Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύνδεση με δίκτυα, τακτοποιημένων χώρων με τον Ν. 3843/10


Highlander

Recommended Posts

Αντιγράφω απο 3843:

 

"1. Οι ιδιοκτήτες οι οποίοι εξόφλησαν την εισφορά που

προβλέπεται στα άρθρα 40 και 41 του ν. 3775/2009, θε−

ωρείται ότι έχουν ολοκληρώσει πλήρως τη διαδικασία

που προβλέπεται στις διατάξεις του παραπάνω νόμου.

Στην περίπτωση αυτή επιτρέπεται η σύνδεση των κτι−

ρίων, στα οποία υφίστανται χώροι που προβλέπονται

στην παράγραφο 1 του άρθρου 5, με τα δίκτυα κοινής

ωφέλειας."

 

Καταρχήν συγνώμη έψαξα και δεν το βρήκα το θέμα όπου συζητιόταν η σύνδεση με τα δίκτυα και ο 3843.

.

Αφετέρου, το θέμα είναι εξαίρετα ενδιαφέρον, ενδιαφέρει πολλούς που πχ. Είχαν μια θέση garage η οποία έκλεισε ή μια pilotis, χώρους όπου δεν πέρναν ρεύμα και σήμερα κατόπιν της ταχτοποίησης αυτών ως χώρων κύριας χρήσης ζητήται η σύνδεση τους, η σύνδεση τους ανεξάρτητα με ρολόϊ της ΔΕΗ. Ισως η παραπάνω παράγραφος, ο 3775/2009 να λύνει πολλά χέρια.

Μα ποιός νόμος είναι αυτός?

Ο νόμος Σουφλιά? Τι μας λέει λοιπόν, ότι όσοι έχουν εκπληρώσει τις εισφορές τους μπορούν να συνδεθούν με τα δίκτυα?

Link to comment
Share on other sites

Aπ οσο ξερω εχει δημιουργηθει ενα θεμα με τις εφοριες που αρνουνται να δωσουν το χαρτι ηλεκτροδοτησης και ειναι λογικο απο τη στιγμη που ουτε ΕΚΚΟ τους πας ουτε τιμολογια κατασκευης του χωρου ...

Τυπικο το θεμα κατα τη γνημη μου...θα σταλει μια σχετικη οδηγια στις ΔΟΥ (ή στην ΔΕΗ που δεν θα τους ζηταει την βεβαιωση απο τις ΔΟΥ ) και τελος...

 

Να χαρω εγω νομοθετες...

Link to comment
Share on other sites

Ντάξει Salpigoal, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα με αυτό αφού ο 3843/10 το αναφέρει καθαρά ότι για χώρους που τακτοποιούνται παύουν οι εισφορές που χρωστούν σε εφορίες ή Ικα ούτε αναζητούνται επιπλέον .

 

Κάτι καινούριο σήμερα!

 

Έπεσε στα χέρια μου ένα χαρτί της πολεοδομίας Μαρκοπούλου, η αίτηση η βασική για πρωτόκολλο όπου αναφέρει μια επιλογή " βεβαίωση νομιμότητας/ κύριας χρήσης χώρου κτιρίου".

 

 

Αυτό το χαρτί νομίζω μας λύνει τα χέρια. Σε προηγούμενη ερώτηση μου στην Δεη μου είπαν ότι μπορούν να χορηγήσουν χαρτί για ξεχωριστή ηλεκτροδότηση υπογείου βοηθητικών χώρων που τακτοποιούνται εφόσον η πολεοδομία τους δώσει το στέλεχος επικυρωμένο όπου θα φαίνεται ότι ο εν λόγω χώρος έχει τακτοποιηθεί.

!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Τέλος κύριοι. Νομίζω ότι τώρα μου λείπει μόνο αν η εν λόγω πολεοδομία όπου εμπίπτει το ακίνητο μου εμπίπτει/ χορηγεί το ίδιο έγγραφο και τέλος τα προβλήματα.

Ζήτω η Μπιρμπίλη, Ζήτω ο 3843 ? ? ? ? ?

 

? ?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μάλιστα, σχετικό με τα προηγούμενα αν και έχει περάσει καιρός. Και ακόμα δεν έχει διελευκανθεί το θέμα.

Η ερώτηση σήμερα είναι, μπορώ μπορώ χώρο που τακτοποιώ με τον 3843/10 να συνδέσω με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας συγκεκριμένα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ αν αν έχω πληρώσει μόνο την πρώτη δόση?

Link to comment
Share on other sites

Σαφως ναι, δες εδώ:

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 17

Αθήνα 19 / 10 / 2010

 

7. - Παρακαλείται η ΔΕΗ προς την οποία κοινοποιείται το παρόν να ενημερώσει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της οτι η μοναδική προϋπόθεση για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας των χώρων που προβλέπονται στην παρ. 1, του άρθρου 5, του ν. 3843/2010, όπως ρητά ορίζεται στην παρ. 6 του ιδίου άρθρου 5 αυτού είναι η «.. καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου...», η οποία καταβολή πιστοποιείται με την προσκόμιση στη ΔΕΗ του εντύπου της οικοδομικής άδειας με τη σχετική σφραγίδα που προβλέπεται στον ν. 1512/1985, σύμφωνα με τις οδηγίες της παρ. 4, της Εγκυκλίου 15/9-8-2010.

