Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναθεώρηση οικοδομικής άδειας


Elenus Rufus

Recommended Posts

Μιας και δεν βρήκα σχετική απάντηση σε άλλα θέματα, θέτω το ερώτημα:

 

Ποιά τα δικαιολογιτικά που υποβάλεις στην Πολεοδομία (μαζί με τή νέα σειρά σχεδίων και τις αμοιβές) για αναθεώρηση αδείας;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 494
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ότι κάνεις και σε μια καινούργια άδεια...

αιτήσεις, δηλώσεις (ανάθεση - ανάληψη) ..

Όσο για τις αμοιβές ... πας με διαφορά προϋπολογισμών

Αν δεν προκύπτει διαφορά ή αρνητική διαφορά τότε > Ελάχιστη αμοιβή

 

Έντυπο νέας άδειας δεν κάνεις αλλά γράφεται πάνω στο παλιό η αιτία της αναθεώρησης ...

 

Και φυσικά τα νέα σχέδια

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από το τί θέλεις να αναθεωρήσεις. Για παράδειγμα, αν η αναθεώρηση συνεπάγεται αλλαγή της θέσης του κτιρίου στο οικόπεδο ή του περιγραμματός του, τότε πρέπει να καταθέσεις και νέα τοπογραφικά. Αν όχι, δεν χρειάζονται νέα τοπογραφικά.

Αν θέλεις, γράψε σε τί ακριβώς αφορά η αναθεώρηση για να γίνω πιο σαφής.

Link to comment
Share on other sites

Η αναθεώρηση περιλαμβάνει προσθήκη πισίνας, μεγάλωμα δύο ανοιγμάτων στο ισόγειο, μπάζωμα μιας βεράντας επίσης στο ισόγειο και μετατροπή ενός μπαλκονιού στον όροφο σε ημιυπαίθριο. Φαντάζομαι θέλει τεχνική έκθεση που να περιγράφει ακριβώς τι αλλαγές γίνονται. Σεντόνι χρειάζεται; Έχει διαφορά από το αντίστοιχο μιας κανονικής άδειας, ή πας με το σεντόνι της παλιάς; Κι επίσης πρέπει να κατατεθεί και αλλαγή καυσίμου αερίου;

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω πως μιλάς για εξωτερική πισίνα. Αν είναι έτσι, πέρα από τα συνηθισμένα γραφειοκρατικά (αναθέσεις-αναλήψεις κλπ) νομίζω ότι θα πρέπει να προσκομίσεις:

-Τοπογραφικά (όπου θα σημειώσεις και τη θέση της πισίνας)

-Πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη (με διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου)

-Τεχνική έκθεση όπου θα περιγράφεις τις αλλαγές, ενώ θα πρέπει να πεις και σε ποιά φάση βρίσκεται το έργο και να βεβαιώνεις ότι δεν υπάρχει καταγγελία ή σήμα διακοπής εργασιών.

-Στατική μελέτη για την πισίνα

-Τα απαραίτητα για την πισίνα μηχανολογικά

Μελέτη αερίου δεν βλέπω το λόγο να κατατεθεί εκ νέου. Πάντως, καλό θα ήταν να έκανες και μια ερώτηση στον υπάλληλο που κάνει τον προέλεγχο στην πολεοδομία που υπάγεται το κτίριο, γιατί στην Ελλάδα είμαστε κι ο κάθε υπάλληλος έχει τα δικά του standards.

