Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικών διαγραμμάτων για φωτοβολταϊκά


Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχω διαβάσει αρκετές αναρτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα υπογραφής των ιδιωτικών τοπογραφικών διαγραμμάτων, παρόλα αυτά θα ήθελα να ρωτήσω αν σαν Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε. μπορώ να υπογράψω τοπογραφικό διάγραμμα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών? Πιστέυω ότι μπορώ τυπικά...απλά θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον συνάδελφο που έχει αντίστοιχη εμπειρεία αν μπορώ να υπογράψω εξαρτημένο τοπογραφικό. Το τοπογραφικό για φωτοβολταϊκα θέλει εξάρτηση απο τριγωνομετρικό ΕΓΣΑ 87. Η εξάρτηση δεν είναι αυτοτελής τριγωνισμός με την μέθοδο των ελάχιστων τετραγώνων ούτε ίδρυση νέου τριγωνομετρικού σημείου. Με μια κλειστή όδευση μπορείς να κάνεις εξάρτηση των κορυφών από το υπάρχον κρατικό τριγωνομετρικό δίκτυο της Γ.Υ.Σ. και του κτηματολογίου. Άρα δεν υπόκεινται στους περιορισμούς του Β.Δ. 679/1972 περί αυτοτελή τριγωνισμού.....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν κατάλαβα γρι από όλα αυτά, ξέρω να σου πως έχω δει πολλά τοπογραφικά από ΤΕ για φωτοβολταικά.

Link to comment
Share on other sites

@geomaster ναι μπορείς. Εφόσον είσαι Τοπογράφος Τ.Ε. Οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα Τ.Ε. δεν έχει επαγγελματίκό δικαίωμα σε τοπογραφικά (είτε εξαρτημένα ή ανεξάρτητα).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.