Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αντλία λυμάτων για WC σε κατοικία: υπερβολή οι κοπτήρες;


alexliz

Recommended Posts

Γιατί δεν πρέπει να πετάμε χαρτί στο δίκτυο αποχέτευσης: Το χαρτί με το νερό γίνεται κολλώδης πολτός ο οποίος κολλάει στα τοιχώματα των σωλήνων αποχέτευσης. Υπό συνθήκες σιγά σιγά συσσωρεύεται και μειώνεται η διατομή του αγωγού σε σημείο τέτοιο ώστε να μην μπορεί να γίνει ικανοποιητική αποχέτευση και να βγουν τα λύματα από το φρεάτιο στο υπόγειο/ ισόγειο της πολυκατοικίας.

 

Εγώ απλά να επαναλάβω ότι: Οταν το δίκτυο έχει πρόβλημα από χαρτί υγείας, δεν φταίει το χαρτί αλλά το δίκτυο, δηλαδή 'οι συνθήκες'. Οταν οι κλίσεις είναι ανεπαρκείς, όταν οι χρήστες απορρίπτουν στη λεκάνη οτιδήποτε άλλο από αυτό για το οποίο αυτή σχεδιάστηκε, όταν στον νεροχύτη τα λίπη κάνουν πάρτυ κλπ τότε θα έχουμε έμφραξη.

Το να λέμε ότι δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε σωστά δίκτυα ούτε να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά άρα θα παραβούμε βασικούς κανόνες υγιεινής για να μην έχουμε προβλήματα, το θεωρώ λάθος προσέγγιση.

Και κάτι τελευταίο: όπως σε όλες τις κατασκευές έτσι και στα δίκτυα αποχέτευσης πρέπει να γίνεται περιοδικά και συντήρηση. Υπάρχουν υλικά που καθαρίζουν τα τοιχώματα των σωληνώσεων απο τις επικαθίσεις. Κάθε δύο με τρία χρόνια καλό θα είναι να εφαρμόζονται.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

@sdim

Μην ανησυχείς. Δεν εξέλαβα το σχόλιό σου ως προσβολή :wink: Απεναντίας, σ'ευχαριστώ για τη διεξοδικότητά σου.

 

@tsak1

Ευχαριστώ και πάλι, δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα απ'ό,τι γράφεις. Συμφωνώ απόλυτα. Και για το ζήτημα της συντήρησης.

 

Για την ιστορία, υπενθυμίζω ότι ζω στο συγκεκριμένο σπίτι από τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ο πρώτος χρήστης. Άρα, μάλλον δεν τίθεται θέμα συντήρησης στη δική μου υπόθεση.

Link to comment
Share on other sites

@slalom

Ευχαριστώ για το link. Τους είχα τηλεφωνήσει και με οδήγησαν στο site τους και το βρήκα τελικά. Ευχαριστώ και πάλι, και για την αξιολόγηση του συγκεκριμένου προϊόντος.

Link to comment
Share on other sites

Αν κάνει κάοπιος μια έρευνα στο youtube θα βρει αρκετα βιντεάκια με αντλίες με κοπτήρες σε χρήση. Ειναι αρκετά εντυπωσιακά γιατί τεμαχίζουν σχεδον τα πάντα. Το μόνο που δεν έχω βρεί είναι να ρουφάει προφυλακτικό.

Πάντως προσοχή και στην ποιότητα γιατί κοπτήρας με κοπτήρα διαφέρουν. Και τωρα τελευταία κατασκευάζουν και οι Κινέζοι τέτοιες αντλίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.