Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δικαιώματα Μηχανικών Περιβάλλοντος στην επίβλεψη λειτουργίας μονάδων


GeoKar

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Βρέθηκα σε ένα τεχνικό γραφείο πριν από κάποιες ημέρες προς αναζήτηση εργασίας, και ξεκινήσαμε μια κουβέντα για κάποια πιθανή θέση η οποία ασχολιέται με βιολογικούς καθαρισμούς σε διάφορες βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας.

 

Πάνω στην κουβέντα για το τι και πως περί της δουλειάς, με ρώτησε ο άνθρωπος εάν έχουν οι Μ.Π. δικαιώματα επίβλεψης λειτουργίας μονάδος όταν εμπεριέχονται μηχανολογικά γιατί όπως είπε ίσως ήτανε σημαντικό για να έχω πιθανότητες για την θέση. Προς στιγμήν σκέφτηκα πως εννοούσε κάτι διαφορετικό, εξάλλου τι σχέση μπορεί να έχω ως Μ.Π. με μηχανολογικά, είπα θα το ψάξω και θα τον ενημερώσω.

 

Τα επαγγελματικά δικαίωματα των Μ.Π. όπως ορίζονται κατά την δημιουργία της σχολής είναι πάρα πολύ θολά και δεν γνωρίζω πως να εκλαμβλάνεται η παράγραφος περί "εφαρμόγης προγραμμάτων για την προστασια ... του περιβάλλοντος". Σημαίνει πως μπορώ να συμμετέχω ή ακόμη και αν επιβλέψω μια εγκατάσταση όπως ένας βιολογικός καθαρισμός;

Επίσης, η νομοθεσία όπως την διάβασα στο ΕΛΙΝΥΑΕ περί βιομηχανιών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, σωστά αναφέρεται κατά κύριο λόγο σε Μηχανολόγους Μηχανικούς και Ηλέκτρολόγους Μηχανικούς όταν υπάρχουν αναφορές σε μηχανολογικές εγκαταστάσεις αν και σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται στον "αρμόδιο κατά ειδικότητα μηχανικό". Το ποιοι είναι αυτοί δεν μπόρεσα να το ξεκαθαρίσω.

 

Σε συνδυασμό όλων των παραπάνω βρίσκομαι στο κενό χωρίς να ξέρω τι να του απαντήσω. Η έλλειψη εμπειρίας και οικειότητας με το αντικείμενο με κάνει ιδιαίτερα σκεπτικό για την πιθανότητα να εννοούσε κάτι διαφορετικό και εγώ να παρανόησα αυτό που με ρώτησε, οπότε είπα να κάνω ένα θέμα για να ρωτήσω διευκρίνισεις ή μια κατεύθυνση για το που θα πρέπει να αναζητήσω την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.