Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Τα άλλα 2 διαμερίσματα θα κάνουν τώρα μόνο τούβλα και σοβάδες εξωτερικά...δε μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε περισσότερα τώρα λέει.

 

Αν είχα μόνο αλλαγή ιδιοκτητών και μηχανικού θα μπορούσα να πάω με ενημέρωση φακέλου όπως παλιά και οχι με αναθεώρηση όπως πάω τώρα......εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που μου διαφεύγει ΚΑΝΑ.

 

Επίσης δε ξέρω αν θα ζητήσουν κενακ τώρα, γιατί η άδεια είναι του 2006 και έχει μελέτη θέρμανσης......ίδωμεν!

 

Οχι, imhotep, δεν είναι ίδιες οι κατοικίες. Διαφέρουν και τα τετραγωνικά αλλά και οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

 

Παρεμπιπτόντως......πρόσεξα οτι έχουν χτίσει κάποια τούβλα σε χώρους που φαίνονται ημιυπαίθριοι στην άδεια. Τους ρώτησα και μου είπαν οτι τα έχτισαν το 2010 και θέλουν να τους κρατήσουν έτσι. 

Αν πάω να τους τακτοποιήσω τώρα, πριν ξεκινήσω τη διαδικασία αναθεώρησης και αποπεράτωσης, τι αποδεικτικό θα ισχυριστώ για χρόνο τέλεσης της αυθαιρεσίας το 2010? Υπεύθυνες δηλώσεις τους?

Edited by Irini
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 494
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν αποδεικνύεται από τις Α/Φ ότι το κτίριο ήταν κτισμένο το 2010 αναγκαστικά μπορείς αν θέλεις να βασιστείς στην ΥΔ τους την οποία όμως πρέπει να υποστηρίξεις στη ΤΕ που θα γράψεις (βάσει φθορών ή τιμολογίων προς μαστόρους ή πληρωμές ΙΚΑ) δηλ. αναλαμβάνεις ουσιαστικά την ευθύνη για τον χρόνο κατασκευής

Link to comment
Share on other sites

Ο σκελετός του κτιρίου (μπετά) ολοκληρώθηκε το 2007, γεγονός που αποδεικνύεται και α/φ και από τα ένσημα του ικα που περάστηκαν τότε.

Για τα τούβλα δεν περάσανε ένσημα τότε, ούτε και κόψανε τιμολόγια...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι γεια σας,

 

θέλω να αναθεωρήσω οικοδομική άδεια που εκδόθηκε με το 795/Δ/1993 και οι εργασίες ξεκίνησαν πριν την 01-03-2012.

Η αναθεώρηση αφορά προσθήκη, οπότε και πρέπει να ακολουθήσω το Αρ. 6 του 4030/2011.
Είμαι υποχρεωμένος να καλέσω ελεγκτή δόμησης (ο τρόπος ελέγχου αναφέρεται στο Αρ.7 του 4030/2011) πριν το τέλος των εργασιών ή περιορίζομαι μόνο στην εφαρμογή του Αρ.6;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η Ο.Α είναι σε ισχύ (και επομένως δεν ζητάς αναθεώρηση για παράταση ισχύος-που πράγματι κατά το άρθρο 6 αποτελεί λόγο για έλεγχο από Ε.Δ)

κάνεις όσες αναθεωρήσεις θέλεις χωρίς να καλέσεις Ε.Δ

Απλά περιγράφεις εσύ ο ίδιος στην Τ.Ε  το στάδιο των εργασιών της κατασκευής 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Οικοδομική άδεια με ΓΟΚ (795Δ/93) εκδοθείσα τον Ιούλιο του 12 έχει λάβει αυτομάτως παράταση έως το '19. Ολοκληρώθηκε και ελέγχθηκε το υπόγειο και το ισόγειο. Η ερώτηση είναι αν τον όροφο που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα, μπορώ με αναθεώρηση ή με καινούρια άδεια να τον πάω με ΝΟΚ.

Edited by Giorgos Georgiou
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τα ιδια και εγω...  (καλες οι ερωτησεις #314- #316)

Θέλω να κάνω αναθεώρηση σε οικ.άδεια που είναι σε ισχύ και εκδόθηκε με διατάξεις του ΓΟΚ  ΠΔ 8 /93,για αλλαγή θέσης κτιρίου σε αγροτεμάχιο.

Δεν εχει γινει καμια εργασια και τωρα αρχισε η θεμελιωση.

Η αναθεώρηση με τι όρους δόμησης θα γίνει με τους τότε ή με ΝΟΚ;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλησπερά. Θα ηθελα και εγω με τη σειρα μου να θεσω ενα ερωτημα. Πελατης μου κατασκευασε εντος του χρονου ισχυος της ΟΑ 2οροφη οικοδομη (Φ.Ο και καποια απο τα τουβλα). Η αδεια ειχε εκδοθει το 2001 με ισχυ μεχρι το 2005. Ωστοσο ο πελατης δεν ελαβε τοτε θεωρηση στο στελεχος για επ αοριστον παραταση λογω περατωσης ΦΟ. Σημερα λοιπον θελει να μεταβιβασει αυτη την ημιτελη οικοδομη και μου ζητα βεβαιωση νομιμοτητας. Σε αυτοψια που εκανα διαπιστωσα πως η οικοδομη εχει και ενα αυθαιρετο κλεισιμο ενος εξωστη. Το ερωτημα μου λοιπον ειναι:

Ρυθμιζω την αυθαιρετη προσθηκη και δινω βεβαιωση νομιμοτητας; και αν ναι τι γινεται με την αδεια του 2001 που δεν φερει θεωρηση για παρατασης ισχυος;

Παρακαλω την βοηθεια σας

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα,

 

Θέλω να κάνω μια απλή ερώτηση. έχω διαβάσει σχεδόν όλο το νήμα, έγινε η ερώτηση από άλλον συνάδελφο αλλά δεν είδα να απαντήθηκε.

 

Η ερώτηση είναι η εξής:

 

Όταν πάμε στην πολεοδομία για αναθεώρηση άδειας δόμησης, πρέπει οι αλλαγές να είναι κατασκευασμένες ή πρέπει να  είναι μη υλοποιημένες?

 

Γιατί σε πολλές πολεοδομίες μου λένε συνέχεια ότι αν φαίνονται στις φωτογραφίες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνει πρωτόκολλο αυθαιρέτου, να πληρωθεί το πρόστιμο και μετά να γίνει η αναθεώρηση κλπ....

 

Δηλαδή κατά την φάση ισχύος της Άδειας Δόμησης δεν μπορούμε να παρεκλίνουμε καθόλου και να κάνουμε την αναθέωρηση κατόπιν εορτής και όπωσδήποτε στα όρια ισχύος της Άδειας Δόμησης?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

ΝΟΚ άρθρο 4 παρ.6

"Πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση αναθεώρησης άδειας δόμησης, που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου."

 

και εδώ και κάποιες ερμηνείες αυτού:

http://www.michanikos.gr/topic/40389-%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%85-4-%CF%80%CE%B1%CF%816-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CE%BA/page-2?do=findComment&comment=927353

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.