Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εκκρεμής Ρυμοτόμηση οικοπέδου πριν το 1905


Silent Arrow

Recommended Posts

ΜΑΚΑΡ δεν αμφισβητω τιποτα απο αυτα που γραφεις... Ολοι εδω στην Καλαματα γνωριζουμε οτι το παρκο της Καλαματας εν μερει ειναι η οδος Αριστομενους κλεισμενη και το υπολοιπο ιδιοκτησια του ΟΣΕ.

 

Απλα επειδη εχουν γινει πολλες αλλαγες στο κτηματολογιο απο διαδοχικες αναρτησεις αυτη τη στιγμη εχω στην κατοχη το κτηματολογικο φυλλο και αποσπασμα κτηματολογικου αποσπασματος μονο για το μισο παρκο προς ανατολας (18 στρεμματα).

 

Απλα ανεμενα καποιος να εχει ενημερωσει το Κτηματολογιο οτι η παραπανω εκταση ανηκει στο Δημοσιο και να μην υπαρχει η εγγραφη: ΑΓΝΩΣΤΟΣ. (Μου φαινεται καπως ασοβαρο να εντιμετωπιζεται η Δημοσια Περιουσια με τοση αδιαφορια απο τους αρμοδιους, δεν εχω ωστοσο εμπειρια δεν κριτικαρω αλλο).

 

Την Παρασκευη θα εχω απο το Κτηματολογιο το φυλλο και το αποσπασμα κτηματολογικου διαγραμματος για το υπολοιπο μισο παρκο προς δυσμας οπου αναμενω να δω Ο.Σ.Ε., το αυτονοητο δηλαδη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω για ένα οικόπεδο που έχω στον Δήμο Λυκόβρυσης, το οποίο σύμφωνα με το τοπογραφικό, έχει ρυμοτομηθεί το 1977. Αναζητώ και το αντίστοιχο ΦΕΚ, αλλά δεν μπορώ να το βρω. (13-6-77, ΦΕΚ 211δ/77).

Πώς μπορώ να μάθω αν δικαιούμαι αποζημίωσης από τον Δήμο;

Επίσης πρέπει να κάνω κάποια συμβολαιογραφική πράξη, κλπ.; Δεν γνωρίζω γιατί το κληρονόμησα πρόσφατα και δεν γνωρίζω τι έχει γίνει.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να ανατρέξεις στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να ενημερωθείς αν έχει συνταχθεί Πράξη Αναλογισμού στην οδό που έχει πρόσωπο το οικόπεδο.

Μπορεί πάντως το ρυμοτομούμενο τμήμα να αφέθηκε σε κοινή χρήση με τη βούληση των τότε ιδιοκτητών, οπότε δεν δικαιούσαι αποζημιώσης.

Το ΦΕΚ μπορείς να το βρεις στο site του Εθνικού Τυπογραφείου

http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=en

Link to comment
Share on other sites

Κάθε ακίνητο που ρυμοτομείται από το σχέδιο πόλεως είτε αυτοαποζημιώνεται, εάν το ρυμοτομούμενο τμήμα είναι μικρότερο από το μισό του πλάτους του δρόμου είτε αποζημιώνεται από τους απέναντι και τον δήμο. Για τον καθορισμό του εμβαδού που αποζημιώνεται, συντάσσεται πράξη αναλογισμού με επίσπευση του ενδιαφερόμενου. Μετά την κύρωση της πράξης αυτής, ο ενδιαφερόμενος ζητάει τον καθορισμό της τιμής μονάδος για το ρυμοτομούμενο ακίνητο (γη, κτίσμα, επικείμενα κλπ).

 

Για τους λόγους αυτούς είναι σκόπιμο να απευθυνθείς σε ένα τοπογράφο της εμπιστοσύνης σου για να ερευνήσει το θέμα και, αν χρειαστεί, να ετοιμάσει το φάκελο της πράξης αναλογισμού.

 

Οπωσδήποτε, όμως, χρειάζεται να απευθυνθείς σε συμβ/φο για να κάνεις αποδοχή της κληρονομιάς και να περάσει το ακίνητο στο όνομά σου.

Link to comment
Share on other sites

Παιδες (βασικα MAKAΡ!!) η κατασταση που επικρατει στην πολη μου σχετικα με την εφαρμογη νομων ειναι απογοητευτικη.

