Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φυσικός φωτισμός χώρου κύριας χρήσης (απαιτούμενα ανοίγματα)


mantzaras

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τώρα που το λες δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στους υποχρεωτικούς χώρους μιας κατοικίας αλλά μόνο στις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οι (διάφοροι) χώροι.

 

Αν είσαι Κινέζος ή Γιαπωνέζος (πι χι) και κοιμάσαι σε ένα στρώμα που μπορείς να το σέρνεις όπου θες δε νομίζω να μπορέσει καμιά Πολεοδομία να σε αναγκάσει να βάλεις υπνοδωμάτιο - ενδέχεται να χρειαστεί μήνυση αλλά τη δουλειά σου θα την κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως μπορεί το πρόβλημα του φυσικού ή μη φωτισμού της κουζίνας μπορεί να ξεπεραστεί από την μη υποχρέωση ύπαρξης κουζίνας;

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά συγνώμη, εγώ μπερδεύτηκα με μια άλλη συζήτηση

 

http://www.michanikos.gr/viewtopic.php?p=15588#15588

 

Το θέμα της κουζίνας προέκυψε από το γεγονός ότι:

Σε μια πολυκατοικία είδα ότι είχαν ανοίξει σε φωταγωγό 2,50*2,50 τα παράθυρα της κουζίνας και του κλιμακοστασίου. Επειδή όμως ήταν παλιά δεν είμαι σίγουρη αν έγινε με παλαιό ΓΟΚ ή ήταν καμία παρανομία.

Link to comment
Share on other sites

τι υποχρέωση ή μη ύπαρξης κουζίνας? Με συγχωρείτε νοείται σπίτι χωρίς κουζίνα....? ΟΧΙ. Ο κανονισμός αναφέρει - κατά πως άκουσα απο έναν ελεγκτή πολεοδομίας κάποτε- ως κύριους χώρους τους χώρους που παραμένεις άνω των 2 ωρών. Ενδέχεται - άμα πέσεις σε γυναίκα ελεγκτή και καλή μαγείρισσα να σου πεί ότι παραμένει στην κουζίνα άνω των 2 ωρών, σε άντρα ή κακή/ο μάγειρα, ότι δεν παραμένει, γι αυτό σου λέω ρώτα τον προϊστάμενο της υπηρεσίας που θα πέσεις κάθε φορά, δεν ενδέχεται να λυθεί διαφορετικά, είναι άλλη μια ασάφεια-απροσδιοριστία του νόμου.

Link to comment
Share on other sites

Θα σας στενοχωρήσω , αλλά σύμφωνα με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό άρθρο 1 παράγραφο 3 , οι κουζίνες αναφέρονται ρητά ως χώροι κύρια χρήσης .

Απλά λίγη προσοχή και λίγη αναζήτηση χρειάζεται , όχι νεύρα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.