Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οιονεί μισθωτοί: Μισθοί νέων μηχανικών σε κατασκευαστικές εταιρίες


rainman

Recommended Posts

Μετά από που διαβάζω εδώ, καταλήγω στο ότι βρίσκουν και τα κάνουν. Άκου χάνουν οι εργοδότες..Ειδικά σε εργοτάξια, αυτό είναι απλά εκτός πραγματικότητας.

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά είναι δυνατόν να μας κάνουν και χάρη που μας προσλαβάνουν;

άμα μια εταιρια το θεωρεί ζημιά να πάρει νέο μηχανικό ας προσλάβει πιο έμπειρο με το αντίστοιχο κόστος

 

δηλ τι είναι οι εταιρίες φιλανθρωπικά ιδρύματα;;;

 

ξεκολλάτε, κανείς δεν κάνει χάρη σε κανέναν

Link to comment
Share on other sites

Αλλο γραφω...αλλο καταλαβαινετε οι περισσοτεροι..

Κριμα...να μην μπορουμε να συννενοηθουμε, επιστημονες ανθρωποι υποτιθεται.

Μιλησα για μακροπροθεσμη ζημια της εταιρειας οσον αφορα τους ΝΕΟΥΣ μηχανικους που αποφασιζουν να την κανουν για εξωτερικο με μοναδικο σκοπο να μαζεψουν ενα κομποδεμα και να επιστρεψουν μετα απο 4-5 χρονακια...

Οποιος δεν το καταλαβαινει λυπαμαι αλλα δεν μπορω να του το κανω πιο λιανα.....

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη πιστευετε οτι ο νεος μηχανικος θελει να δουλεψει με μισθο 600ε?...ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να δουλεψει εφοσον δε μπορει να δηλωσει ανεργος και χρωσταει με το καλημερα στο ΤΣΜΕΔΕ. Και ναι καποιοι εχουν πατεραδες κ μαναδες που πληρωνουν την ασφαλεια μεχρι να πατησει ο γιοκας...οι υπολοιποι?...δουλευουν για 700ε το μηνα με την ασφαλεια απο τη τσεπη τους. Και δεν ειναι λιγοι...

 

σαλπιγκολ ζημια ειναι για την εταιρια αν οντως επενδυσει σε εναν νεο μηχανικο, δινοντας του την ευκαιρια να παρακολουθησει σεμιναρια και εκπαιδευοντας τον για καποιο εξειδικευμενο τομεα ευελπιστοντας πως στο μελλον θα αποδοσει και αυτος την ''κανει''. Δεν ειναι ζημια αν απο τη δευτερη μερα σε χωνουν σε ολα τα ποστα, απο μαγειρια μεχρι τουαλετες, γιατι αυτα καποιος απο τους πιο εμπειρους θα τα εκανε ανελειπε ο ''νεος''.

Link to comment
Share on other sites

χαρη δεν σου κανει κανενα αφεντικο...

αφεντικο που χαριζεται δεν ειναια φεντικο αλλα ο ο πατερας σου....

γιαυτο και οι εβραιοι εχουν κανονα τα παιδια να μαθαινουν την δουλεια σε αλλου εταιρια να βλεπουν πως ειναι η δουλεια ....

 

 

ακομα και ο ανειδικευτος εργατης εχει εναν βασικο μισθο...δλδ τι στην αρχη ειναι πολυ ανειδικευτος και θαπρεπε να παρει πιο λιγα...?

Link to comment
Share on other sites

τα "δεν βρισκω πουθενα...ανεργια μπλα μπλα ...ειναι η πραγματικοτητα" και δεν το λεμε για να περναει η ωρα εχοντας πιασει τη καλη ή οντας σε ευνοικη θεση καποιοι.

 

Ο εργοδοτης αξιολογει, οχι εσυ. Ζητα εσυ το μισθο που θελεις κ περιμενε....Οι σπουδες μας αξιζουν, αλλα αποδιδουν στο εξωτερικο. Στην ελλαδιτσα μας εισαι ερμαιο των εργολαβων που εκμηδενιζουν τα παντα. Δεν τους κατηγορω καθως κανουν οτι περναει απο το χερι τους για τη μεγιστοποιηση του προσωπικου τους κερδους!

 

 

 

αν εννοεις εμενα οτι εχω πιασει την καλη και τα λεω πλανασαι πλανην οικτρα.

ειδικα αν σου πω τι ζορι εχω τραβηξει και τι δουλεια εχω ριξει.

 

το σωστοτερο ειναι να πεις οτι εχω αξιοπρεπεια και δεν νιωθω φουκαρας για να παω να δουλεψω για 600 ευρω.

 

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ.

