Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ορισμός "άρτιο και οικοδομήσιμο".


Recommended Posts

περιμενε επιβεβαιωση

διοτι θα υπογραψεις μια δηλωση

με βαση την οποια θα βγει και η αξια στην εφορια..

 

ολο και καποιος θα ξερει κατι "καλυτερο"

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 179
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προς ενημέρωση του φόρουμ για την περίπτωση που περιέγραψα στο post #26 του παρόντος θέματος:

 

Μετά από πολύ ψάξιμο αποδείχτηκε ότι το οικόπεδο έχει τελικά πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο (όχι δρόμο), κι όχι σε τμήμα οικοπέδου του όμορου όπως αρχικά νόμιζα. Επειδή βρίσκεται σε οικισμό κάτω από 2000 κατοίκους κι επιπλέον βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό ισχύει η παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ/24-4-85 (ΦΕΚ 181Δ/3-5-85) που λέει:

 

 "1. Κάθε οικόπεδο για να είναι οικοδομήσιμο πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει τεθεί σε κοινή χρήση . Ο παραπάνω χώρος πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μέτρα και να εφάπτεται καθ' όλο το μήκος της μιας πλευράς των ορίων του οικοπέδου. 'Οπου το πλάτος αυτό υπολείπεται των 4 μέτρων, για να είναι το οικόπεδο οικοδομήσιμο, πρέπει με συμβολαιογραφική πράξη, της οποίας αντίγραφο κοινοποιείται με απόδειξη στον οικείο ΟΤΑ, να τεθεί σε κοινή χρήση λωρίδα οικοπέδου τόση, ώστε από το πρόσωπο του εναπομένοντος οικοπέδου μέχρι τον άξονα του κοινόχρηστου χώρου να επιτυγχάνεται πλάτος τουλάχιστον 2 μέτρων. Της παραπάνω ρύθμισης εξαιρούνται τα τμήματα του οικοπέδου που καταλαμβάνονται από οικοδομές.
      Σε χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς τα οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στο συνεκτικό τμήμα του οικισμού και εφόσον υπάρχει διαμορφωμένος παραδοσιακός ιστός είναι οικοδομήσιμα όταν έχουν πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο οποιουδήποτε πλάτους.

 

Από τα υπογραμμισμένα λοιπόν προκύπτει ότι αυτά τα οικόπεδα είναι οικοδομήσιμα, που είναι και λόγικο γιατί υπάρχουν πολλά τέτοια οικόπεδα στους οικισμούς.

Edited by pipakos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα . Μία ερώτηση. Υπήρξε ποτέ νομοθεσία για καταστρατήγηση της αρτιότητας κατά  πρόσωπο  σε δρόμο με λιγότερο από 5μ.  ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

To έχω ξαναγράψει.

Αρκετοί συν. γράφουν μία άντε δύο αράδες, για κάποιο τους θέμα και θέλουν όλοι εμείς οι υπόλοιποι να αντιληφθούν ...τι πραγματικά ζητάν να μάθουν!. Έχω την υποψία πως ο φίλος μας  κάτι άκουσε για την αρχική διατύπωση του αρθρου 25 στον ν. 1337 που ήθελε την πρόσοψη  να είναι 4μ...... και συνέχισε μετά την γνωστή του πορεία- περιπέτεια.

Αρα κάτσε και γράψε ένα κείμενο για το τι άκουσες και τι θέλεις να μάθεις. Ας είναι και 2ο αράδες.

 

Υ.γ.το ίδιο ακριβώς συμβαίνει όταν ζητάν κάποιο χάρτη 1: 5000. Γράφουν έναν αρ. μέσα από μερικές χιλιάδες που έχει η Ελλάδα, χωρίς να γράφουν την περιοχή.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

οικοπεδο 72 τμ εντος οικισμου <2000 κατοικων...

 

 

ιστορικο.

Αρχικη ιδιοκτησια 100τμ (10*10) με αρχικο συμβολαιο του 1963  οπου μετα το εγκεκριμμενο ρυμοτομικο σχεδιο του 1981 στον οικισμό εγινε 72τμ με 4,99μ φατσα σε δρομο. Ο κτηματολογικος πίνακας το δείχνει ως ¨ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ¨...

Υπαρχει κτίσμα με Εμβαδον  35τμ μέσα στο οικόπεδο 

Η πολεοδομια της περιοχης με παρέπεμψε σε νόμους τους οποίους του ηξέρα εξ αρχης....και δεν μου εδωσαν σαφή απάντηση.

Παλαιοτεροι συναδελφοι μου έιπαν σε ατυπη συζήτηση οτι και να το βάλω αρτιο και οικοδομήσιμο δεν θα έχω πρόβλημα (διοτι αφου επικυρώθηκε το εγκεκριμμενο σχεδιο της διυθυνσης γεωργίας,  δεν θα μπορούσε να έχει μη άρτια οικόπεδα )

 

Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο όμως???

Edited by aggelapi
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θέλω να κάνω μία ερώτηση: Έχω (χωρίς συμβόλαια προϋφίσταται πάντως του 1989 και του 1985) οικόπεδο επιφάνειας 2100 τ.μ. εντός οικισμού (στάσιμος οικισμός - απόσταση 250 μέτρα από εκκλησία, δε βρίσκεται στο συνεκτικό τμήμα το οποίο ούτως ή άλλως δεν έχει οριστεί). Οι κοινόχρηστοι χώροι με τους οποίους συνορεύει το οικόπεδο σε δύο πλευρές κανένας δεν έχει 4 μέτρα πλάτος. Αυτή τη στιγμή το οικόπεδο είναι άρτιο, αλλά όχι οικοδομήσιμο; Στη δήλωση θα γράψω ότι θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την παραχώρηση σε κοινή χρήση τμήματος του οικοπέδου ή απαιτείται και οι όμοροι να αφήσουν, ώστε να "πιάσουμε" τον κεντρικό δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

Στάσιμος οικισμός είναι οριοθετημένος με ΦΕΚ ακτινικός γύρω από την πλατεία 800 μέτρα. 

Edited by Kathanas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.