Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εμπειρίες από εργασία στο εξωτερικό


sundance

Recommended Posts

3 χιλιαρικα για να μεινεις σε σπιτι με 2, αντε 3 κρεβατοκαμμαρες (και λιγα λεω), 2 χιλιαρικα το σχολειο για ΚΑΘΕ παιδι, για πλακα 2 χιλιαρικα groceries και χασαπης για μια οικογενεια, κ δεν βαζω αμαξια κ εξοδα κοινωνικης ζωης. συνολο 7 χιλιαρικα ή 9 αν εχεις 2 παιδια.

 

ο κουμπαρος μου βγαζει 8 και η γυναικα του 3 δουλευοντας παρτ ταιμ,, συνολο 11 και καθε μηνα βαζουν στην ακρη 1 με 2 χιλιαρικα μονο με 2 παιδια.

 

τα αλλα περι μαυροκεφαλων δεν ηθελα να τα ανοιξω σαν κουβεντα γιατι θα μου λενε παλι οτι ριχνω τους ελληνες κ δεν ειμαι πατριωτης. ειναι ετσι οπως τα λεει ο φιλος απο πανω και χειροτερα, γιαυτο κ τα παιδια ποτε δεν τα πανε σε ελβετικο σχολειο αλλα σε ιντερνασιοναλ ολοι οι ξενοι.

 

στην ολλανδια που πηγε φιλος τα παιδια του σε ολλανδικο σχολειο, καθε μερα ετρωγε ξυλο ο μικρος του.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 829
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

agrafiot,

Μάλιστα έχουν και έναν χαρακτηρισμό στα γερμανικά (μου διαφέυγει η Γερμανική έκφραση) "μαυροκέφαλοι"\

 

schwarzkopf είναι η έκφραση, και τους θεωρούν (ξένους) ότι προέρχονται από το Μαιμούντερλιφφ.

Link to comment
Share on other sites

JUMERANG: Είπα οτι γενικά (για όλες τις θέσεις) προτιμούν τεχνικούς που έχουν γνώση και εμπειρία απο BS (British Standards) και IBC (International Building Code). Ειναι οι κώδικες που επικρατούν στις Αραβικές χώρες του (Περσικού) Κόλπου. Ο μέσος απόφοιτος ελληνικών σχολών δεν την έχει. Tην έχουν κυρίως απόφοιτοι Αγγλο - Αμερικάνικων Ιδρυμάτων αλλα και χωρών που έχουν ανάλογη εκπαίδευση. Μια απο αυτές είναι η Ινδία της οποίας οι απόφοιτοι δεν είναι (συνήθως) τίποτα φοβερό. Απλά είναι φθηνοι και για θέσεις ήσσονος σημασίας τους προτιμούν. Τους μισθούς που πέρνουν αυτοί μάλλον θα τους βρείς, ακόμα κι αυτή την εποχή, και στην Ελλάδα... Ελπίζω να σε κάλυψα αυτή τη φορά.

 

Πράγματι, αυτή τη φορά με κάλυψες. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

έριξα μιά ματιά σ όλο αυτό το θρεντ με αφορμή την περίπτωση φίλου, που του είπαν ή Ντουμπάι ή μπάι-μπάι (της γνωστής εταιρείας όπου γίνεται χαμός) και από όσα είδα εδώ αναρωτιέμαι τι τα παιδεύουμε τα παιδάκια μας στα διαβάσματα, οι συνθήκες έγιναν χειρότερες κι απ τα καράβια, δεν τα στέλνουμε τα παιδιά κατευθείαν στο εμπορικό ναυτικό που θα παίρνουν και τα διπλά λεφτά ;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που αναφέρει ο stapa είναι η απόδειξη της φτωχοποίησης και της έλλειψης ορατής διεξόδου. Είχα ακούσει κάποτε έναν νεαρό εφοπλιστή (δεν θυμάμαι ποιος ήταν) που έλεγε ότι είναι απόδειξη οικονομικής προόδου του λαού μας το γεγονός ότι έχουν εκλείψει οι Έλληνες Ναυτικοί. Αυτό σήμαινε ότι λιγότεροι νέοι είναι διατεθειμένοι να μπαρκαρουν και να θαλασσοδέρνονται όπως τα χρόνια του 50-60-70 προφανώς διότι έχουν καλυτερες ενναλακτικές. Έλα όμως που τα πράγματα άλλαξαν...και θα ψάχνει ο κόσμος να μπαρκάρει ξανά...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