 

N3843/2010

Αρθρο 5

 

6. Μετά την υποβολή όλων των δικαιολογητικών που

προβλέπονται στο άρθρο αυτό αναστέλλεται η επι−

βολή προστίμων και κάθε διαδικασία επιβολής κυρώ−

σεων, που αφορούν τους χώρους που προβλέπονται

στην παράγραφο 1 για τους οποίους υποβλήθηκαν τα

δικαιολογητικά. Επιτρέπεται η σύνδεση των κτιρίων

στα οποία υφίστανται χώροι που προβλέπονται στην

παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου με τα δίκτυα κοι−

νής ωφέλειας μετά την καταβολή τουλάχιστον της

πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου που ορίζεται

στο επόμενο άρθρο

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, σχετικό με τα προηγούμενα αν και έχει περάσει καιρός. Και ακόμα δεν έχει διελευκανθεί το θέμα.

Η ερώτηση σήμερα είναι, μπορώ μπορώ χώρο που τακτοποιώ με τον 3843/10 να συνδέσω με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας συγκεκριμένα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ αν αν έχω πληρώσει μόνο την πρώτη δόση?

 

Μπορείς

Πας στα αυθαίρετα και σου σφραγίζουν τις αιτήσεις με τις αποδείξεις πληρωμής κάνοντας περαίωση ή σου γράφουν ότι έχει καταβληθεί η πρώτη δόση.

Στην συνέχεια κάνεις τα γνωστά για την προσωρινή ηλεκτροδότηση έχοντας μαζί σε φωτοτυπία τις σφραγισμένες περαιώσεις σε κάθε υπηρεσία που πηγαίνεις

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς

Πας στα αυθαίρετα και σου σφραγίζουν τις αιτήσεις με τις αποδείξεις πληρωμής

 

Ευχαριστώ. Δεν λέω με τις αποδείξεις πληρωμής, λέω με την απόδειξη. Θα πληρώσω μόνο την πρώτη δόση!

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ είχα 12 Η/Υ και ένα υπόγειο. Στο υπόγειο πήγα με την Α δόση και στα υπόλοιπα πήγα με εξόφληση. Στην δήλωση του υπογείου μου έγραψε επάνω στην δήλωση ότι έχει πληρωθεί η πρώτη δόση και έτσι πήρα σφραγίδα από πολεοδομία

Link to comment
Share on other sites

Έχω θέμα με υπόγεια στα οποία πρέπει να αλλάξει το τιμολόγιο από "Γενική χρήση" σε "Οικιακή χρήση" (μειωμένα Δ.Τ. και Δ.Φ. στη 2η περίπτωση). Πρόκειται για 2 αποθήκες, οριζόντιες ιδιοκτησίες με δικό τους μετρητή η καθεμία (ήδη ρευματοδοτημένες εδώ και 15 χρόνια δηλαδή) οι οποίες ρυθμίστηκαν σε κατοικίες με το Ν. 3843. Θέλω απλά να αλλάξω την κατηγορία του τιμολογίου από Γ21 σε Γ1Ν.

Στο Δήμο μου ζήτησαν τις αιτήσεις ρύθμισης (δεν κοίταξαν αν έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα ή έστω η πρώτη δόση). Θα ζητηθεί να πληρωθούν λέτε πρώτα;

Δεύτερο θέμα που έχω με αυτά, είναι ότι υπάρχει διαφορά στα εμβαδά που αναφέρονται στις αιτήσεις του 3843 σε σχέση με τα αναφερόμενα στη σύσταση ορ. ιδιοκτησίας (4 και 8 τ.μ. λιγότερα στην πραγματικότητα σε σχέση με τα αναφερόμενα στη σύσταση), λόγω του ότι έγινε πρακτικά τροποποίηση της διαρρύθμισης του υπογείου, με αποτέλεσμα να "παραχωρηθούν" τα λειψά τ.μ. των αποθηκών στους κοινόχρηστους χώρους του υπογείου (λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ασανσέρ κλπ.). Σε αυτό το σημείο λοιπόν κόλλησαν και μου είπαν να τους ετοιμάσω και να τους πάω και έναν πίνακα χωρίς να μου δώσουν λεπτομέρειες, γιατί πρέπει να αλλαχθεί και το εμβαδό που αναφέρεται στο λογαριασμό ΔΕΗ του κοινοχρήστου. Τι σόι πίνακας μπορεί να είναι αυτός; Να αυτοσχεδιάσω πάνω σε πίνακα κατανομής από αυτούς που χρησιμοποιούμε για τις συστάσεις ορ. ιδιοκτησίας; Είναι κάτι άλλο με συγκεκριμένη μορφή;

Link to comment
Share on other sites

στην δικη μου περιπτωση σε αλλαγη χρησης απο κλειστο γκαραζ σε οικια ο διευθυντης της ΔΕΗ στην κηφισια μου ζητησε την οικοδομικη αδεια σφραγισμενη με ΑΝΑΓΛΥΦΗ σφραγιδα και φυσικα απ την πολεοδομια δεν μου εβαζαν την σφραγιδα εαν δεν πληρωνα ολο το ποσο.

για κλειστη θεση σταθμεσης εαν εχεις ανεξαρτητο συμβολαιο παιρνεις κανονικα ρευμα αλλα εαν κανεις αλλαγη χρησεις αλλαζει το τιμολογιο χρεωσεις και εκει που κολαει η ΔΕΗ.

Σε καποιες περιπτωσεις υπαρχει και καποιο θεμα με το κατα ποσο καλυπτη η κεντρικη παροχη της ΔΕΗ την ηλεκτροδοτιση επιπλεον μετρητων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.