Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια λειτουργίας παντοπωλείου


Recommended Posts

catherine76

 

Μια μικρή παρέμβαση κι από εμένα

Σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όταν υπάρχουν τραπεζοκαθισματα για την λειτουργία του, τότε μετρούν σε κάποιο βαθμό και οι ακάλυπτοι χώροι που δείχνει η μελέτη ότι θα υπάρχουν τραπεζοκαθισματα, σε ορισμένες από τις απαιτούμενες υποστηριχτικές υποδομές.

Για αυτό καλό είναι όταν υπάρχει ερώτημα να περιγράφεται αναλυτικά η χρήση και όχι μόνο υγειονομικού ενδιαφέροντος διότι οι συνδυασμοί είναι πολλοί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αποφ-8577/83 (ΦΕΚ-526/Β/8-9-83)

ΑΡΘΡΟΝ-43.

 

α.- Παντοπωλείο είναι το κατάστημα, στο οποίο πωλούνται όλα γενικά τα είδη τροφίμων και ποτών, πλην των αναφερομένων στο επόμενο εδάφιο ειδών, καθώς και τα οριζόμενα κατωτέρω άσχετα με τα τρόφιμα είδη.

Δεν επιτρέπεται να πωλούνται στα παντοπωλεία:

- Νωπά ή κατεψυγμένα κρέατα, ορνιθοειδή και ψάρια.

- Οπωρικά και κηπευτικά, πλήν των ξηρών καρπών των πατατών και των ξηρών κρεμμυδιών.

- Είδη ζαχαροπλαστικής, πλην των τυποποιημένων γλυκισμάτων (μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκά κουταλιού, λουκούμια, κουραμπιέδες κ.τ.όμ.) και τυποποιημένων προϊόντων σοκολατοποιϊας καραμελλοποιϊας και μπισκοτοποιϊας).

(Γάλα χύμα, εμφιαλωμένο παστεριωμένο γάλα και παραδοσιακή γιαούρτη.)(*)

- Είδη αρτοποιϊας, πλην των επιτρεπόμενων από τις εκάστοτε ισχύουσες Αγορανομικές Διατάξεις.

Κατ' εξαίρεση των ανωτέρω επιτρέπεται η πώληση στα παντοπωλεία τυποποιημένων κατεψυγμένων κρεάτων, πουλερικών, θηραμάτων ψαριών, χορταρικών κ.τ.όμ., συσκευασμένων κατάλληλα σε πλαστικά σακκίδια ή σε άλλες επιτρεπόμενες συσκευασίες, εφόσον τα είδη αυτά προσφέρονται σε μικρές ποσότητες και περισσεύει στο κατάστημα χώρος επαρκής για την τοποθέτηση των απαραίτητων, ιδιαίτερων για κάθε είδος, θαλάμων καταψύξεως.

Στα παντοπωλεία επιτρέπεται να πωλούνται και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας γενικά (κάθε είδους σαπούνια απορρυπαντικά, σφουγγάρια, χαρτιά υγείας, χαρτοπετσέτες, οδοντόπαστες κ.τ.όμ.), αποσμητικά χώρων, είδη Κρατικού Μονοπωλείου, οινόπνευμα, βενζίνη και υγραέριο σε φιάλες εντομοκτόνα, συμπεριλαμβανομένων και των σκωροκτόνων σε πραγματικά αεροστεγείς συσκευασίες, καλλυντικά, χαρτικά, κ.τ.όμ., με την προϋπόθεση ότι τα είδη αυτά θα εκθέτονται σε μικρές ποσότητες, ώστε να μην προκαλείται συμφόρηση στο κατάστημα και θα καταλαμβάνουν ιδιαίτερο νοητώς χώρο του καταστήματος μακριά από τα τρόφιμα.

"Επιτρέπεται επίσης, η πώληση τσιγάρων και καπνοβιομηχανικών προϊόντων από τα παντοπωλεία του παρόντος άρθρου, εφόσον δεν απαγορεύεται από άλλες διατάξεις".

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλημέρα καλή χρονιά!! Βγάζω για πρώτη φορά άδεια λειτουργίας παντοπωλείου. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι γύρω στα 60 τ.μ. Είναι απαραίτητη η παρουσίαση αποθήκης στα σχέδια? Απαιτούνται συγκεκριμένα τετραγωνικά? Στη νομοθεσία αναφέρεται

 

Αποθήκη, ανάλογης με την εμπορική κίνηση του καταστήματος εκτάσεως. Η αποθήκη δεν είναι απαραίτητη στα μικρά καταστήματα εμβαδού 20 τ.μ., αν είναι αμιγή, ή 40 τ.μ., αν είναι μικτά ή κρεοπωλείο

 

Και μήπως έχει κανείς έτοιμη βεβαίωση μηχανικού για απόσταση 50 μέτρων. και βεβαίωση κύριας χρήσης?? Από την πολεοδομία με ενημέρωσαν ότι τα χορηγεί ο μηχανικός.

 

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες αναφέρεται στην παλιά υγειονομική διάταξη του 1983.Στη νέα δεν υπάρχουν περιορισμοί σε μ2 των χώρων των καταστημάτων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε παντοπωλείο όπου θα υπάρχει πρατήριο άρτου ισχύουν τα ελάχιστα τ.μ. για το πρατήριο άρτου μιας και έχουν να κάνουν με την αρτοποιητική νομοθεσία ή δεν έχουμε κι εκεί ελάχιστα τ.μ. Από 2 διαφορετικές υγειονομικές υπηρεσίες διαφορετικών νομών άκουσα 2 μ διαφορετικές απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς να βάλεις τα μ2 που λέει η παλιά διάταξη θα είναι οκ.Αν όχι , τότε μια προσυνεννόηση με το υγειονομικό θα ήταν το καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.Πρώτη φορά μου ζητείται να βγάλω άδεια για παντοπωλείο.Μπορείτε λίγο να με κατατοπίσετε;Από πού να ξεκινήσω;Είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος;Χρειάζεται βεβαίωση κύριας χρήσης;

Σας ευχαριστώ ...... 

Link to comment
Share on other sites

Είναι κατάστημα Υγιεινομικού Ενδιαφέροντος, η άδεια βγένει απο τον οικείο Δήμο με Γνωστοποίηση πλέον ΚΥΑ ∆ΙΑ∆Π/Φ.Α.2.1/34824/31-12-2013 ΦΕΚ 

 

Πρώτα έλεγξε την χρήση γής της περιοχής οτι επιτρέπονται καταστήματα. Έλεγξε και την νομιμότητα του καταστήματος γιατί σε περίπτωση που υπάρχει κάποια αυθαιρεσία υπάρχει πρόβλημα .

Αν δεν έχει κάνει συμβόλαιο ο πελάτης σου καλύτερα να βρεί άλλο χώρο αν υπάρχει αυθαιρεσία ή αν ο χώρος δεν καλύπτει τις ανάγκες ενος παντοπωλείου.

Όπως και να έχει κάνε αρχικά μια επίσκεψη στον Δήμο να σου δώσουν τα δικαιολογητικά και στην πορεία για ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε !

Edited by gianni_k
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.