 

Λαμβανοντας υποψη:

1) Ν.Δ. 17-7/16-8 1923 Περι σχεδιων πολεων

2) Ν. 1337/83

3) Ν.Δ. 797/71 Περι αναγκαστικων απαλλοτριωσεων για δημοσια ωφελια οπως εχει κωδικοποιηθει βασει του Ν. 2882/6-2-2001

4) Τη νομοθεσια - νομολογια - αποφασεις ΣτΕ για Ρυμοτομουμενα Ακινητα οπως ξεκινα με τον Ν. 5269/31 Περι αδειων οικοδομικης επι των ρυμοτομουμενων ακινητων.

5) Φυλλα Κτηματολογιου & Κτηματολογικα Διαγραμματα

6) Συμβολαια Γειτονων

7) Αποφασεις Δημοτικων Συμβουλιων που μνημονευονται σε Συμβολαια

8-) Π.Δ. 6/27-10-1986 Πολεοδομικη Μελετη Ανατολικης - Βορειας - Ανατολικης περιοχης Δ. Καλαματας

9) ΦΕΚ 448Δ/15-5-1992 Αναθεωρηση Ρυμοτομικου Σχεδιου Καλαματας

 

η κατασταση εχει ως εξης:

 

Α) Το σημερινο παρκο της Καλαματας στο Ρ.Σ. του 1905 ηταν Εθνικη Οδος. Με την αναθεωρηση του 1986-1989-1992 οριστηκε ενα τερραστιο οικοδομικο τετραγωνο με κλειστη πρασινη Ρ.Γ. οπου οριστηκε ως χωρος πρασινου και ειναι σημερα το παρκο Καλαματας (παρκο Ο.Σ.Ε.). Μεσα σε αυτο το τερραστιο οικοδομικο τετραγωνο υπηρχαν πολλες ιδιοκτησιας σε καθεστως πλεον αναγκαστικης απαλλοτριωσης για Δημοσια Ωφελια. Ενα απο αυτα ειναι και του πατερα μου.

 

Β) Οταν πωληθηκε (1993) η Βορεια γειτονικη Ιδιοκτησια στο Δημο Καλαματας διπλα απο το οικοπεδο του πατερα μου μνημονευονταν αποφασεις Δημοτικου Συμβουλιου. Στα πρακτικα αυτων παρουσιαστηκε διαφωνια στη συνταξη πωλητηριου Συμβολαιου απο εναν παροντα συμβουλο επειδη δεν ειχε συνταχθει πραξη αναλογισμου. Ωστοσο ενας αλλος συμβουλος επεισε την τριμελη επιτροπη οτι προκειται για αστικο ακινητο που περικλειεται απο δρομους και μπορει ο Δημος να προβει σε αγορα κατ' αποκοπη. Ετσι κι εγινε.

 

Γ) Αλλη γειτονικη ιδιοκτησια (πιο βορεια ακομα) αγοραστηκε με πωλητηριο συμβολαιο απο τον πιο Βορινο γειτονα (1997) και παραχωρηθηκε σε κοινη χρηση το 2001. Ακομα δεν εχω πληρη εικονα για αυτο το ακινητο.

 

Δ) Η σημερινη κατασταση του Κ.Χ. - Παρκο Ο.Σ.Ε. εχει ως εξης. Ανατολικα υπαρχουν μικρες ιδιοκτησιες στο ονομα του πατερα μου και του Δ. Καλαματας. Το ανατολικο μερος του παρκου (μακροστενο ορθογωνιο) στο Κτηματολογιο εχει ενδειξη Αγνωστος. Προκειται για την Οδο Αριστομενους που κλειστηκε για να φτιαχτει το παρκο. Το Δυτικο Μερος του Παρκου (αλλο τερραστιο στενομακρο ορθογωνιο) εχει δηλωθει ως ιδιοκτησια Ο.Σ.Ε. στο Κτηματολογιο.

