Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τηλεμετρία Φωτοβολταϊκών


Geo22

Recommended Posts

Γεια σας,μολις γραφτικα στο site και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τίποτα όσον αφορά την Τηλεμετρία Φωτοβολταικών....Συγκεκριμένα έχω μία πτυχιακή με θέμα <<Συστήματα Τηλεμετρίας,επιτήρησης,ελεγχου φωτοβολταικού σταθμου>>....Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία περιμένω...Επιπλέον μήπως έχετε ακουσει κατι για σεμινάρια πανω στα φωτοβολταικά????

Link to comment
Share on other sites

Σε σχέση με την τηλεμετρία θα σε διαφωτίσουν τα datasheet των εταιριών! Ψάξε τις μεγάλες που έχουν καλοφτιαγμένες περιγραφές. DANFOSS, SMA, FRONIUS, KACO, MASTERVOLT, KOSTAL κ.ά.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης πέραν των λύσεων των κατασκευαστών Inverters υπάρχουν και custom λύσεις παρακολούθησης πάρκου και σε επίπεδο strings καθώς και το ευρύτερο monitiring του πάρκου.

Απο ότι έχω δει τουλάχιστον Fronius & SMA δεν φτάνουν σε αυτό το επίπεδο νομίζω oύτε η KACO

έχω υπόψιν μου μια εταιρία αλλά δεν την αναφέρω για λόγους διαφήμησης.

Link to comment
Share on other sites

Κλασικά πρωτόκολλα χρησιμοποιούν, άρα εννοείται κάνεις ό,τι τρελό σκεφτείς. Απλώς όταν ξεκινάει κάποιος να ψάχνει ενδείκνυται το fundamental.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εχω κοιταξει τα site με τις εταιρειες που μου αναφερατε παραπανω αλλα καποια site ειναι στα γερμανικα και δεν μπορω να τα καταλαβω....Βεβαια στο site της SMA Hellas βρηκα αρκετα οσον αφορα το θεμα μου αλλα δυστυχως δεν αρκουν...

Οποια πληροφορια που μπορει αν εχει καποιος ή ακομα και καποιες γνωσεις θα βοηθούσε πολυ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Ποιο 3G modem χρησιμοποιείτε στα πάρκα? Αυτό είναι αξιόπιστο teltonika HSPA + Router? Έχει κάποιος να προτείνει κάποιο δοκιμασμένο που δε δημιουργεί προβλήματα?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μια καλη λύση είναι ο teltonika rut500 (αντικατέστησε τον rut 104). Το βασικό του πλεονεκτημα είναι η επιτήρηση του δικτυου, δηλαδή κανει ping σε εναν γνωστο server (που είναι συνεχώς online) και όταν χαθεί η σύνδεση με το internet και δεν παιρνει ping reply κανει reboot. Απαραίτητο για τηλεμετρία φ/β. Επίσης μπορείς να τον συνδέσεις με πρίζα με χρονοδιακόπτη και να κανει reboot μια φορά την ημέρα και με αυτό τον τροπο, προς αποφυγή αποσύνδεσης απο το δίκτυο λόγω reset της κεραίας κινητής.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η εμπειρία μου από την Teltonika δεν είναι πολύ καλή.... έχουν πολλές ευαισθησίες...

 

ρίξε μια ματιά και σε αυτό http://www.isocket.eu/gsm-power-socket-707-EU/ και στα διάφορα μοντέλα.... δοκιμασμένο 2 χρόνια.... + ένα "επώνυμο" gsm modem

Edited by astrah
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.