Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ημιυπαίθριος: Ορισμός - Ισχύουσα νομοθεσία


katerina

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όταν σε έναν εξώστη, ο οποίος καλύπτεται από πλάκα στέγης, προσθέσουμε αρχιτεκτονικά-διακοσμητικά στοιχεία (κολώνες-πλαίσια) στα άκρα του, ο συγκεκριμένος χώρος θεωρείται ημιϋπαίθριος?

Κατα τη δική μου άποψη, ημιϋπαίθριος θα είχε θεωρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος εάν είχαμε ξύλινο στέγαστρο και τα ''διακοσμητικά στοιχεία''(κολώνες) θα στήριζαν αυτή τη ξύλινη στέγη.

Δώστε τα φώτα σας γιατί οι συνάδελφοι της πολεοδομίας υποστηρίζουν τη πρώτη περίπτωση. Ξέρετε σε ποιό σημείο του κανονισμού υπάρχει κάποια αναφορά για το θέμα αυτό?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 178
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βαση ΓΟΚ85 αρθρο 2 παρ.32

 

Ημιυπαιθριος χωρος θεωρειται ο στεγασμενος χωρος του κτιριου, του οποιου η μια τουλαχιστον πλευρα ειναι ανοιχτη προς τον κοινοχρηστο χωρο ή τους ακαλυπτους χωρους του οικοπεδου που δεν προσμετρωνται στην καλυψη και οι υπολοιπες πλευρες του οριζονται απο τοιχους ή κατακορυφα φεροντα ή μη στοιχεια και χρησιμοποιειται για την μετακινηση ή προσωρινη παραμονη ανθρωπων.

Link to comment
Share on other sites

ίσως βοηθήσει το εξής: για τα διακοσμητικά κολονάκια στις άκρες των μπαλκονιών στην πολεοδομία μου είπαν ότι θα πρέπει να περάσουν από αρχιτεκτονική επιτροπή για να γίνουν δεκτά. Σε καμμιά περίπτωση δεν έθεσαν θέμα η/υ χώρου. Εξάλλου δεν γίνεται να τεθεί κάτι τέτοιο εαν ο εξώστης είναι εκτός οικοδομικής γραμμής!

Link to comment
Share on other sites

πεσ' τους πως οτι δεν είναι φέροντα και αυτό φαίνεται από την στατική μελέτη !!!

Επίσης κάτι που κάνω εγώ είναι να γράφω στο αρχιτεκτονικό σχέδιο ΜΗ ΦΕΡΟΝΤΑ στοιχεία !!!

 

Όχι ότι παίζει ρόλο αλλά πόσα μέτρα είναι ο εξώστης σου ??? (παράδειγμα αν είναι 3 μ κινεί υποψίες) και σε ποίον όροφο ???

Link to comment
Share on other sites

Ο εξώστης είναι 2,0x3,0 και είναι στον τελευταίο όροφο. Δε νομίζω ότι πρέπει να κινεί υποψίες. Θα αναφέρω ότι είναι μη φέροντα στοιχεία...αν και φαινόταν ήδη από τα στατικά...και βλέπουμε.. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Βασίλη καλώς ήρθες.

 

Καλό είναι πριν ποστάρετε ή ρωτάτε κάτι να χρησιμοποιείται την "αναζήτηση" που εμφανίζεται πρώτο πάνω πάνω στο φόρουμ καθώς το θέμα έχει αναλυθεί και αλλού.

 

Καινούργιος είσαι και δεν ήξερες αλλά από εδώ και πέρα "Αναζήτηση " πρώτα και μετά αν δεν σε καλύπτουν αυτά που βρήκαν κάνεις νέο θέμα.

 

Διάβασε τον ΓΟΚ και τον Κτιριοδομικό και θα σου απαντηθούν τα ερωτήματα.

 

Κοίτα στα Downloads και θα τα βρείς εκεί.

:wink:

Link to comment
Share on other sites

Λέγωντας ανωδομή , εννοείς προσθήκη καθύψως ; Αν είναι έτσι , οι νέοι ημιυπαίθριοι δεν μπορούν να ξεπερνούν το 20% της νές δομημένης επιφάνειας (περιγράφεται στο Άρθρο 14 του ΓΟΚ '85) . Επίσης οι νέοι ημιυπαίθριοι μαζί με τους νέους εξώδτες δεν μπορούν να ξεπερνούν το 40% της νές δομημένης επιφάνειας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.