 

i) Η αποψη μου ειναι η εξης: παρολο που η αναθεωρηση του Ρ.Σ. Καλαματας εγινε το 1992 ορθα ο ΜΑΚΑΡ μιλαει για συνταξη πραξης αναλογισμου και οχι πραξη εφαρμογης. Και αυτο επειδη στο ΦΕΚ 1992 για αναθεωρηση του Ρ.Σ. Καλαματας μνημονευεται το αρθρο 1 παρ. 4 του Ν.1337/83 και εξαιρειται το αρθρο 13 για αναπλαση υφισταμενου σχεδιου.

ii) Κακως η Επιτροπη του Δημοτικου Συμβουλιου δεν επεμεινε στη συνταξη πραξεως αναλογισμουστο πωλητηριο συμβολαιο της Βορειας Ιδιοκτησιας σε σχεση με το ακινητο του πατερα μου. Το ακινητο το οποιο πωληθηκε στο Ρ.Σ. της Καλαματας του 1992 δεν περιλαμβανεται απο δρομους.

iii) Ουσιαστικα η νομικη κατασταση του Παρκου Καλαματας ειναι στον αερα. Επρεπε να ειχε συνταχθει πραξη αναλογισμου και να συντελεστει αναγκαστικη απαλλοτριωση για δημοσια ωφελεια. Σημερα το παρκο Ο.Σ.Ε. δεν ειναι κοινοχρηστος χωρος νομοτυπα. Συνεπως ενας να κανει την καταγγελια πρεπει να ανακληθουν ολες οι αδειες στα οικοδομικα τετραγωνα που εχουν προσωπο στο παρκο γιατι με βασει τη νομοθεσια για να εκδοθει μια οικοδομικη αδεια πρεπει το ακινητο να εχει προσωπο σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κοινοχρηστο χωρο και και να εχουν καταβληθει οι προσωρινες αποζημιωσεις. Δηλαδη θα μπλεξει κοσμος χωρις να φταιει σε τιποτα!!!

iv) Ακομα και με πωλητηρια συμβολαια προς το Δημο δεν αιρεται η αναγκαστικη απαλλοτριωση για Δημοσια Ωφελεια. Η 'ρυμοτομια' παραμενει και η συνταξη πραξης αναλογισμου ειναι απαραιτητο στοιχειο για ολη τη διαδικασια για να περασει το ακινητο στην ιδιοκτησια του Δημοσιου.

 

Νομιζω οτι σαν πολη και σαν Νομος ειμαστε για κλαμματα εδω και δεκαετιες. Οποιος διαφωνει ας γραψει. Η κατασταση ειναι απογοητευτικη.

Link to comment
Share on other sites

@SilentArrow

Είναι προφανές ότι ... έχει χαθεί η μπάλα ...

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έγραψες αυτό το μακροσκελέστατο μήνυμα (#25), και μάλιστα το απευθύνεις σ' εμένα, εμπλέκοντας ένα σωρό ετερόκλητα στοιχεία, στην προσπάθειά σου να ... καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι "σαν πόλη και σαν Νομός είμαστε για κλάματα εδώ και δεκαετίες" !!!

 

Παρά το γεγονός ότι 1) σου έχω δώσει πάρα πολλά και ουσιαστικά στοιχεία για την έκταση και τον ιδιοκτήτη της έκτασης του Πάρκου ΟΣΕ, 2) αναγνωρίζεις στο μήνυμα #21 ότι "το υπόλοιπο είναι ιδιοκτησία ΟΣΕ" κλπ, συμπεραίνεις ότι "η νομική κατάσταση του Πάρκου Καλαμάτας είναι στον αέρα" !!! Ακόμη, εμπλέκεις στους συλλογισμούς σου την τοποθέτησή μου στο μήνυμα #24, για σύνταξη πράξης αναλογισμού, το οποίο, όμως, απευθύνεται στο ερώτημα που τέθηκε από santorinia (post #22) και όχι στο δικό σου θέμα.

 

Το Πάρκο ΟΣΕ είναι ΚΧ είτε το θέλεις είτε όχι, γιατί, απλούστατα, το ΡΣ της αναθεώρησης του 1989-1992, με το οποίο εγκρίθηκε, ουδέποτε ανακλήθηκε ή τροποποιήθηκε και εξακολουθεί να ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε ΜΑΚΑΡ μια στιγμη, δεν απευθυνα το μηνυμα σε σενα, σε παρενθεση το εβαλα γιατι στο παρον topic εισαι απο τα λιγα ατομα που εχουν γραψει και μαλιστα γραψει σημαντικα πραγματα (και η βοηθεια σου ηταν σημαντικη).

