Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτήσεις - απορίες περί ΚΕΝΑΚ, των σχετικών ΤΟΤΕΕ και του λογισμικού ΚΕΝΑΚ του ΤΕΕ


panos-vicious

Recommended Posts

Κανένας δεν τα έχει δουλέψει ιδιαίτερα (από καθόλου εως ελάχιστα) αλλά ούτως ή άλλως οι γνώμες είναι υποκειμενικές και τον καθένα θα τον βολέψει διαφορετικό για τους δικούς του λόγους.

 

Πρότασή μου είναι να τα δεις από κοντά. Βρες ενα αντιπρόσωπο και ζήτα του να σου κάνει επίδειξη. Της Ti-Soft μπορείς να το κατεβάσεις (όλο το πακέτο) και να το τσεκάρεις στον υπολογιστή σου. Τα άλλα δεν έχουν demo. Όλα για να έχουν νόημα πραγματικής οικονομίας χρόνου θα πρέπει να τους εισάγεις το σχέδιο σε 3D. Αλλιώς πάλι θα παιδευτείς για να ορίσεις το κτίριό σου. Οπότε εξαρτάσαι και από τον αρχιτέκτονα.

 

Προσωπικά λίγο που τα είδα έχω να πω τα εξής:

 

4Μ: εύκολοχρηστο μόλις προσαρμοστείς αλλά ουσιαστικά συνεργάζεται απόλυτα μόνο με τα σχεδιαστικά προγράμματα της 4Μ. Εαν ο άλλος δεν σου στείλει το σχέδιο 3D της 4Μ μπορείς να εισάγεις το σχέδιο σαν κάτοψη και εκεί πάνω να στήσεις το κτίριό σου για κάθε επίπεδο.

 

Civiltech: Θεωρητικά είναι το πλεόν συμβατό μιας και δέχεται και αναγνωρίζει δεδομένα (υπο προϋποθέσεις) από όλα σχεδόν τα αρχιτεκτονικά πακέτα. Μόνο και μόνο γι αυτή την συμβατότητα προσωπικά θα το προτιμούσα. Θέλει να έχεις αγοράσει επιπλέον και το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και να το έχεις εγκαταστήσει στον υπολογιστή σου οπότε υπολόγισε και αυτό το έξοδο.

 

Ti-Soft: Θέλει πολύ δουλειά ακόμη. Το βρήκα πολύ δύσχρηστο. Εαν δεν έβγαζε αυτόματα το τεύχος θα έλεγα ότι πιο γρήγορα πληκτρολογώ τα δεδομένα στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ ακόμη και για μεγάλα κτίρια. Πιθανόν να συνηθίζεται με τον καιρό.

 

RUNET: Δεν είναι σχεδιαστικό οπότε θέλει πλκτρολόγηση αλλά κοστίζει μόνο 320 ευρώ + το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ οπότε για την τιμή του αξίζει μιας και σου βγάζει το τευχος της ΜΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Για το πρόγραμμα της RUNET:

 

Μου είχαν πει ότι θα προσπαθησουν να (και μάλλον θα) προσαρμόσουν το βασικό σχεδιαστικό τους (αυτό που έχει και το FEDRA για όσους γνωρίζουν).

Δεν είναι ότι καλύτερο από δυνατότητες και ευχρηστία άν έχεις συνηθίσει σε αυτοματισμούς, αλλά αν το καταλάβεις σου βγάζει την δουλειά σχετικά εύκολα. Οι γενικές αρχές του είναι σαν όλα τα opensource σχεδιαστικά (πχ το σχεδιαστικό του SweetHome3D).

Link to comment
Share on other sites

Βαση ΚΕΝΑΚ και νόμου απαιτείται. Ξέχασαν να εξαιρέσουν αποθήκες και χώρους σταθμευσης....

Λογικά θα υπάρξει τροποποίηση ώστε να μην απαιτείται, αλλά το πότε θα γίνει αυτό δεν το ξέρουμε

 

Σε αποθηκη που μετραει στη δομηση (π.χ. ισόγεια) επιτρέπεται να στεγαστεί επαγγελματικό εργαστήριο εως 22kW, συνεργείο αυτοκινήτων και ενα σωρό άλλες δραστηριότητες. Συνεπως δε θα πρεπει να εξαιρεθει απο ΚΕΝΑΚ.

Link to comment
Share on other sites

SeNNinhA έχεις τσεκάρει αν το πρόγραμμα (σχεδιαστικό) της 4Μ δίνει σκιασμό ανοιγμάτων για 21 Ιουνίου και Δεκεμβρίου???

 

Σίγουρα δίνει γωνίες σκιασμού από προβόλους αλλά δεν μπορώ να βρω το παραπάνω. Θέση Ηλίου δίνει αλλά δεν βλέπω σκιασμό ανοιγμάτων για τις παραπάνω ημερομηνίες .