Τώρα αναφορικά με τις κρατήσεις: Η προσθήκη της πισίνας θα αυξήσει το συμβατικό προϋπολογισμό του έργου, οπότε θα προκύψουν και μεγαλύτερες κρατήσεις από αυτές που πληρώθηκαν για την έκδοση της αδείας. Με την αναθεώρηση θα πληρώσεις τη διαφορά. Π.χ. αν στο κτίριο όπως τελικά θα γίνει με την αναθεώρηση αντιστοιχούν σημειώματα-φορολογικά 750 ευρώ και για την έκδοση της άδειας είχαν πληρωθεί 600 ευρώ, τώρα θα καταβληθούν τα υπόλοιπα (750-600=)150 ευρώ. Αντίστοιχα, ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει ανταποδοτικό τέλος ίσο με 0,5%*(νέος -παλιός συμβατικός προϋπολογισμός) και ΤΣΜΕΔΕ 1,5 τοις χιλίοις επό της διαφοράς των συμβατικών προϋπολογισμών. Επίσης, θα χρειαστεί και συμπληρωματική απογραφή στο ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν πήγα τελικά και μαζί με τα υπόλοιπα που είπες Γιώργο μου ζήτησαν φωτό της οικοδομής, εννοείται σεντόνι (όπως και για κανονική άδεια, απλά το αναφέρω γιατί μερικά πράγματα που θεωρούνται δεδομένα δεν είναι) αλλά δεν μου ζήτησαν νέο "τοπογραφικό" (παρ' όλο που η πισίνα είναι εξωτερική και φαίνεται στο τοπογραφικό). Δεν ξέρω βέβαια όταν περάσω από τον μηχανικό τι θα μου πει. Αυτά για την ώρα. Παιδιά ευχαριστώ πολύ!

 

Παρατήρηση: Τα greeklish απαγορεύονται από τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Για την μετάφραση από greeklish σε Ελληνικά χρησιμοποιείστε τον αυτόματο μεταφραστή που θα βρείτε ΕΔΩ.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

'Εχω μια οικοδομή που έχει πάρει παράταση ισχύος επ' αόριστον και θέλω να κάνω κάποιες τροποποιήσεις . Συγκεκριμένα θέλω να κάνω αλλαγή ονόματος ιδιοκτητών , αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού , αλλαγή χρήσης τμήματος του υπογείου και προσθήκη στο ήδη υπάρχον στο διαμορφωμένο περίγραμμα της οικοδομής . Ποια η γνώμη σας : αυτές οι αλλαγές θα παρουσιαστούν ως αναθεώρηση της υπάρχουσας άδειας ή θα πρέπει να βγουν 2άδειες (αναθεώρηση για αλλαγή ονόματος ιδιοκτητών και αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού , νέα άδεια για αλλαγή χρήσης τμήματος του υπογείου και προσθήκη στο ήδη υπάρχον στο διαμορφωμένο περίγραμμα της οικοδομής ) . Αν βγουν 2άδειες (το προτιμώ γιατί θέλω να ξεμπλέξω με τον προηγούμενο επιβλέποντα μηχανικό ) το κόστος θα είναι το ίδιο ; Τι πρέπει να πληρωθεί για την αναθεώρηση για αλλαγή ονόματος ιδιοκτητών και αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού ;

Προτείνετε καμιά ιδέα συνάδελφοι γιατί έχω πελαγοδρομήσει :???:

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η οικοδομική άδεια είναι ακόμη σε ισχύ μπορείς να κάνεις αναθεώρηση της ως προς αλλαγή ιδιοκτητών, μηχανικών, αλλαγή χρήσης και προσθήκη τμήματος. Αν τα κάνεις σαν πακέτο τα 2 πρώτα δεν βγάζουν κάποια αμοιβή.

Αν βγάλεις 2η άδεια δε νομίζω να συμφέρει από άποψη κόστους όσο η αναθεώρηση. Δεν ξέρω όμως αν μπορείς να βγάλεις 2η άδεια ενώ η 1η είναι ακόμη σε ισχύ. Εγώ θα σου πρότεινα την οδό της αναθεώρησης. Με τον άλλο μηχανικό δεν μπόρεσες να ξεμπλέξεις?

Link to comment
Share on other sites

Θα δούμε τις προσεχείς μέρες τι θα γίνει με τον προβληματικό μηχανικό . Απλώς επειδή θέλω να ξεφορτωθώ αυτόν τον μηχανικό , ο ιδιοκτήτης βιάζεται (είναι συγγενής μου και δεν θέλω να τον καθυστερώ) και εγώ δεν προλαβαίνω να του βγάλω άμεσα την άδεια , λέω να το σπάσω σε 2κομμάτια , να ξεκινήσει αυτός τις εργασίες και μετά να του κάνω και την δεύτερη αναθεώρηση για την αλλαγή χρήσης και την προσθήκη . Δεν με ενδιαφέρει τόσο αν θα πάρω χρήματα για την πρώτη αναθεώρηση , αυτό που με καίει είναι να ξεμπλέξω το συντομότερο και εγώ και ο ιδιοκτήτης .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.