Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια για κιόσκι


Recommended Posts

Θα ήθελαν να ρωτήσω κάποιο συνάδελφο αν απαιτείται οικοδομική άδεια για την τοποθέτηση εντός του οικοπέδου ξύλινης κατασκευής (κιόσκι) για εργαλεία όπως αυτά που πωλούνται στα πολυκαταστήματα (praktiker Alex pack κλπ) διαστάσεων 1,5 χ1,5 ή 2χ2 μ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

ΥΓ Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί το θέμα αλλα δεν κατάφερα να το βρω

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Συμφωνώ και εγώ πως χρειάζεται άδεια, μιάς και μου έχει τύχει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο, (με μεγαλύτερες διαστάσεις αποθήκης) και έβγαλα κανονική άδεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Απο οσο γνωρίζω, δε χρειάζεται άδεια για κιόσκι αυτών των διαστάσεων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία:

 

"Κατασκευές και εγκαταστάσεις στους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού για τις οποίες δεν απαιτείται άδεια οικοδομής".

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Ν-1577/85 (ΦΕΚ-210/Α/18-12-85) και ειδικότερα του άρθ-19 παρ.1 αυτού.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε :

Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια στις εξής κατηγορίες κατασκευών ή εγκαταστάσεων μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού:

α) Εργα και κατασκευές απαραίτητες για τη διαμόρφωση και προστασία του εδάφους όπως: κλίμακες και κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), τοιχία αντιστήριξης,τοίχοι, μικρές πεζογέφυρες, περιφράξεις, εκσκαφές και επιχώσεις και πάσης φύσεως δίκτυα υποδομής.

β) Κατασκευές και εγκαταστάσεις εξοπλισμού για τη λειτουργία των χώρων, όπως: στέγαστρα, κιόσκια, τέντες, εγκαταστάσεις παιδοτόπων και άθλησης, επίσης φυλάκια μέχρι 4,0 μ2, μικρές αποθήκες απαραίτητων εργαλείων μέχρι 4,0 μ2, αποχωρητήρια επιφάνειας μέχρι 12,0 μ2 τεχνητές κερκίδες μεχρι 50 ατόμων, μικρά αποδυτήρια γιά την εξυπηρέτηση των χώρων άθλησης και των παιδοτόπων μέχρι 4,0 μ2 και μέγιστου ύψους 2,50 μ., πάγκοι, εγκαταστάσεις φωτισμού και τηλεφωνικοί θάλαμοι.

γ) Κατασκευές γιά τον εξωραϊσμό τους όπως εγκαταστάσεις στήριξης και αναρρίχησης φυτών, συντριβάνια, λίμνες (με τους απαραίτητους χώρους δεξαμενής και άντλησης), ανθοδόχες (κινητές ή σταθερές) κρήνες, βάσεις με προτομές ή άλλο έργο τέχνης, τοίχοι με ανάγλυφες παραστάσεις, μεμονωμένα γλυπτά και συνθέσεις κατασκευών με διάφορα υλικά.

δ) Πάσης φύσεως συγκοινωνιακά ή υδραυλικά τεχνικά έργα βάσει μελέτης της αρμόδιας αρχής.

Γιά τις εγκαταστάσεις ή κατασκευές των περιπτώσεων α, β, γ απαιτείται έγκριση της αντίστοιχης μελέτης από την αρμόδια κατά περίπτωση υπηρεσία της Νομαρχίας ή του ΟΤΑ, εφόσον διαθέτει τεχνική υπηρεσία."

Link to comment
Share on other sites

eleniarch καλώς όρισες!

 

Συμπλήρωσε και τα υπόλοιπα στοιχεία σου...

 

Όλα αυτά που αναφέρεις αφορούν κοινόχρηστους χώρους του οικισμού και όχι κατασκευές εντός (ιδιόκτητου) οικοπέδου που ήταν και η αρχική ερώτηση...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλημέρα,

γνωρίζει κάποιος εάν στην έκδοση οικοδομικής άδειας για κιόσκι εντός οικοπέδου,το οποίο μετράει μόνο στην κάλυψή του και όχι στη δόμηση υπάρχει έλεγχος από ελεγκτή δόμησης? Και εάν ναι σε ποιο στάδιο έρχεται για έλεγχο?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

καλησπέρα να ρωτήσω κατι σε οικοδομική άδεια τα μ2 για το κιόσκι μετράει στην δόμηση ή όχι?? το κιόσκι πως το ταυτίζω σαν στέγαστρο??

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα. Τριώροφο κτίριο με άδεια του 1984. Έχει εξαντληθεί η δόμηση αλλά υπάρχει ύψος. Ένας ιδιοκτήτης.

Μπορώ να βγάλω άδεια για κατασκευή πέργκολας με κεραμοσκεπή (κιόσκι) στο δώμα του κτιρίου, το οποίο μετράει στη δόμηση, εκμεταλευόμενος το υπόλοιπο συντελεστή που προκύπτει από την αφαίρεση των κλιμακοστασίων τα οποία είχαν μετρήσει τότε στη δόμηση ? 

Αν ναι, υπάρχει κάποιο πιθανό πρόβλημα που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα  ? Θα πρέπει να τηρούνται οι προδιαγραφές ΝΟΚ, π.χ. θα πρέπει να έχω ελάχιστο 2,65 καθαρό ύψος στους Χ.Κ.Χ. που το έχω.

Link to comment
Share on other sites

22 λεπτά πριν, nik said:

 

Μπορώ να βγάλω άδεια για κατασκευή πέργκολας με κεραμοσκεπή (κιόσκι) ....

Δεν είναι περγολα αν έχει κεραμοσκεπή

Δες ορισμό περγολας στην αρχή του ΝΟΚ

Αν βγεις σύστημα κινούμενο με κεραμίδι το συζητάμε.... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.