 

Η νομικη πολεοδομικα κατασταση του παρκου του ΟΣΕ ως Κ.Χ. (για μενα) ειναι στον αερα: Εχει χαρακτηριστει ως Κ.Χ. χωρις να εχει γινει πραξη αναλογισμου. Δεν εχει περιελθει με τις απαιτουμενες διαδικασιες στην ιδιοκτησια του Δημοσιου, δεν εχουν καταβληθει προσωρινες αποζημιωσεις και απο τη στιγμη που δεν εχει γινει αναγκαστικη απαλλοτριωση υπερ δημοσιας ωφελειας δεν θεωρειται στην πραξη κοινοχρηστος χωρος. Βλεπε νομολογια του ΣτΕ για ποσες αδειες εχουν ανακληθει οταν η αναγκαστικη απαλλοτριωση δεν εχει ολοκληρωθει τυπικα.

 

Αλλο περιουσια του Δημοσιου, αλλο περιουσια Ο.Τ.Α. αλλο περιουσια Ν.Π.Δ.Δ..

 

Το μηνυμα #24 δεν το εχω διαβασει/λαβει υποψη γιατι αφορα την κοπελιτσα.

 

Το Πάρκο ΟΣΕ είναι ΚΧ είτε το θέλεις είτε όχι, γιατί, απλούστατα, το ΡΣ της αναθεώρησης του 1989-1992, με το οποίο εγκρίθηκε, ουδέποτε ανακλήθηκε ή τροποποιήθηκε και εξακολουθεί να ισχύει.

 

Αν δεν μαζευτουν οι τιτλοι ιδιοκτησιας, βαρη, κατασχεσεις, εγγραφες σε βιβλια διεκδικησεων, αν δεν εκτιμηθει η αξια των απαλλοτριωμενων ακινητων, δεν συνταχθει πραξη αναλογισμου (εν προκειμενω) ή πραξη εφαρμογης και δεν καταβληθουν οι προσωρινες αποζημειωσεις η τροποποιηση του Ρ.Σ. δεν συνεπαγεται αμεσα τιποτα. Παραβιαζεται το αρθρο 21 του Συνταγματος περι Ιδιοκτησιας. Αποτελει το εναυσμα μιας πολυ μακρας διαδικασιας που εν προκειμενω εδω και 18 χρονια εχει παραμεινει στασιμη.

 

Δεν εχω γραψει τιποτα ετεροκλητο. Απλα ειχα εναν ενδοιασμο για το αν χρειαζεται πραξη αναλογισμου ή εφαρμογης για πολλες ημερες και ολα τα στοιχεια με οδηγησαν οτι το ορθο ειναι η πραξη αναλογισμου.

 

Δεν εχω χασει τη μπαλα, υπαρχει πολυ τσαπατσουλια στην ολη υποθεση αν την κοιταξεις ψυχρα.

Link to comment
Share on other sites

Η νομικη πολεοδομικα κατασταση του παρκου του ΟΣΕ ως Κ.Χ. (για μενα) ειναι στον αερα: Εχει χαρακτηριστει ως Κ.Χ. χωρις να εχει γινει πραξη αναλογισμου. Δεν εχει περιελθει με τις απαιτουμενες διαδικασιες στην ιδιοκτησια του Δημοσιου, δεν εχουν καταβληθει προσωρινες αποζημιωσεις και απο τη στιγμη που δεν εχει γινει αναγκαστικη απαλλοτριωση υπερ δημοσιας ωφελειας δεν θεωρειται στην πραξη κοινοχρηστος χωρος. Βλεπε νομολογια του ΣτΕ για ποσες αδειες εχουν ανακληθει οταν η αναγκαστικη απαλλοτριωση δεν εχει ολοκληρωθει τυπικα.

 

1. Με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης (δημοσίευση σε ΦΕΚ) επιβάλλεται αναγκαστική απαλλοτρίωση στα ακίνητα που χαρακτηρίζονται ως ΚΧ και δεν απαιτείται ιδιαίτερη απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για δημόσια ωφέλεια.