το "συμβολαιο εργοδοτη" που το παραθετεις σαν να ειναι το απλουστερο πραγμα, ειναι αυτο που δεν θα βρει κανεις. γιατι να προσλαβει ο ελβετος ελληναρα μηχανικο με σπουδες στο ΕΜΠ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Θεωρητικα μπορουμε να συζηταμε ο καθενας οσο θελει.

 

Αν καποιος εχει σπουδασει και εχει εργαστει στο εξωτερικο, ναι μπορει και να βρει δουλεια στην χωρα αυτη. απο το πουθενα, δηλαδη την ελλαδα, δεν θα βρει.

 

εγω εγραψα οτι σαν επιλογη για να την παλεψει καποιος ειναι παρα πολυ δυσκολη. τωρα αφου ειναι τοσο απλα τα πραγματα περιμενω να δω καμμια κατοσταρια μηχανικους ελληνες του χρονου εκει.

 

επισης για το κοστος ζωης που λες επετρεψε μου να εχω τις διαφωνιες μου. σιγουρα ειναι υποκειμενικα τα πραγματα αλλα θελω να μου πεις εσυ αφου εγω ειμαι απολυτος, σε ποιο σχολειο θα πανε τα παιδια σου? και τι διδακτρα εχει? και σε περιοχη θα μεινεις, αν θα χρειαζεσαι αυτοκινητο για να μετακινεισαι στη δουλεια, ποιο το ενοικιο και ποσο το σουπερ μαρκετ καθε εβδομαδα. και μετα πες μου με τι μισθο ξεκιναει ο αλλοδαπος μηχανικος στην ελβετια και ελα να τα συζητησουμε.

 

@akara

 

όπως καταλαβαίνεις κρεμόμαστε από τα χείλη σου...Ή μαλλον το πληκτρολόγιό σου.

Link to comment
Share on other sites

@akara

 

όπως καταλαβαίνεις κρεμόμαστε από τα χείλη σου...Ή μαλλον το πληκτρολόγιό σου.

 

Θα αφήσω τα παιδιά να τα πουνε όπως είναι τα πράγματα! Κάτι θα ξέρουν παραπάνω! ;)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω λάβει προσφορά από εταιρία στο Κατάρ, θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με πληροφορήσει για το κόστος ζωής (διαμέρισμα, αυτοκίνητο κτλ.) ώστε να μπορέσω να την αξιολογήσω.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω λάβει προσφορά από εταιρία στο Κατάρ, θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με πληροφορήσει για το κόστος ζωής (διαμέρισμα, αυτοκίνητο κτλ.) ώστε να μπορέσω να την αξιολογήσω.

 

Ευχαριστώ

 

Ενδιαφερομαι και εγω για Καταρ αλλα δεν εχω πτυχιο ακομα...

δες εδω

http://www.qatarliving.com/group/greeks-friends-in-qatar

αν μπορούσες να μας μας ενημερωσης σχετικα με την προσφορα που σου εκαναν και τι προσοντα ζητανε οι εταιριες εκει

οι μηχανικοι τε ποσο ευκολα μπορουν να πανε;

Link to comment
Share on other sites

aleng : αυτά που ρωτάς (σπίτι, αυτοκίνητο) συνήθως τα "προσφέρουν" οι εταιρείες στο πακέτο τους προς τα στελέχη που εκπατρίζονται. Εχεις ρωτήσει γι αυτό; Πάντως για σπίτι μη περιμένεις να βρείς κάτι "αξιοπρεπές" με λιγότερο απο 1000 ευρώ (περίπου 5000 ριάλια). Γι αυτοκίνητο αγορά απο 5.000 ευρώ και ... πάνω! Η ενοικίαση αυτοκινήτου (που συνηθίζεται) απο 300 ευρώ και πάνω ανα μήνα. Το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο απο την Ελλάδα σε καθημερινά ήδη και τρόφιμα μέχρι και 40% κατά περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.