα θες.του λεω ΤΣΜΕΔΕ και θελω 1200.αντε γεια μου λεει.

 

Ποσο pathetic ατομο ε?

─────────────────────────────────────────────

Παράβαση Κανόνα 7 περί άσεμνου κειμένου. Χρησιμοποιούμε μόνο κόσμιες εκφράσεις.

Chilon

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα.... εχεις γελιο ρε rainman....τι ανθρωπους θα συναντησουμε ειδικα εδω στην Ελλαδα δεν περιγραφεται... Μας θελουν σκλαβους κατι ψωμιαδιδες με τα πουρα και να δουλευουμε εθελοντικα τα κοροιδα

Link to comment
Share on other sites

Καλά ξηγήθηκες rainman σου βγάζω το καπέλο που σαν νέος ζήτησες αυτά που αξίζεις.Εχει μαλιάσει η γλώσσα μου εδώ μέσα να πείσω τους μικρότερους ότι αν δεν ζητήσουν δεν θα πάρουν.

Δεν μου λές σαλπι αν δεν είχες την μαμα και τον μπαμπά θα σου περνούσε από το μυαλό να ζητήσεις 700???Θα σου πω εγώ..ΟΧΙ ..γιατί δεν θα μπορούσες να ζήσεις.Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτά τα 700ρια που ακούω και ντρέπομαι έχει το γεγονός ότι όλους αυτούς που αμοίβονται έτσι, και κακομαθαίνουν τους εργοδότες τους ταίζουν οι γονείς τους.

Link to comment
Share on other sites

δν ξερω αν εκανα καλα η οχι,αλλα δν γινεται αλλιως ρε παιδια.μορφωμενος επιστημονας ειμαι,εχω καταξοδευτει τοσα χρονια,εχω κανει ΜSc αν μη τι αλλο εχω μια αξιοπρεπεια σαν ανθρωπος.δν ειμαι ανειδικευτος εργατης.αλλα φαινεται καποιοi εργοδοτες δεν εχουν ψυχη.μαρεσε που μου λεγε επιστημονικα αβασιμα πράγματα για ενα θεμα που εχω δημοσιευση.κι οταν του λεω,ειστε λαθος γιατι το θεμα το εχω λιωσει και δν ειναι οπως τα λετε-με κοιταει και λεει.Αχ εσεις οι νεοι νομιζετε πως τα ξερετε ολα.

 

αυτο που χω καταλαβει γω παντως ειναι πως αντιμετοπιζομαστε σαν πολιτες β κατηγοριας.μηχανικος=ακριβος. για αυτο τα ΔΠΥ πανε συννεφο.καταντια και παλι καταντια.

Link to comment
Share on other sites

Καλά ξηγήθηκες rainman σου βγάζω το καπέλο που σαν νέος ζήτησες αυτά που αξίζεις.

 

Τι αξιζει δηλαδη?Τι μπορει να κανει και πως μπορει να προσφερει ΑΜΕΣΑ ενας νεος μηχανικος σε μια εταιρεια..

Παιδια...κακα τα ψεμματα....στο επαγγελμα μας το Α και το Ω ειναι η εμπειρια...(ειδικα αν εισαι εργοταξιακος).

Στην φαση που ειναι ο φιλος (οπως σχεδον ειμαι και εγω) δεν πας με απαιτησεις...και τζαμπα που λεει ο λογος δουλευεις....κερδιζοντας αλλου....για να μπορεις μετα απο 2-3-4-5 χρονια (αναλογως) να πας και να πεις στον εργοδοτη με την πουρακλα....γεια σας...ειμαι αυτος....ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ.....ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΟΣΑ!

Φιλε μου χωρις να θελω να σε απογοητευσω εισαι σε φαση που ''αγοραζεις'' για να μπορεις αργοτερα να ''πουλησεις'' στους πουρακλες την γνωση σου και την εμπειρια σου.

Δεν λεω οτι καλως δουλευει ετσι το συστημα αλλα το στυλ πληρωσε με 1200 επειδη εχω φαει την ζωη μου στα θρανια ειναι λαθος.

Φιλικα παντα...

Link to comment
Share on other sites

Εδω ταιριαζει το γνωστο τραγουδι

Ζητάω τα προβλεπόμενα,δεν τα ζητιανεύω...σε αντίθεση με εσας εχω μάθει να δουλεύω...

 

Ναι φιλε μου να τα ζητησει...γιατι οχι???Τοσα χρονια στερηθηκε τοσα για να αποκτησει αυτο το πτυχιο...

Τα βλεπω συνεχεια στην δουλεια νεομηχανικους που τους εκμεταλευεται ο καθε (παλιος) μηχανικος...μεχρι καθαριοτητα στο γραφειο κανουν!!!!

ΕΛΕΟΣ GREEK SYSTEM!!!

Link to comment
Share on other sites

salpi η τεχνολογια προχωραει. μονο ο νεος μηχανικος ο οποιος διαβαζε φυσικα (εξαιρουνται οι υπολοιποι) θα μπορει να ανταποκριθει σωστα συμφωνα με αυτη την εποχη που ζουμε και οχι πριν δεκαετιες. γιατι απο τα πανεπιστημια μεσα ερχεται νεα γνωση. ο νεος μηχανικος εχει την ορεξη να δουλεψει σκληρα. πολυ καλο ειναι να εχεις την εμπειρια. αλλα αν δεν εχεις θεωρητικο (συγχρονο) υποβαθρο θα μεινουμε στη χθεσινη Ελλαδα οπως ειμαστε παντα. γιαυτο θα επρεπε να δινανε ποστα περισσοτερο σε νεους μηχανικους και να πληρωνονται αναλογα με τη δουλεια που κανει ο καθενας και οχι να ζητανε στις αγγελιες συνεχεια με 10 15 χρονια προϋπηρεσια. αλλα τι και να τα λεμε.. εχουμε φτασει στο γκρεμο ηδη με ολα αυτα τοσα χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Οι εταιριες οπως π.χ. η Αρχιροδον προσλαμβανουν νεους ΜΧ?

ή

απαιτουν 3 μεταπτυχιακα σε αντισεισμικα κτιρια απο πλαστελινη και λεγκο, 7 ξενες γλωσσες, μια απο τις οποιες θα ειναι αρχαια διαλεκτος με συμβολα και γραμμες...

ικανοτητα μάντη ή ταχυδακτυλουργου θα αξιολογηθει θετικα...???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.