Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή συντεταγμένων - Coord.Gr


Recommended Posts

Πολύ καλό το πρόγραμμα και προπάντων δωρεάν, αλλά θα ήταν ωραίο αν μπορούσε να κάνει μαζικές μετατροπές συντεταγμένων. Το να κάνεις μία μία την μετατροπή είναι χρονοβορό αλλά και επικίνδυνο για συστηματικά λάθη στην μετατροπή. :) Απλά σαν επισύμανση για ένα μελλόντικό update :wink:

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου , και εγώ έχω καταναλώσει άπειρες ώρες τσάκα - τσάκα , τσάκα - τσάκα στο πληκτρολόγιο για να μετατρέψω συντεταγμένες . Αλλά , από την άλλη δεν παραπονιέμαι (όχι ότι υπονοώ πως εσύ παραπονιέσαι , αλίμονο) , επειδή χωρίς αυτό δε θα μπορούσα να μετατρέχω ούτε μία συντεταγμένη !

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Βασικά άνοιξα καινούριο θέμα καθώς δεν ήξερα σε ποιο άλλο ήδη ανοιχτό να κάνω μια ερώτηση για το Coord-Gr και το Google Earth.

Τελοσπάντων εξηγώ την περίπτωση:

Μου έχουν φέρει τοπογραφικό εκτός οικισμού να το σχεδιάσω στο AutoCad. Το τοπογραφικό είναι εξαρτημένο από τριγωνομετρικά της ΓΥΣ και το έχω τοποθετήσει και στο αντίστοιχο φύλλο χάρτη.

Εδώ όμως αρχίζει το πρόβλημα. βρήκα ενδιαφέρον το θέμα με το Google Earth και είπα να τοποθετήσω το αγροτεμάχιο για να δω την ακρίβεια που προσφέρει

το Google Earth. Μετέτρεψα τις συντεταγμένες coord gr 1.6.0 σε WGS και έχω τεράστια απόκλιση. Στο διπλανό νομό μου το δείχνει.

 

Με την εμπειρία σας μήπως μπορείτε να μου πείτε που γίνεται το λάθος?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Το google έχει σφάλμα μετάθεσης κάποιων μέτρων επίσης σφάλμα υπάρχει και στο μετασχηματισμό.

Το google το χρησιμοποιούμε μόνο για να φέρουμε την εικόνα με κοινά σημεία.

Δηλαδή εσωτερική ακρίβεια έχει πολύ καλή.

Επίσης φρόντισε να έχεις ορίσει 0 στο συντελεστή υψομέτρων

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου chrisven. Το coords_gr έχει συντεταγμένες σε WGS84 ζώνη 4 και WGS ζώνη 5. Δοκίμασε απλώς την άλλη επιλογή από αυτήν που έχεις χρησιμοποιησει τωρα και θα στο φέρει κουτί.

Link to comment
Share on other sites

Βαικά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το coord_gr και η 1.6.0 έκδοση μου παρουσιάζει ένα πρόβλημα.Στο δεξιά πεδίο που αναφέρει τις πληροφορίες χάρτη μου εμφανίζει λάθος χάρτη.Έχω πάρει τον χαρτη ΓΥΣ 1/5000 ΑΛΕΥΡΑΔΑ 5252/7 και το coord_gr μου λεει ότι είναι 5272/4.σε μια από τις πολλές εγκαταστάσεις-απεγκαταστάσεις δούλεψε και έβγαλε το σωστό φύλλο για μια φορά.(Στο google earth δεν πληκτρολογούσα σωστά τις συντεταγμένες.)

Τελικά το μόνο πρόβλημα είναι αυτό με τις πληροφορίες του φύλλου χάρτη. κοιτάξτε το και εσείς και πειτε μου αν μπορείτε.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.