αν δεν το εχεις καταλαβει αυτο ακομα..τοτε η εισαι πολυ νεος ή εισαι εκτος εργασιακου κλιματος εντελως και θα σε συμβουλευα να αλλαξεις ροτα..;)

 

για 600 ευρω πανε μονο οσοι νιωθουν μηδενικα σαν μηχανικοι και δεν εχουν απαιτησεις απο τους εαυτους τους.

 

και μην ακουω για .."αναγκη που τους κανει να πανε .." "οτι δεν εχουν να ζησουν τα παιδια τους κλπ" ανοησιες γιατι ισχυουν σε ποσοστο 3%. κι αυτο το 3% φταιει καταρχην το ιδιο που δεν ειχε λογικη και υπευθυνοτητα στις επιλογες του.

ειναι δυνατον ο αλλος να παει να παντρευτει και να κανει 2 παιδια χωρις να εχει δουλεια;;; μετα ποιος φταιει που αναγκαζεται να παει να δουλεψει και για 400 ευρω να ζησει;;

 

τα παντα ειναι επιλογες.

το συστημα και η Ελλάδα ειναι ..οικος ανοχης δεν αντιλεγω...αλλα οι σοβαροι και αξιολογοι βρισκουν την ακρη.ολα τα αλλα ειναι για λαικη καταναλωση και διαιωνιση της γκρινιας της μιζεριας και αποκρυψη της αδυναμιας μας

Link to comment
Share on other sites

Εχει δημιουργηθει μια απιστευτη συγχυση στο τοπικ...

Αλλο εγραψα και οι περισσοτεροι το χουν παρερμηνευσει...

Το απο πανω ποστ κολαφος....ειναι σαν μια εκθεση πανελλαδικων που ειναι εκτος θεματος...

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Armin, φυσικα και δεν εννοω εσενα. Ειναι δυνατον?!!

 

Για 600ε πανε οσοι εχουν αναγκη, και σε παρακαλω να δεχθεις οτι οντως καποιοι εχουν αναγκη, ειδικοτερα σημερα, χωρις να τους υποβαθμιζεις αναφεροντας τους ως μηδενικα. Για 600ε πανε οσοι δε θελουν να πληρωνουν οι γονεις τους για αυτους. Για 600ε πανε οσοι δεν εχουν γονεις να τους στηριξουν μεχρι να βρουν κατι ''καλο'' οι ιδιοι.

Δε γνωριζω ποτε ξεκινησες τη δουλεια κ τι ακρες ειχες και νομιζεις οτι σημερα υπαρχουν ευκαιριες. Ουτε με ενδιαφερει. Αλλα σημερα ενας ΝΕΟΣ μηχανικος χωρις ακρες δεν επιβιωνει. Δεν εννοω οτι παλευει για την επιβιωση, απλα δεν επιβιωνει χωρις τη συμπαρασταση των δικων του.

 

Ειμαστε ομως κ λιγο εκτος θεματος. Ας συνεχισουμε τη κουβεντα σε καποιο αλλο τοπικ απο εδω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε παιδιά, οι χρησιμες πληροφορίες που δίνονται απο κάποιους χάνονται μέσα στο αν πρεπει να δεχτούμε στην αρχή λίγα λευτά η όχι.Νομίζω ότι δεν είναι το σωστό τοπικ για το μισθολογικό των μηχανικών

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
ακριβως ετσι ειναι.αυτη την απορια την εχω κι εγω.ισως ρε σεις να υπαρχει καποιο μη αιτιατο συστημα οπου χωρις εισοδο αποκρινεται εμπειρια :D τι να πω το ριχνω στο γελιο.

.........................................................................................

τεσπα,με τα πολλα με τα λιγα μου λεει στο τελος,οκ μου κανεις αν σε ενδιαφερει κι εσενα μπορουμε να συνεχισουμε.Ομως πρωτα πες μου τι ασφαλεια εχεις,και ποσα φραγκα θες.του λεω ΤΣΜΕΔΕ και θελω 1200.αντε γεια μου λεει.

 

Ποσο pathetic ατομο ε?

 

Φιλε μου πολυ καλα του φέρθηκες,αλλα δεν ειναι σωστο να υποτιμας κατα τέτοιο τρόπο πτυχιούχους Τει, που είναι συνάδελφοι σου...έχουν τραβήξει και αυτή άπειρα για ένα πτυχίο απο αυτο το σάπιο συστημα που επικρατεί ...και στην τελική δεν ειναι κανεις υπόλογος για το αν τελείωσε ΤΕΙ η ΑΕΙ..επειδή σου είπε κάποιος 2 μλκιες...Μην ξεχνάς οτι πέον πληρονόμαστε με τα ίδια χρήματα καλός ή κακός!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.