2. Πρώτα χαρακτηρίζεται μία έκταση ως ΚΧ και στη συνέχεια συντάσσεται πράξη αναλογισμού ή πράξη εφαρμογής και όχι ανάποδα.

3. Οι ΚΧ δεν περιέρχονται στην κυριότητα του δημοσίου αλλά σ' εκείνη του οικείου ΟΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν μαζευτουν οι τιτλοι ιδιοκτησιας, βαρη, κατασχεσεις, εγγραφες σε βιβλια διεκδικησεων, αν δεν εκτιμηθει η αξια των απαλλοτριωμενων ακινητων, δεν συνταχθει πραξη αναλογισμου (εν προκειμενω) ή πραξη εφαρμογης και δεν καταβληθουν οι προσωρινες αποζημειωσεις η τροποποιηση του Ρ.Σ. δεν συνεπαγεται αμεσα τιποτα. Παραβιαζεται το αρθρο 21 του Συνταγματος περι Ιδιοκτησιας. Αποτελει το εναυσμα μιας πολυ μακρας διαδικασιας που εν προκειμενω εδω και 18 χρονια εχει παραμεινει στασιμη.

 

Το παρκο Ο.Σ.Ε. δεν εχει περιελθει με τις απαιτουμενες διαδικασιες στην ιδιοκτησια του Δημοσιου, δεν εχουν καταβληθει προσωρινες αποζημιωσεις και απο τη στιγμη που δεν εχει γινει αναγκαστικη απαλλοτριωση υπερ δημοσιας ωφελειας δεν θεωρειται στην πραξη κοινοχρηστος χωρος. Βλεπε νομολογια του ΣτΕ για ποσες αδειες εχουν ανακληθει οταν η αναγκαστικη απαλλοτριωση δεν εχει ολοκληρωθει τυπικα.

 

 

Θα ηθελα ειλικρινα τη γνωμη σου γι αυτα. Εχεις μεγαλυτερη εμπειρια, ειμαι νεος μηχανικος αλλα εχω ξεσκιστει στο διαβασμα 1 μηνα τωρα πανω σε αυτο το θεμα μεχρι που δεν τη παλευω αλλο. Και πρεπει ακομα να ξαναδιαβασω και ...τριτη φορα τη νομοθεσια!8-)

 

1. Με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης (δημοσίευση σε ΦΕΚ) επιβάλλεται αναγκαστική απαλλοτρίωση στα ακίνητα που χαρακτηρίζονται ως ΚΧ και δεν απαιτείται ιδιαίτερη απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για δημόσια ωφέλεια.

 

Με βαση την κωδικοποιηση του Ν.Δ. 797/71 (Ν. 2882/6-2-01 ΑΡΘΡΟ 1 παρ 1) την αναγκαστικη απαλλοτριωση για δημοσια ωφελεια κηρυσσεται με αποφαση του Γ.Γ. της Περιφερειας που βρισκεται το αντιστοιχο ακινητο.

Το αρθρο 30 παρ. 1 του Ν.Δ. του 1923 αναφερει οτι ο καθορισμος Κ.Χ. χορηγει δικαιωμα αναγκαστικης απαλλοτριωσης λογω δημοσιας ωφελειας.

 

2. Πρώτα χαρακτηρίζεται μία έκταση ως ΚΧ και στη συνέχεια συντάσσεται πράξη αναλογισμού ή πράξη εφαρμογής και όχι ανάποδα.

Συμφωνω απολυτα.

 

3. Οι ΚΧ δεν περιέρχονται στην κυριότητα του δημοσίου αλλά σ' εκείνη του οικείου ΟΤΑ.

Δεν το γνωριζα και σε ευχαριστω για την αποσαφηνιση (μου ηταν απορια και δεν εβρισκα πατημα σε κανενα νομο)

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ ΑΥΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΕΤΑΙ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΟΔΟΥΣ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΨΗ ΚΟΙΤΑΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, Η ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ? ΕΞΩΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ ΑΥΛΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ?

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΙΑ ΕΞΩΣΤΗ. ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΥΛΕΣ ΘΕΩΡΟΘΝΤΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ? ΠΑΡΚΙΝΓ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ?

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ 3ΕΡΕΙ ΚΑΤΙ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.