 

Μάλλον βλέπω να γίνεται στο χέρι.

 

Για το πρόγραμμα της 4Μ μερικά σχολια :

1) Για τα 2 σχεδιαστικά της γιατι τα έχει ξεχωριστά. Αν έχεις Fine Και Gcad. Θα πρέπει να έχουν την ίδια έκδοση γιατί σου βγάζει κάτι βλακείες ότι υπάρχει περιπτωση να καταστραφεί το αρχείο κτλ αν ένα απο τα 2 είναι προηγούμενης έκδοσης. Δηλαδή στην ουσία σου ζητάει 2 συμβόλαια υποστήριξης (ξύπνιοι οι κύριοι).....

2) Υπάρχει ενα θέμα στην μεταφορά των δεδομένων από το σχεδιαστικό στις απώλειες (αυτό έχω βρει μέχρι στιγμής, δεν έχω κοιτάξει τι γίνεται και με ψυκτικά φορτία).Στην ουσία ξαναστήνεις το κτίριο στο υπολογιστικό. Διπλή δουλειά. Πρέπει να το δούνε και να λυθεί άμεσα. (Δεν μπορώ να επκοινωνήσω μαζί τους από την αρχή της εβδομάδας, έχει πέσει το τηλεφωνικό τους ???)

 

Θα βγούνε και άλλα στην συνέχεια....

Link to comment
Share on other sites

Θα το ξαναδώ γιατί το έχει φίλος και θα σου πω. Δεν έχω εντρυφήσει εαυτό. Μπορείς βέβαια να πάρεις και ενα τηλέφωνο στην εταιρεία και να σου πουν.

Link to comment
Share on other sites

Σημερινό update από 4Μ

 

Πλέον έχει δυνατότητα για σκαριφήματα σκιασμού ανοιγμάτων για 21 Ιουνίου και Δεκεμβρίου. Επομένως η απορία μου πάνω λύθηκε.

 

Λύθηκε και αυτο...

 

Σιγά σιγά τα βάζουν...

 

Υ.Γ. Αααα και το τηλεφωνικό λειτουργεί σήμερα.....

Link to comment
Share on other sites

Να επανέλθω λίγο στο ΤΕΕ:

 

Έχω παραλάβει τους κωδικούς από Δευτέρα, το πρόγραμμα αρνείται να εγκατασταθεί και σήμερα Παρασκευή, ακόμα να βρεθεί κάποιος χριστιανός στην άλλη άκρη του τηλεφώνου να με εξυπηρετήσει!

 

Είμαι έτοιμος να σπάσω το τηλέφωνο και το πληκτρολόγιο!

 

Δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος εκεί μέσα??

Link to comment
Share on other sites

Σε αποθηκη που μετραει στη δομηση (π.χ. ισόγεια) επιτρέπεται να στεγαστεί επαγγελματικό εργαστήριο εως 22kW, συνεργείο αυτοκινήτων και ενα σωρό άλλες δραστηριότητες. Συνεπως δε θα πρεπει να εξαιρεθει απο ΚΕΝΑΚ.

 

Αποψή μου είναι ότι πρέπει να εξαιρεθούν οι Αποθηκες από τον ΚΕΝΑΚ και να καταργηθεί αυτή η βλακεία που επιτρέπει την λειτουργία επαγγελματικών εργαστηρίων σε χώρους (άκουσον-ακουσον) ΚΥΡΙΑΣ χρήσης Αποθηκών χωρίς άδεια αλλαγής χρήσης. Βρίσκω εντελώς παράλογο να συμβαίνει αυτό όταν οι αποθήκες κατά κανόνα δεν έχουν επαρκή ανοίγματα (φυσικό φωτισμό-αερισμό), δεν έχουν θερμομόνωση (δεν μιλάω για ΚΕΝΑΚ, για την "παλια" θερμονόνωση λεω) και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ δεν είναι χώροι κύριας χρήσης διότι δεν προορίζονται για παραμονή ανθρώπων σύμφωνα με την Οικοδομική Άδεια.

 

Να συμπληρώσω επίσης, με αφορμή την επισήμανσή σου, ότι εσφαλμένα εξαιρούνται οι Βιοτεχνίες-Βιομηχανίες από έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας, αφού αυτό δεν συνέβαινε με τον Κανονισμό Θερμομόνωσης. Άνθρωποι εργάζονται εκει μέσα και είναι αδιανόητο να μην είναι θερμομονωμένοι οι χώροι εργασίας (δεν μιλάω για τα γραφεία αλλά για τους καθαρά βιομηχανικούς χώρους).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.