Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οιονεί μισθωτοί: Μισθοί νέων μηχανικών σε κατασκευαστικές εταιρίες


rainman

Recommended Posts

Ημουν σαφεστατος νομιζω..

Δεν ειπα να ζητιανευουμε και να δουλευουμε για ψιχουλα μια ζωη...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΑΣ.Εχει διαφορα το ενα με το αλλο και νομιζα οτι δεν θα χρειαζοταν να το εξηγησω παρεταιρω...

Καταλαβετε το οτι βγαινοντας απ την σχολη εχουμε κανει μονο τη μιση διαδρομη....

Η εταιρεια τα πρωτα χρονια που εσυ δουλευεις σαν νεος μηχανικος σε αυτην.....εχει χασουρα απο εσενα( για να το πω ετσι απλα).Γι αυτο και σε πληρωνει με 700-800 ευρω και κατα τη γνωμη μου καλα κανει. (οχι ουτε εγω ουτε κανενας απ την οικογενεια εχουμε κατασκευαστικη).Επενδυει σ εσενα και σε πληρωνει ξεροντας οτι αποδιδεις στη δουλεια σου σ ενα ποσοστο 40-50 % απ οτι ενας μηχανικος με εμπειρια.

Ετσι πανε ρε παιδια αυτα....γιατι σας κανει εντυπωση?

Link to comment
Share on other sites

Μου κάνει εντύπωση γιατί πριν από 6 χρόνια ξεκίνησα με πολύ περισσότερα από αυτά που λες χωρίς να έχω μέσο ούτε ιδιαίτερα ακαδημαικά επιτεύγματα.Προφανώς δεν πρέπει να έχεις δουλέψει ποτέ για να νομίζεις ότι από τους πρώτους μισθούς ενός νέου μηχανικού η εταιρεία ζημιώνεται....Εύχομαι να πέσεις σε καλούς ανθρώπους στην πρώτη σου δουλειά...

Link to comment
Share on other sites

Συγκρινεις τον τελευταιο καιρο με τη κατασταση πριν 6 χρονια???....

----------

 

Ποιες αλλες εταιριες εχουν εργα στο εξωτερικο εκτος απο τις Αρχιροδον, Athena?...

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε να θεωρεις τον ευατο σου πολυ τυχερο που δεν εισαι ΝΕΟΣ μηχανικος στις μερες μας.

Λογικο να μην μπορεις να καταλαβεις το σκεπτικο μου...

Οσο γι αυτο που λεω σχετικα με την επενδυση....αφορα τις εταιρειες του εξωτερικου.Ποσοι και ποσοι πανε σε χωρες Μ.Ανατολης και καθονται απο 1 εως 4-5 χρονια ισα ισα για να μαζεψουν καποια λεφτα και μετα επιστρεφουν πισω.

Εχεις αναλογιστει ποτε για την ΕΤΑΙΡΕΙΑ τι κοστος εχουν αυτοι οι ανθρωποι και αν πραγματι αξιζανε τα λεφτα τους ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ?

Link to comment
Share on other sites

Έχετε δίκιο ζητείστε 600,700 800 η όσα νομίζετε τελοσπάντων, το μόνο που προσπαθώ συχνά μέσα από το φόρουμ είναι να μην πιάνουν τους νέους συναδέλφους στα εργοτάξια κοροιδα, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.Δεν θα σας στερήσω λοιπόν το δικαίωμα σας κύριοι να υπερασπίζεστε το δίκαιο του να πληρώνεστε με 600 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

κανενας νεος μηχανικος που σεβεται τον εαυτο του δεν αποδιδει λιγοτερα απο 600 ευρω σε εργοταξιο οταν αφιερωνει 10 ωρες απο τη ζωη του καθε μερα για χαρην εταιριας

ειναι ντροπη και μονο που το αναφερεται

 

600 ευρω ΔΕΝ ειναι ο μισθος ενος ανιδεικευτου εργατη σε καλουπια ή ενος εργατη που κανει λασπη 10 ωρες για τον πετρά...αυτοι παιρνουν παραπανω!

 

επιτελους συνελθετε μερικοι και αξιολογειστε σωστα τους εαυτους σας και τις σπουδες σας

 

τα "δεν βρισκω πουθενα...ανεργια μπλα μπλα ...ειναι ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ"

Link to comment
Share on other sites

τα "δεν βρισκω πουθενα...ανεργια μπλα μπλα ...ειναι η πραγματικοτητα" και δεν το λεμε για να περναει η ωρα εχοντας πιασει τη καλη ή οντας σε ευνοικη θεση καποιοι.

 

Ο εργοδοτης αξιολογει, οχι εσυ. Ζητα εσυ το μισθο που θελεις κ περιμενε....Οι σπουδες μας αξιζουν, αλλα αποδιδουν στο εξωτερικο. Στην ελλαδιτσα μας εισαι ερμαιο των εργολαβων που εκμηδενιζουν τα παντα. Δεν τους κατηγορω καθως κανουν οτι περναει απο το χερι τους για τη μεγιστοποιηση του προσωπικου τους κερδους!

Link to comment
Share on other sites

Καλά ρε παιδιά,μιλάτε σοβαρά;600 Ευρώ;Δηλαδή αν κάποιος είναι από επαρχία και βρει δουλειά σε εργοτάξιο στην Αθήνα με τέτοιο μισθό,πώς θα ζήσει;Αν οι δικοί του δεν μπορούν να συνεισφέρουν;Και μη μου πείτε για δεύτερη δουλειά,γιατί μετά από 10 ώρες στο πόδι σε εργοτάξιο δεν νομίζω να υπάρχουνε και πολλά περιθώρια χρόνου και αντοχής.Λίγος σεβασμός,μην ξεφτιλίζετε το επάγγελμά μας.Καλύτερα να κάνω άλλη δουλειά.Μισθοί κάτω από χίλια Ευρώ (και λίγα λέω) για νέους μηχανικούς είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.Και μετά λέμε γιατί ο κόσμος ψάχνει σαν τρελός να χωθεί στο δημόσιο...Αφού ο ιδιωτικός τομέας είναι τέτοιο καφενείο,τι περιμένεις...Και η θεωρία οτι δεν προσφέρεις στην εταιρεία όσο σε πληρώνει τα πρώτα χρόνια,για μένα δεν ισχύει.Πολύ απλά όταν το αφεντικό έχει απαίτηση να αλλάζει Πόρσε κάθε δυο χρόνια επειδή πάλιωσε η προηγούμενη,και να πηγαίνει με το σκάφος στη Μύκονο μια φορά το μήνα,ε λογικό είναι να βάλει λίγο δαχτυλάκι στους μηχανικούς που έχει στη δούλεψή του.(όχι,δεν είμαι κουμουνιστής,απλά πιστεύω οτι λίγη αξιοπρέπεια στη ζωή κάνει καλό,δεν είναι τα φράγκα το παν)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να τους πληρωνουμε κιολας οταν μας δινουνε δουλεια!Και καθε φορα που θα μπαινει καποιος εργοδοτης στον κοπο να καλεσει ενα μηχανικο για συνεντευξη να του ζηταει κι ενα 50.

Τι τραβανε ρε παιδι μου κι αυτοι οι εργοδοτες με τους νεους μηχανικους!Τους λυπαται η ψυχη μου!Και εχουνε προσφερει τοσα πολλα στην χωρα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.